botdichtheid

Vakantie, genieten, een nieuwe botdichtheid meting én super goed nieuws – gezondheidsupdate

De zomer zit er alweer bijna op, ik heb genoten en mijn gezond ging de afgelopen maanden vooruit. Geen ontstekingen meer gehad en eigenlijk alleen maar goed nieuws gekregen van de arts. Ik ging samen met mijn vriend twee weken naar Italië en daarnaast genoten we thuis nog van een paar weken. Voor de zomervakantie had ik een slijmbeursontsteking in mijn heup en omdat we graag wilde uitsluiten dat de pijn iets met de botten te maken had, ben ik in deze periode ook alvast door de de DEXA-scan gegaan. Hierbij meten ze de botdichtheid en kunnen ze zien of de hoogte van de ruggenwervels nog goed is (benieuwd hoe dit gaat? Ik heb er een keer een video over gemaakt, deze is hier te zien).

 

Botdichtheid

Uit de scan kwam dat de botdichtheid naar een z-score is gegaan van -1,4, deze was in 2015 -1,7 met daarbij een spontante breuk in mijn enkel. Normaal gesproken wordt er vanaf -2 een behandeling gestart, maar omdat ik in 2015 op -1,7 zat en daarnaast een spontane breuk had begonnen ze toen al met behandelen. Na een jaar behandelen was mijn z-score -0,9.

Waarom de botdichtheid ondanks de behandeling (die 8 jaar zou kunnen helpen) weer naar beneden gaat weten we niet. De artsen zagen op een longfoto van januari dat er een inzakingsfractuur is te zien in mijn ruggenwervel. Om deze reden heb ik toen ik terugkwam van vakantie een MRI-scan gehad, hieruit kwam inderdaad dat ik in mijn 7ruggenwervel een inzakingsfractuur heb zitten, maar omdat deze er al een tijdje zit en er geen vocht omheen bevindt laten ze het nu zoals het is. Wel houd ik de DEXA-scan van 1x per jaar om het in de gaten te houden

Ik kreeg deze uitslag via de telefoon en daarbij stelde ik de vraag, dus eigenlijk kan ik zeggen dat dit positief is, en zei gaf aan dat dit inderdaad zo is. Oftewel geluk bij een ongeluk.

 

Goed nieuws

Dan het goede nieuws…. Eind augustus had ik weer een afspraak op de poli en omdat het super goed met mij gaat en met voeding mijn immuunsysteem probeer op te krikken, mocht ik stoppen met de onderhoudsantibiotica! Deze slik ik al vier jaar lang en ik ben ook een keertje gestopt in de zomer van 2015 maar toen werd ik heel ziek. Nu slik ik hem alweer een maand niet meer en ik kan eigenlijk zeggen dat het nog steeds super goed gaat. Wel kan ik aan mijn energielevel merken dat de ‘R’ alweer in de maand zit en ik naar school ga (wat dat kost natuurlijk ook de nodige (leuke) energie), maar ik heb nog geen enkele infectie/ontsteking gehad sinds ik ben gestopt! En dat is echt heel goed nieuws

 

Interaction designer

Ik zei het net al even, maar naast dat het heel goed gaat, ben ik ook weer begonnen met school, sinds een maandje ben ik Interaction Designer in opleiding en ik heb het er onwijs naar mijn zin.

Aankomende woensdag heb ik weer een infuus gepland staan, dit keer met een leuk plan eromheen wat binnenkort op mijn blog te lezen is, dus jullie horen snel weer van mij.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.