Wij gaan samenwonen!

Wij gaan samenwonen!

Ineens ging het allemaal heel snel. Bij de woningbouwvereniging bij ons in de buurt komen regelmatig leuke woningen beschikbaar. Eigenlijk reageer ik altijd wel. Want wie weet met een loting of meeting dat je toch op nummer 1 komt en dan kan je altijd zelf nog kiezen of dat het echt iets is. Het reageren doe ik al ruim 1,5 jaar. Hier en daar wel eens op 4 gestaan, maar je zag meestal toch wel dat nummer 1, 2 of 3 de woning nam en daarom nog nooit in contact geweest met de woningbouw. Tot twee weken geleden alles veranderde. Wij gaan namelijk samenwonen!

 

1 van 12

Ik lag in bed en kon weer eens niet slapen. Vaak probeer ik het wel een tijdje, maar als ik merk dat het echt niet lukt ga ik toch even achter mijn telefoon. Dat deed ik nu ook. Ik open verschillende apps. Bekijk het een en ander en kijk vaak ook even of er nog interessante woningen online staan. Ik reageerde op twee woningen. Een daarvan was meettijd en dus keek ik even op welke plek ik stond. 1 van 12. Ik merkte dat mijn hart gelijk te keer ging. Toch probeerde ik te gaan slapen. Morgen een nieuwe dag.

 

Misschien wordt dit hem wel

Zo dichtbij ben ik nog nooit geweest. Maar ik moet wel meteen zeggen de woning stond net een paar uur online en mensen konden nog ruim drie dagen reageren. De dag erop merkte ik dat er aanmeldingen bijkwamen, maar ik bleef op 1 staan. Aan het einde van de dag stond ik dan toch op twee en was het 2 van 25. Timon en ik hadden het er al over gehad en op kerstavond vertelde we het mijn ouders. Ineens werd het toch wel een beetje realistisch. Bij deze woning hebben jongeren onder de 22 urgentie, omdat ze ook jongeren de mogelijkheid willen geven aan een woning te komen. Het zou er dus best wel eens uit kunnen zien dat dit zo doorgaat en ik straks op plek 1, 2 of 3 terecht kom. 

 

Plek nummer…

De volgende dag op eerste kerstdag besloten we toch even te gaan kijken. Het was overigens maar zes minuten rijden vanaf ons huis en een dorp verderop. Alles zag er goed uit en we werden nog enthousiaster. Eenmaal weer thuis keek ik even op welke plek we stonden en ineens stond ik op 1 van 28. Nummer een, degene die voor mij stond had zich teruggetrokken. Dat was ook het moment we besloten het mijn schoonouders te vertellen. Daar gingen we de volgende dag ook mee kijken en zondagavond toen de inschrijvingen sloten stonden we op 1 van 35.

 

De juiste documenten

Maandags stonden we inderdaad op plek 1 en werd er contact opgenomen met de woningbouw. De volgende dag om 12.00 moesten de papieren ingeleverd zijn. (Omdat we waarschijnlijk met z’n tweeën gaan, maar dit nog niet helemaal zeker is vanwege een aantal factoren sta ik op dit moment alleen ingeschreven voor de woning.) De volgende dag bleek dat alle papieren in orde waren en is de bezichtiging ingepland. Ruim een week later in verband met de feestdagen. 

 

De bezichtiging

Afgelopen woensdag was het moment daar! We mochten gaan bezichtigen. Het is een Hat-woning van ongeveer 45 vierkante meter. Er is een aparte slaapkamer, keuken en badkamer. Vanuit de keuken loop je de tuin in en voor het huis hebben we nog een berging. Het was voor mijn een wens om voor een benedenwoning te gaan zodat Lucky mee zou kunnen en dat kan/mag ook van de woningbouwverenging!

Er moet veel aan de woning gebeuren dus de woningbouw gaat het een en ander opknappen. Daarnaast zat er in de woning een keuken van 22 jaar en aangezien een woning na 20 jaar vervangen moet worden krijgen we ook nog een nieuwe keuken! 

 

 

Wij gaan samenwonen

Het hoge woord is er uit. Het waren twee hectische weken en alles ging ineens super snel maar wij gaan samenwonen! Vanaf 1 februari zullen we de sleutel krijgen, dus de komende tijd zullen we meer verhuisupdate’s delen hier op Liefs Linne en op Instagram.

 

Liefs,

Linne en Timon

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

4 reacties

 1. Jouvence op 7 januari 2022 om 19:25

  Wat leuk! Veel geluk samen. Hier hopelijk ook gauw een andere woning i.v.m. kinderwens. Wat een weinig reacties op een woning trouwens, hier in de buurt vaak 2600 reacties op 1 woning.

  • Liefslinne op 7 januari 2022 om 23:17

   Ja we hebben echt geluk dat het tijdens de kerstdagen was en dan minder mensen reageren, er urgentie was voor mensen onder de 22 en het in heel klein dorp is. Twee steden verderop reageren ook echt 1000 tot 20000 mensen! Hopelijk vinden jullie ook snel een ander huisje 🧡

 2. Jessie op 7 januari 2022 om 18:25

  Wat een geweldig nieuws! Ik ben heel blij voor jullie. Proficiat en succes met de verhuis!

  • Liefslinne op 7 januari 2022 om 23:17

   Dankjewel! 🥰

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.