te druk

We zijn allemaal te druk of hebben geen tijd

Je kent het wel, een collega vraagt of je deze week kan langskomen om is een keer bij te praten. Maar er ligt ook nog een hele stapel papieren op je te wachten. De wasmand begint te lijken op de mount Everest en eigenlijk zegt je lichaam ook nog “Hoo stop, nu wil ik even tijd”. Voor het gemak zeg je maar even dat je het veel te druk hebt, maar over een tijdje graag afspreekt.

 

Drukke periodes

Nu is het zo dat we ook allemaal echt wel eens een week of periode hebben dat we veel te druk zijn en er echt geen afspraken bij kunnen hebben. Maar als je is echt naar jezelf kijkt. Is dan dat halfuurtje scrollen op instagram belangrijker dan die vriendin die eigenlijk altijd voor je klaar staat? Als ik even naar mijzelf kijk, heb ik vaak meer tijd dan ik denk. Voor mijn idee ben ik altijd druk, maar daarentegen zit ik soms ook uren doelloos op instagram te scrollen.

 

Je hebt meer tijd dan je denkt

Op het moment dat iemand echt voor iets wilt gaan, bijvoorbeeld elke week minimaal een keer wilt gaan sporten en vervolgens zegt dat hij/zij er toch echt niet de tijd voor heeft, vraag ik mij altijd af hoe graag je dan iets wilt. Ik bedoel wat ik al zei soms zit het er niet in, maar als je naar je week kijkt en misschien heb je wel een functie op je telefoon die aangeeft hoeveel je op je telefoon zit per dag, was er dan echt geen moment waarop je 1,5 uur vrij had kunnen maken? 

 

Stiekem liegen we tegen onszelf

Ik ben te druk of ik heb geen tijd zijn vaak zonder dat we het door hebben smoesjes naar onszelf. Want als je echt kijkt hebben we vaak wel de tijd het is alleen net waar je je tijd voor vrij wilt maken. Wat vind je belangrijk en waar wil je je op focussen. Er zitten 24 uur in 1 dag, daarvan slaap je er vaak gemiddeld 8 en laten we even zeggen met opstaan en naar bed gaan ben je er 10 uur mee bezig. We werken of studeren gemiddeld 8 uur, dan blijft er vaak nog 6 uur over die aan zoveel dingen besteed kan worden.

 

Eye opener

Tuurlijk is het okay als je echt even tijd voor jezelf nodig hebt en je daardoor soms een afspraak laat schieten. Aan jezelf denken is belangrijk! Alleen door constant tegen jezelf te zeggen dat je zo druk bent, wordt je niet minder gestresst. Het was voor mijzelf een Eye opener en sinds die tijd besef ik eigenlijk hoeveel meer tijd ik heb, dan ik dacht.

 

Denk aan jezelf

Denk aan jezelf en doe wat goed voelt, dat is wat ik je mee zou willen geven. Wat zijn jouw grenzen en wanneer heb je het idee dat het te druk word?

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

10 reacties

 1. Monique op 7 januari 2020 om 09:40

  Het klopt zo wat je zegt! Vaak hebben we wel meer tijd dan we denken.
  Alleen door mijn Crohn ben ik geregeld moe en kan ik dan echt niet afspreken. Terwijl geestelijk ik het wel zou willen. Hopelijk wordt dit het komende jaar beter.

 2. Dennis van Elten op 5 januari 2020 om 22:52

  Ik sluit mij hier helemaal bij aan. Ik merk ook dat vriendschappen veranderd zijn vooral door het begrip social media.

 3. nicole op 5 januari 2020 om 13:18

  Druk zijn is anno 2020 ook een beetje een statussymbool geworden. Alleen ‘losers’ hebben het niet druk is de impliciete boodschap.

 4. Sanne op 5 januari 2020 om 12:40

  dit klopt echt wat je zegt. mooi verwoord. Heel veel mensen gebruiken dat als smoesje maar zitten wel uren online op messenger. ik maak meer tijd vrij voor anderen.

 5. girls-things op 5 januari 2020 om 12:28

  De decembermaand was voor mij heel druk. Ik wil nu proberen meer tijd vrij te maken voor vriendinnen. En eigenlijk heb ik meer tijd dan ik denk, haha.

 6. Georgina Lifestyle op 5 januari 2020 om 11:40

  Leuke blog en zeer herkenbaar! Grenzen stellen is belangrijk. En met alle respect: mensen kunnen al heel snel lekker interessant doen door te zeggen dat ze geen tijd (voor je) hebben ivm drukte. Iedereen heeft het druk, maar dat is een kwestie van plannen en prioriteiten stellen. Dat spontane afspraken niet altijd kunnen begrijp ik wel, maar een afspraak netjes kunnen inplannen lijkt mij wel kunnen.

 7. Felice op 5 januari 2020 om 11:35

  ik zeg altijd: geen tijd bestaat niet. Geen prioriteit en dat is heel legitiem. Maar soms is het slim om eens naar die prioriteiten te kijken. Precies zo als jij in je artikel aangeeft!

 8. Caroline op 5 januari 2020 om 11:22

  Ik vind nee zeggen lastig, maar stel wel graag mijn grenzen en moet dan soms nee verkopen om mijn rust te pakken. Het is de balans zoeken tussen tijd voor mijzelf en tijd vrijmaken voor een ander.

 9. Melanie op 4 januari 2020 om 12:17

  Mijn grenzen zijn vrij strikt en heel beperkt Lichamelijk en geestelijk kan ik niet teveel afspraken en dingen in een week aan. Daarom weeg ik de dingen die ik wel of niet doe heel goed af.

  • Liefslinne op 4 januari 2020 om 17:52

   Wat goed! Ik merk het met mijn afweerstoornis ook, soms zit het er simpelweg niet in om af te spreken of aan mijn doelen te werken. En dat is ook okay!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.