Vorige week was dan eindelijk de week dat ik naar de Ardennen ging en ik kan wel zeggen het was in een woord, ‘Gaaf!’. Wat heb ik genoten! In mijn blogartikel van vandaag vertel ik je alles over mijn ervaringen van deze week.

Dinsdag:
Om 8:00 moesten we op school zijn en vertrokken we met de bus naar de Ardennen. Normaal heb ik moeite met opstaan, maar deze ochtend was ik klaar wakker toen de wekker voor de eerste keer ging. In totaal hebben we 3,5 uur in de bus gezeten. En wat is de Ardennen een mooie omgeving! De eerste dag hebben we vooral opdrachten gedaan waarbij we elkaar leerden vertrouwen en leerden samenwerken. Zo hebben we bijvoorbeeld met een blinddoek gelopen en ook moesten we op een balk gaan staan en dan van groot naar klein gaan staan zonder er weer af te vallen. Ik vind het vaak moeilijk om tegen mensen te praten die ik niet goed ken, maar daar had ik dit keer totaal geen last van. ’s Avonds zijn we naar de plek gelopen waar we gingen slapen, wat een uitzicht! We keken uit op een dorpje met daarvoor weer koeien. Ik ben optijd naar bed gegaan, ik had er de behoefte aan en eigenlijk maakte het me ook niet uit dat ik er als enige al in lag.

IMG_0529

Woensdag:
Om 7:00 werden we wakker gemaakt en om 8:15 zijn we naar de activiteit gelopen, dit was iets langer dan een uur lopen. Op weg naar beneden heb ik mijn enkel verzwikt, ik voelde even pijn maar na een paar minuten had ik nergens meer last van. ’s Morgens hebben we gelasergamed in het bos, super leuk om te doen en vooral grappig om te zien hoe al die jongens weer een klein kind werden. ’s Middags hebben we van een paal van elf meter hoog naar een trapezium in de lucht gesprongen, natuurlijk wel gezekerd. Toen iedereen dit gedaan had zijn we met een tokkelbaan naar beneden gegaan. Na de activiteiten zijn we naar de plek gelopen waar we zouden slapen voor die dag. Nadat we de tent op hadden gezet, heb ik weer mijn gympies aangedaan, toen zwol mijn enkel toch op en deed hij flink veel pijn. Na even rustig gekletst te hebben met Emma, zijn we bij het kampvuur gaan zitten. Toen we onze tanden wilden gaan poetsen, sprak ik met Emma af dat ik het tegen een van de leraren zou zeggen. Maar toen ik het eenmaal wilden zeggen wilden ik het toch niet en ben ik weggelopen, Emma heeft het toen toch tegen de leraren gezegd en daar ben ik haar achteraf heel erg dankbaar voor. Ze hebben mij hierdoor kunnen helpen en anders had ik alleen met mijn probleem rond gelopen. Hier heb ik veel van geleerd.

Donderdag:
Ik had gelukkig minder pijn van mijn enkel en ik mocht blijven van de leraren, we hebben wel nog even mijn ouders gebeld of zij het er ook mee eens waren. Ik heb de hele dag mee kunnen doen en optijd mijn grenzen aangegeven, en eerlijk gezegd was ik daar best trots op. ’s morgens hebben we geklommen, over (moeilijke) bruggen gelopen en zijn we van een rots afgesprongen (allemaal weer gezekerd). Na de lunch zijn we aan de rotsmuur omhoog geklommen (een beetje te vergelijken met een klimmuur). Als laatste hebben we geabseild. Daarna ben ik super lief met de auto naar de volgende slaap plek gebracht. Waar we vervolgens met de hele groep gebbqed hebben. En spelletjes gedaan hebben rondom het kampvuur. Jammer dat het al bijna voorbij was.

Vrijdag:
Mijn enkel deed nog wel pijn maar ik kon de activiteiten gelukkig nog steeds meedoen. Ik ben door de begeleiders van the outsider met de auto naar de plek gebracht waar we gingen kanoën. Na 10 km kanoën hebben we geluched. Daarna zijn we de grotten ingegaan. Een hele gave afsluiting van de week. Helaas was het daar donker en heb ik een paar keer misgestapt en bij de laatste klim in de grot ging het mis ik weet niet precies wat er gebeurde, maar sindsdien kan ik er niet meer op staan. Toch wil ik een aantal medeleerlingen, de leraren en de mensen van the outsider zo bedanken! Zij hebben mij zo goed geholpen en hebben gezorgd dat ook ik mee kon en ik alle activiteiten heb kunnen doen.

Ik zou zo weer gaan, want wat heb ik genoten. En daarnaast heb ik er ook nog heel veel van geleerd! Ik zal verlopig nog wel nagenieten! En ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt voor mij heel graag bedanken!

Xx Linne

3 reacties

 1. Wat sporten met mij doet - Healthy Sunshine op 22 augustus 2016 om 21:52

  […] mei ben ik naar de Ardennen geweest. (Mijn blogs daarover gemist? Lees ze hier terug.) En ik wist wel dat ik klimmen altijd al super leuk vond, maar de Ardennen was het laatste zetje […]

 2. Peter op 7 juni 2016 om 12:14

  Wat een super verhaal. Het leest heel makkelijk. Mooi met die foto’s van de Ardennen.
  Ben trots op je verhaal maar vooral dat je de week vol hebt gemaakt.

  Peter

 3. Free Quotes Poems mother day op 4 juni 2016 om 13:45

  I’m not that much of a internet reader to be honest
  but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the
  road. Cheers

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.