Meldingen apps en prikkels

Waarom ik mijn meldingen van (bijna) alle apps uit heb staan | Lifestyle

Een tijdje geleden heb ik de meldingen van bijna alle apps op mijn telefoon uitgezet. Zo nu en dan krijg ik een melding van mijn instellingen, whatsapp of een telefoontje, maar daar houdt het bij mij op. Ik heb heel bewust een lange tijd geleden mijn meldingen van bijna alle apps uitgezet, vanwege de vele prikkels die een telefoon vakje vraagt. Daarnaast staat mijn telefoon eigenlijk altijd op stil, tenzij ik een telefoontje verwacht die ik ook echt moet opnemen. In dit artikel deel ik wat mij dit heeft opgeleverd.

 

Prikkels

In eerdere blogs heb ik al verteld dat ik hooggevoelig ben. Samen met mij nog meer dan 3,5 miljoen mensen in Nederland. Wanneer je hooggevoelig bent kan je minder goed omgaan met prikkels. Dit kan komen door dingen als drukke ruimtes tot constant meldingen krijgen van je telefoon, waardoor je hersenen geprikkeld worden om je telefoon op te pakken. Om dus prikkels voor mijzelf te verminderen zet ik onder andere de meldingen van de apps op mijn telefoon uit.

 

Minder op mijn telefoon

Naast dat het gerinkel van mijn telefoon en het constant zien van meldingen mij onrustig maakt betrapte ik mijzelf erop dat ik voor onnodige dingen op mijn telefoon keek nadat ik een melding kreeg. Ik keek dus onnodig op mijn telefoon terwijl ik misschien eigenlijk een film aan het kijken was. Geen reden dus om achter mijn telefoon te zitten en door die melding opende ik hem toch weer. In een poging om minder op mijn telefoon te zitten ben ik dit dus gaan doen. En voor mij werkt het heel goed, ik durf echt te zeggen dat ik daardoor minder op mijn telefoon zit. Daarnaast open ik nu Instagram of andere apps, omdat ik naar de app wil en niet omdat ik een nutteloze melding kreeg.

 

Mijn hersenen blijven maar draaien

Soms heb ik dat ik een appje lees en ik het anders interpreteer of überhaupt veel ga nadenken over het appje terwijl ik met iets heel anders bezig was. Door alle meldingen uit te zetten en daarnaast ook de ‘voor het laatst gezien’ en de blauwe vinkjes op whatsapp uit te zetten ben ik niet constant aan het nadenken over waarom mensen nog niet gereageerd hebben of de manier waarop ik een berichtje moet interpreteren.

Nu ben ik wel benieuwd. Heb jij de meldingen van je telefoon uitstaan?

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

3 reacties

 1. ikeetplantjes op 27 juli 2020 om 08:59

  Leuk blog om te lezen, en heel herkenbaar.
  Ik heb de meldingen van mijn apps niet uitstaan, maar leg soms bewust de telefoon in een andere ruimte. Zo neem ik toch af en toe wat afstand.

  • Liefslinne op 27 juli 2020 om 16:44

   Wat leuk om te lezen!

 2. Rolmodelmama op 26 juli 2020 om 08:09

  Heel herkenbaar
  Bij mij staan ook alle apps uit als ik zin heb kijk ik en anders niet.
  Dit geeft rust

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.