Warm de winter door

Warm de winter door met deze tips! (Ook als koukleum)

In mijn omgeving sta ik bekend als de koukleum. Ik heb het snel koud, gebruik mijn vriend graag als persoonlijke kachel en ben dikke vrienden met mijn kruik. Maar wat kan je nu nog meer doen om ervoor te zorgen dat je warm de winter door komt? Eigenlijk heel veel. Je zult waarschijnlijk gelijk denken aan meer kleding. Dat is ook wel de basis, maar ik geef je in dit artikel een aantal tips waar je gelijk iets mee kan!

 

Rust en eet genoeg

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, misschien is het nog helemaal nieuw voor je. Rust voldoende en eet genoeg. Een fysiek lichaam dat voldoende rust krijgt en genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt heeft het een heel stuk minder snel koud dan een lichaam dat trek heeft en misschien net iets te weinig slaap heeft gehad. Zorg er dus zeker in de winter voor dat je geen maaltijden overslaat en voldoende nachtrust voor jezelf creëert, zodat je lichaam kan opladen en het je ook warm kan houden.

 

Werk met laagjes

Nu zijn er dagen dat je het liefst verdwijnt in een veel te grote dikke hoodie met dikke sokken en een joggingbroek of misschien wel een joggingbroek met daaronder nog een legging. Het zit allemaal lekker warm en comfy, maar echt leuk is anders. Je gaat er bijvoorbeeld niet heel snel mee de deur uit. Toch kan het wel leuk en comfy. Kijk bijvoorbeeld of je met laagjes kan werken. Zo kan je een hemdje aandoen, met daaroverheen een leuke hoodie  en daar overheen nog weer een leuke blazer. Trust me, it works! Wil je graag iets bestellen bij Protest? Met de code ‘liefslinne10’ krijg je nu 10% korting op je aankoop.

 

Goede en fijne winterjas

Op het moment dat je naar buiten gaat zal je het misschien niet meteen merken als je een te dunne winterjas aan hebt, maar na een halfuurtje buiten zal je dit waarschijnlijk wel merken en op het moment dat je dan weer binnen komt kan je het maar niet warm krijgen. Uiteindelijk is de enige mogelijkheid een douche pakken en jezelf weer helemaal opwarmen. Dit kan je voorkomen, maar dat had je vast al wel voorspeld. Mijn tip, zorg voor een goede winterjas en als je het mij vraagt pak een ski-jas. Die zijn gemaakt om te skiën, maar ook super lekker warm. En ondanks dat er hier in Nederland niet vaak sneeuw valt werkt het perfect!

Ik draag al jaren een ski-jas van Protest en het voordeel is ook nog, ski-jassen gaan vaak een stuk langer mee dan de jassen van grote ketens als de H&M en de Hollister. Dus het is de grote investering waard! Daarnaast hoef je het in een ski- jas niet super warm te hebben zoals mensen altijd denken, want vaak zijn ze ook nog goed lucht doorlatend en hoef je er dus niet perse heel veel in te zweten. Warm de winter door

 

Zorg voor een warm hoofd, warme handen en warme voeten

Warmte verlaat je lichaam vaak via plekken waar je een minder dikke huid hebt en je meestal geen kleding draagt. Zoals op je hoofd, bij je handen en bij je voeten. Zorg er daarom voor dat je een warm hoofd hebt door een leuke muts te gebruiken, warme handen door handschoenen te gebruiken of heel veel thee te drinken en warmen voeten door goede sokken en schoenen te dragen. En daar kom ik weer, koop voor in huis ook gewoon ski-sokken. Die zijn vaak best leuk en ook super lekker warm.

 

Thermokleding

Als extra oplossing bestaat er gelukkig ook altijd nog zoiets als thermokleding. In mijn ogen een beetje het laatst redmiddel op een koude dag, maar misschien vind jij het wel heel fijn. Ik gebruik het bijvoorbeeld als ik weet dat ik dun gekleed ben, maar het wel koud is. Heb jij het bijvoorbeeld niet zo met de laagjes die ik hierboven noemde dan kan dit misschien juist weer heel goed werken. Thermokleding hoeft namelijk echt niet altijd zichtbaar te zijn.

 

Duik onder een deken of neem een warme douche

Als alles wat hierboven staat toch niet helpt om warm de winter door te komen dan raad ik je aan of te emigreren, onder een deken te duiken of een warme bad of douche te nemen.

Succes met alle tips!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

– Dit blogartikel bevat gekregen producten en is onderdeel van een betaalde samenwerking.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.