Wintershoot

Slecht nieuws, de wintershoot en een fijn weekend – Mijn week in foto’s #31

Vorige week was een rare week. Er kwam geen weekblog online en dit had een reden. Ik deelde er iets kleins over op Instagram met de mededeling dat ik er in deze weekblog meer over zou delen. Daarnaast vertel ik natuurlijk ook meer over mijn week! Zo had ik een wintershoot met Beeld by Sara, keek ik heel veel Bridgerton en had ik een fijn weekend. Benieuwd hoe het met mij is en hoe mijn week was? Lees dan vooral mee!

Voor de context deel ik even nog iets meer. Mijn vader heeft al een tijdje last van klachten, of althans, dingen die mijn moeder en ik aan hem opmerkten, die anders waren aan hem. Uiteindelijk zijn we een lange medische molen in gegaan. Hieruit bleek dat het wel eens het broertje van ALS zou kunnen zijn. De onderzoeken duurden al maanden. Telkens duurde het lang voordat de uitslagen kwamen en kwam er niet echt iets uit. Toen ons pap maandag naar het ALS-centrum moest had ik niet verwacht dat het nieuws wat we kregen die middag al zou komen.

Mijn vader heeft namelijk PLS of HSP. Beide spierziekten waarvan de oorzaak in de hersenen ligt. Bij beide ziektes is er sprake van geheugenproblemen en verminderde mobiliteit. Beide zullen ook steeds erger worden. Wil je over beide ziektes meer lezen raad ik je aan even op de bovenstaande linkjes te klikken. Uit een DNA-onderzoek dat nu is gestart zal blijken welke van de twee spierziekten mijn vader heeft. 

Dat het om een spierziekte gaat is nu dus duidelijk. De klap was groot. Dit was dus ook de reden dat ik toen ik maandag het nieuws had gekregen mijn werk heb neergelegd en alles even heb gelaten voor wat het was. Inmiddels is het nieuws wat geland en voel ik mij ook weer iets beter. In de toekomst zal het veel impact hebben, maar tot we weten om welke van de twee ziektes het gaat en hoe het beloop zijn zal is er niet veel wat je nu kan of moet weten. Het is een soort van incasseren en doorgaan tot hij echt heel ziek wordt. Ookal is hij dat eigenlijk nu al.

Dinsdag moest het nieuws dus ook nog echt nog even landen, gelukkig was Nina er en samen hebben we er een fijne werkdag van gemaakt, waarbij er ook heel wat over mijn vader gepraat werd. Dinsdag zat ik verder echt in een opruim modus. En dus ging ik random mijn telefoon opschonen. Uiteindelijk was ik 2 uur bezig, maar ik kan je zeggen het is het waard. Het leverde mij 16 gb aan ruimte op van de 32 die ik heb. En aangezien mijn telefoon eigenlijk nog heel erg goed is ondanks dat hij al ruim drie jaar oud is was dit de perfecte oplossing tegen de kleine problemen die ik had.

Naast dat het heel veel regende afgelopen week zaten er gelukkig ook zonnige momentjes tussen en daar werd goed gebruik van gemaakt aangezien een avondwandeling er niet meer in zit. 

Het was een week waarin ik in de eerste helft van de week eigenlijk niet zo goed wist hoe het met mij ging. Ik voelde mij oké en tegelijkertijd voelde ik echt als een hoopje rotzooi. Sinds september gebeurt er continue zoveel en dan daarnaast ook het hele gebeuren rondom corona. Dit alles zorgde ervoor dat ik in een mood was dat ik gewoon in bed wilde liggen. Wie boeit het nog wat of ik mijn bed überhaupt uit kom? Je leest veel over dat jongeren mentale schade oplopen door corona en ik moet eerlijk zeggen dat ik mij daar ook echt wel in kan vinden.

Gelukkig zitten er ook goede en mooie momenten tussen. Ik had vanaf donderdag een hele fijne week. 

Een gesprek donderdag met de psycholoog liet mij de dingen wat anders te bekijken en omdat er met corona nu niet echt een perspectief is waar je naar uit kan kijken waardoor je op de been blijft gingen we kijken wat ervoor kon zorgen dat ik toch een perspectief heb. Het is geworden het einde van mijn stage en het begin van de lente, aangezien dat altijd een periode is die mij echt goed doet. De zon die weer meer schijnt, alles wordt weer groen en ga zo maar door ;).

Donderdag op vrijdag bleef Nina slapen en samen keken we Bridgerton. Zij voor de eerste keer en ik voor de tweede keer. Vrijdag hadden we samen een flexwerk dagje en toen was het tijd voor weekend!

 

Thuis uiteten

Wintershoot

Het was een fijn weekend. Zo eentje waarbij je voor heel even in een soort vakantiemodus terechtkomt. Samen The Voice kijken en hapjes eten op de bank. De volgende dag had ik de wintershoot samen met Beeld by Sara. We hadden afgesproken op de nationale vliegbasis van Soest. Hierboven zie je de eerste resultaten al van de wintershoot! Eenmaal thuis moest er echt even opgewarmd worden! Een bad en een powernap later voelde ik mij gelukkig alweer een stuk beter en toen was het tijd voor thuis ‘uiteten’. We hadden via social deal bij een restaurant hapjes besteld en uitgebreid getafeld. Vervolgens was het tijd voor Wie is de mol.

 

Wandelen

Zondag was een rustige dag, ik had vrijdagmiddag al wat vooruit gewerkt voor mijn blog, dus met een uurtje werk was ik al een heel eind en was het tijd om er een echte zondag van te maken. Ik keek opnieuw Bridgerton, dit keer met ons mam, maakte een lange wandeling met Timon en uiteraard werd er in de avond Heel Holland bakt gekeken.

Het was een rare, maar ook fijne week. De momenten die we hadden brachten ons gezin weer een beetje samen. 

Tot volgende week!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

– Dit blogartikel bevat geen gekregen producten of samenwerkingen

 

4 reacties

 1. Frank Boogers op 3 februari 2021 om 07:40

  Zo, dat nieuws over je vader komt wel ff binnen.
  Ik wens jou en de rest van de familie veel sterkte toe, en ben er voor elkaar!

  • Liefslinne op 3 februari 2021 om 12:30

   Dankjewel!

 2. Rosalyn op 2 februari 2021 om 12:07

  Heftig nieuws.. Hopelijk slaan jullie je er met het hele gezin goed doorheen. Veel sterkte gewenst en geniet vooral van de mooie momenten die er zijn!

  • Liefslinne op 2 februari 2021 om 13:37

   Dankjewel voor je mooie woorden 🧡

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.