Wat is goed genoeg?

Wat is goed genoeg? – Opgroeien in deze tijd is niet altijd even makkelijk…

Als ik een ding geleerd heb de afgelopen tijd is het dat een meisje of jongen zijn in deze generatie pittig lastig kan zijn. Jongens hebben geleerd niet te mogen huilen in het bijzijn van andere, terwijl je tegelijkertijd steeds vaker hoort dat het goed is om je emoties te uiten. Als meisje is het de bedoeling dat je opkomt voor jezelf, maar niet teveel, want dan kan het maar zo zijn dat je te zelfverzekerd bent of zelfs een bitch wordt genoemd. Letterlijk van alles vinden we wel iets. De een is te dun en de ander is te dik. Normaal bestaat niet meer, want wat voor jouw normaal is is voor mij weer te weinig of teveel. 

 

Wat is goed genoeg?

Hoe ontwikkelen we ons dan. Hoe weet je dat je het pad bewandeld wat jij graag wilt bewandelen en dat je niet het pad bewandelen van iemand die een mening over jouw heeft op social media. Jarenlang struggelde ik met zoveel dingen die ik ik deed. Er was altijd wel iemand die commentaar had en tja hoe je het ook went of keert zo’n opmerking wint van een positieve opmerking. Heb je geen billen dan ben je volgens iemand een plat, terwijl als je wel billen hebt mag je er niet trots op zijn want dan ben je ineens een slet. Waar moeten we het dan nog zoeken als er geen normaal meer is en het lijkt alsof niks goed genoeg is.

 

Doe wat goed voelt voor jou

Onthoud dat zolang jij iets deelt met anderen het zowel positief als negatief kan zijn. Deel of doe iets omdat jij je er goed bij voelt. Als je graag je lichaam deelt met anderen dan is dat okay, zolang je het maar doet omdat je er trots op bent en bovenal omdat je het zelf wilt. En dat is eigenlijk met alles. Tegenwoordig heeft toch wel iedereen een mening en die kunnen de meeste anoniem delen. Dus kijk gewoon waar voel ik mij goed bij en veranderd je mening door anderen, dan is dat heel logisch, maar laat jezelf niet helemaal wegcijferen.

 

De reden dat zoveel jongeren mentale problemen hebben

Mensen vragen zich af waarom zoveel jongeren tegen mentale problemen aanlopen en zo onzeker zijn. En dat geldt zowel voor jongens als meisjes, want er wordt veel gedeeld over meisjes die onzeker zijn, maar ook jongens kampen hier vaker mee dan je denkt. De reden? Er worden voorbeelden gegeven via social media wat geen voorbeelden zijn. We krijgen een heel ander beeld van de wereld dan dat hij daadwerkelijk is.

Ik dacht dat ik een van de weinige was die voor mijn ontwikkeling soms had gehoopt dat social media niet zo’n ding zou zijn. Ik was jaren zo onzeker, ik vergeleek mijzelf veel te veel met anderen. Er zijn mensen die zichzelf haten, omdat andere het daar naar maken. We kleineren en discrimineren nog altijd mensen. Oké misschien niet meer perse om hun huidskleur, maar wel of iemand er “normaal” uitziet of niet.

 

Be you

Het antwoord op wat is goed genoeg? Bestaat niet. Stop met labelen en leef zoals jij wilt leven. Kies je ervoor om niet te studeren, omdat het niet bij je past, maar heb je wel een ontzettend groot doorzettingsvermogen? Laat je niet kisten door anderen, zolang jij met dit doorzettingsvermogen doorgaat, kom je er vanzelf wel!

Just live your life!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

25 reacties

 1. nicole op 17 december 2019 om 15:07

  Ik denk dat door social media het inderdaad best lastig is geworden. Je wordt gebombardeerd met ‘perfecte’ beelden…

 2. Melanie op 5 december 2019 om 10:26

  Mooi geschreven ik herken het gevoel heel erg van alles moeten en beter zijn en mooier en groter en terwijl we eigenlijk gewoon alleen ons zelf moeten zijn.

 3. Villasappho op 3 december 2019 om 20:19

  Hoewel die tijd ver achter me ligt weet ik het nog wel. Tegenwoordig ben je als je weg bent van school nog niet van alles af met sociale media. En dan ook nog al die perfecte selfies, perfecte levenstjes en dan zijn er nog mensen verbaasd dat jongeren depressies krijgen. Alles is ook vele meer aan de oppervlakte, privé ook. Dat maakt het moeilijk voor iedereen.

 4. KoolFamily op 3 december 2019 om 13:39

  Mooi gezegd en ik denk dat iedereen hiermee struikelt. Als mama doe ik dat ook hoor!

 5. Bryan op 3 december 2019 om 10:52

  Ik denk dat elke generatie wel zijn problemen heeft. Want ondanks de social media hebben wij het in deze periode op alle andere vlakken wel gemakkelijk. Je eigen ding doen is gewoon het belangrijkste… de rest komt vanzelf. Niet te veel nadenken over de toekomst want die is toch onvoorspelbaar. Leuk bericht!

 6. Janet op 2 december 2019 om 21:37

  Goed geschreven. Iedereen wil altijd maar aan zoveel hoge verwachtingen voldoen, dat je helaas steeds vaker merkt dat er mentale problemen bij mensen ontstaan. Niet alleen onder de jongeren, maar ook onder de volwassenen denk ik. Ik vind het erg goed dat er steeds meer aandacht aan besteed wordt.

