Duurzaam leven

Waarom ik duurzamer ben gaan leven en dit deel op mijn blog – Een duurzamere ik #3

De afgelopen weken heb ik de eerste stappen gezet richting een duurzaam leven. Zo ben ik natuurlijke deo gaan gebruiken en deel ik volgende week mijn bevindingen van de menstruatiecup die ik de afgelopen tijd heb geprobeerd met jullie. Ook heb ik het shoppen bij de kringloop ontdekt en ben ik bewuster aan het nadenken over de acties die ik uitvoer.

 

Waarom ben ik duurzamer gaan leven?

Als klein meisje had ik al iets met de natuur en vond ik het zielig dat mensen vlees aten. Vegetarisch eten wil ik altijd nog een keer proberen, maar twee maanden geleden ging er een knopje om dat er meer is dan alleen vegetarisch eten. Minder plastic gebruiken en natuurlijkere producten kiezen in plaats van producten vol chemicaliën. 

Er zijn zoveel kleine stapjes die je kan zetten. Uitstellen was geen optie meer. Ik besloot te gaan beginnen door een aantal producten te vervangen en mijn mindset om te zetten.

 

Waarom ik dit deel op mijn blog?

Ik kon vele blogs vinden over mensen die al maanden of soms zelf jaren duurzaam leven. Toch zocht ik eigenlijk iets wat ik kan volgen vanaf het begin, maar dat vond ik niet echt. Ik heb heel wat research gedaan en wilde gaan starten en eigenlijk kwam daar het punt dat ik dacht ‘Ik ga dit delen, dan kunnen mensen het volgen en ook hun stappen zetten.’. Eigenlijk deel ik dus hetgeen waar ik zelf naar op zoek was.

 

Wat vind ik tot nu toe van de eerste stappen richting een duurzamer leven?

Ik heb de eerste stappen gezet en ervaar het als iets heel positiefs. Ik merk dat het mij vrolijk maakt en dat mijn mindset echt al anders is dan twee maanden geleden. Nee, ik ben er nog lang niet en duurzaamheid is denk ik ook iets wat tijd nodig heeft. Dingen lezen, dingen tot je nemen en kijken waar je je comfortabel bij voelt is in ieder geval een goed begin.

 

Welke stappen wil ik de komende periode (3 maanden ongeveer) gaan zetten?

Ik heb nog verschillende doelen die ik wil gaan bereiken, maar heb ook gemerkt dat ik het echt per categorie aan moet gaan pakken. Ik heb er drie gekozen waar ik mij op wil gaan richten; ik wil mij meer gaan verdiepen in duurzame kleding shoppen, ik wil mij meer gaan verdiepen in duurzaam eten en als laatste wil ik mij meer gaan verdiepen in de etiketten op producten, zodat ik straks ook in de winkel kan zeggen of iets wel of niet duurzaam is aan de hand van de ingrediënten.

Waarom ben jij duurzamer gaan leven en welke stappen wil jij gaan zetten de komende tijd? Laat het mij weten en dan gaan we dit samen doen.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.