Zo kom jij deze kerstvakantie helemaal tot rust! | Lifestyle

Ik ben heel fanatiek als het gaat om mijn agenda volplannen. Ik geef eerlijk toe dat ik wel eens heb gehad dat mijn vakantie alweer voorbij was voordat ik het door had. Dan was ik alweer toe aan vakantie omdat ik alles wilde doen in die tijd die ik ervoor had. Daardoor vergat ik helemaal mijn rust te pakken. Daarom ben ik voor deze kerstvakantie eens rustig gaan zitten en ben ik gaan kijken hoe ik van deze kerstvakantie echt een vakantie kan maken. Zeker nu ik stage loop, merk ik dat dat voor mij echt wel heel belangrijk is.

 

Hoe pak ik het aan

Ik heb besloten mijn vakantie in vier dingen op te delen; bloggen, feestdagen, vrienden en echt helemaal niks doen en zien wat ervan komt. 

Vooral dat laatste is en gaat een uitdaging worden, maar dingen als bloggen en vrienden komen op andere momenten. Hierdoor ga ik ook echt wandelen, lezen en puzzelen. Dingen die mij rust geven. Die ene opdracht fotograferen? Dat komt op de dag die ik daarvoor heb ingepland.

In totaal gaat het om twee weken, waarvan er in mijn ogen vijf feestdagen zijn; kerstavond (wordt hier uitgebreid gevierd en is overdag ook al een happening met hapjes maken), 1e kerstdag, 2e kerstdag, oudjaarsdag en nieuwsjaarsdag. Dan heb ik twee dagen waarop ik de hele dag bezig wil zijn met content maken. Dus fotograferen, reels maken, teksten schrijven etc. Dan blijven er precies nog zeven dagen over. Die ga ik niet tot in detail verdelen, want met vrienden afspreken doe ik niet de hele dag en daarnaast is dit voor mij ook ontspanning. Wel heb ik drie dagen geblokt in mijn agenda waarop ik 0 plannen heb. Puur omdat ik dan zoals ik al zei ook echt bewust dingen ga doen die mij goed doen of rek heb en vervolgens niet nul dagen niks voor mijzelf heb gedaan.

 

Christmas

Plan een wellness dagje in vanuit huis

Hoe ziet zo’n relaxdag eruit? Ik noem het altijd een wellnessdagje, dit keer vanuit huis, maar als er geen corona zou zijn zou het ook in de sauna kunnen. Telefoon zoveel mogelijk uit en dingen offline doen om mijn hoofd en hersenen ook echt rust te geven. Want wat veel mensen niet doorhebben, op het moment dat jij een film gaat kijken zijn je hersenen nog constant aan het processen. En een beeldscherm processen is veel zwaarder voor onze hersenen dan we soms denken. Op z’n dag kan je uitgebreid douchen of in bad met producten die jij fijn vindt. Verzorg jezelf, werk je wenkbrauwen bij, doe een maskertje op of smeer jezelf helemaal in met body lotion. 

Als laatste tip zou ik willen zeggen, wees niet te streng voor jezelf. Ziet jouw ultieme wellness dagje eruit met vrienden, doe dit dan vooral met vrienden! Je moet doen waarvan jij het meest ontspant. 

 

Online-activiteiten voor deze vakantie

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er is wel een online activiteit van. Hieronder heb ik er een aantal voor je opgesomd ;).

 • Bingewatchen, zo vind je op Liefs Linne mijn favoriete Netflix films (deel 1 en deel 2)
 • Online musea bezoeken
 • Een online workshop volgen
 • Spellen spelen op bv een iPad
 • Een online escape room spelen
 • Spelletjes spelen op de xbox, playstation of nintendo switch
 • Online (kerst) pubquiz
 • Podcasts luisteren
 • Mijn blogs (terug) lezen 😉

 

Offline-activiteiten voor deze vakantie

De offline activiteiten die je deze vakantie kan doen zijn niet super spectaculair. De meeste kennen we inmiddels wel en hier en daar zijn wat nieuwe offline activiteiten maar veel hiervan gaat niet door vanwege corona.

 • Opruimen
 • Oliebollen drive-in
 • Puzzelen
 • Spelletjes spelen
 • Uitgebreid in bed ontbijten
 • Plantjes stekken
 • Een moodboard maken 
 • Bakken of koken
 • Puzzelboekje invullen
 • Zelf een uitgebreide borrelplank, ontbijt, lunch of diner maken
 • Tekenen en/of handlettering
 • Diamondpainten, haken, breien of borduren
 • Wandelen (kijk bijvoorbeeld naar een leuke route in een natuurgebied bij jou in de buurt)

 

Laatste tip!

Maak er een vakantie van die bij jou past. Ga geen dingen doen omdat anderen dat zeggen. Ik zelf heb heel bewust wat dagen voor mijzelf geblokt, maar dat hoeft niet te betekenen dat dit ook voor jou werkt.

Maak er een mooie vakantie van!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

– Dit blogartikel bevat geen gekregen producten of samenwerkingen

4 reacties

 1. Tessa op 22 december 2020 om 20:55

  Leuke tips! Ik werk gewoon tijdens de kerstvakantie, dus maar weinig tijd om tot rust te komen

 2. girls-things op 20 december 2020 om 15:42

  Wat heb je dat slim aangepakt. Ik plan mijn vakantie’s ook vaak vol. Herkenbaar dus. Dit heb je slim gedaan zo!

  • Liefslinne op 21 december 2020 om 13:26

   Dankjewel!

 3. Christien op 19 december 2020 om 11:42

  Heel leuk, Linne!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.