 7. Wanda op 2 december 2019 om 21:20

  Ik denk dat elke generatie er wel last van heeft, maar nu met het hele social media gebeuren zijn er continu prikkels en word je ook continu met je neus erop gedrukt als je je leven iets minder leuk vindt. Ik denk dat dat de grootste struikelblok van deze tijd is, dat social media teveel bepalen wat normaal is terwijl dat voor iedereen natuurlijk anders is.

 8. Deborah op 2 december 2019 om 19:05

  Iedere generatie heeft hiermee te dealen. Maar… Ik denk wel dat social media eea versterkt. Het is natuurlijk lekker makkelijk en veilig om commentaar geven vanachter een schermpje…

 9. Felice op 2 december 2019 om 18:23

  ik denk dat iedere generatie haar eigen leed heeft, door daar mee te dealen, wordt – denk ik – elke generatie volwassen…

 10. Sherry op 2 december 2019 om 17:45

  Mooi geschreven. Herkenbaar voor mij. Helaas leven we in een bittere tijd.

 11. Haydée op 2 december 2019 om 15:35

  Toen ik 19 was, waren sociale media wel aanwezig, maar lang niet in de mate waarin dit vandaag zo is. Toen werden onrealistische verwachtingen vaak geprojecteerd door reclame en tijdschriften. Over dat thema heb ik mijn masterproef geschreven. Moest ik dit vandaag opnieuw moeten onderzoeken, zou ik zeker de impact van ‘perfecte plaatjes’ via sociale media mee opnemen. Ik kan me inbeelden dat het niet makkelijk is om daarmee op te groeien.

 12. Alexandra op 2 december 2019 om 15:19

  Labels zijn er altijd geweest. Ook ik ben onzeker door gedrag van anderen in mijn jeugd. Maar ik ben niet van jouw generatie. Ik ben van de verloren generatie die zich aanpast en daardoor struggled met het eigen zelfbeeld. Maar ouder worden helpt. Je komt steeds meer in balans. Nog even geduld dus.

 13. Monique op 2 december 2019 om 12:16

  Heel goed geschreven! Het klopt helemaal. Social media draagt door ook zo erg aan bij. Zoveel invloed vandaag de dag.

 14. rachel op 2 december 2019 om 11:52

  leef zoals je je leven wilt leven zeg ik altijd maar, met of zonder social media….. er zijn altijd dingen waar je tegen aan loopt

 15. Lodi op 2 december 2019 om 11:47

  Duidelijke woorden en mooi geschreven, ik denk dat opgroeien in deze tijd met social media heel anders is dan toen ik jong was. Toen waren er ook vooroordelen, zeiden ze wat je moest doen, maar werd je lang niet zo beïnvloed als nu.

 16. Jouvence op 25 november 2019 om 23:23

  Heel mooi geschreven! Het wordt je tegenwoordig niet makkelijk gemaakt nee.

 17. Yvonne op 25 november 2019 om 21:14

  Herkenbaar

 18. Rory op 25 november 2019 om 20:44

  Ik ben een heel mooi boek aan het lezen ‘De glimlach van een kind’ van David de Kock en Arjan Vergeer (de jongens van ‘365 dagen succesvol’) en hierin wordt nagenoeg dit verwoord. Dat wil zeggen. Ze beginnen daar juist bij de basis. Bij de jongste leeftijd. Hoe je om kunt gaan met bepaalde dingen. Hoe je goed naar je kind kunt luisteren. Elkaar kunt begrijpen. Communiceren. Juist om te voorkomen wat er – denk ik – momenteel gaande is bij de jongere mensen. Dat in ogenschouw nemende kun je wellicht als ouders in de basis wat veranderen. Rekening houdende met de kracht en juist ook het negatieve van social media.

  • Liefslinne op 29 november 2019 om 09:59

   Oh wauw! Dat klinkt wel echt als een heel mooi boek!

 19. Karin op 25 november 2019 om 01:32

  sociale media vind ik inderdaad ook een dingetje voor de jeugd. Elke misstap wordt uitgebreid onder de aandacht gebracht en dat vind ik eigenlijk geen gezonde situatie.

 20. Cynthia op 24 november 2019 om 15:29

  Mooi geschreven. Ik probeer ook voor mezelf erg bewust om te gaan met online media. Ook op mijn 34e kunnen sommige (vaak gefotoshopte) beelden me onzeker maken. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk eerlijk te zijn op mijn eigen blog. Over hoe het met me gaat en wat ik van mezelf vindt. Iedereen heeft zijn ups and downs. Dat is het leven.

  • Liefslinne op 25 november 2019 om 18:49

   Heel herkenbaar en mooi gezegd!

 21. Felice op 24 november 2019 om 10:05

  misschien moeten we allemaal niet alleen stoppen met labelen, maar ook beginnen met elkaaraan te spreken op labbelen. Dan wordt het makkelijker jezelf te zijn ( |Be you vind ik persoonlijk geen prettige uitdrukking)

 22. Georgina Lifestyle op 24 november 2019 om 06:38

  Mooie blog! Er gebeurt zoveel in al die koppies. Hoge verwachtingen, druk sociaal leven, kinderen die van alles moeten/willen/aan de verwachtingen willen voldoen van anderen/pestgedrag en noem maar op… Het is best veel. Laat iedereen dichtbij zichzelf blijven en respect hebben voor elkaar, dan zou de wereld er heel anders uitzien.

  • Liefslinne op 25 november 2019 om 18:48

   Precies ❤️

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.