onbeschrijfelijk verdrietig gevoel

Herken je dat? Je hebt een top dag en toch ben je down, je kan het nergens naar herleiden en als je kijkt naar je leven, hoor je gelukkig te zijn. Maar dat ben je nu op dit moment niet. Op dit moment heb je last van een onbeschrijfelijk verdrietig gevoel en wil je even niks aan je hoofd. Nou ik kan je zeggen je bent niet de enige. Het is iets waar heel veel mensen last van hebben en tja sorry vrouwen, vooral wij.

Soms komen er tranen bij kijken, de andere keer ben je vooral gewoon heel moe of het kan zijn dat je juist een soort woede op iedereen af reageert. Er kunnen ook er meerdere emoties bij elkaar ontstaan. Vaak is er bij dit onbeschrijfelijke verdrietige gevoel geen oorzaak die je zo kan bedenken, zoals iemand die je mist of verloren bent.

 

Maar waar komt dat gevoel nou vandaan?

Na wat research is de grootste bron voor de meeste mensen, hormonen. Hormonen hebben zo’n ontzettend grote invloed op zoveel dingen in je leven en dus ook op je humeur. Heb je teveel progesteron dan ben je juist heel slaperig en heb je snel oncontroleerbare eetbuien en heb je teveel van het hormoon oestrogeen aangemaakt dan heb je meer energie en kan je beter omgaan met stress. Het gevoel waar je last van hebt kan dus heel goed komen doordat je hormonen vandaag net even iets anders in balans zijn als gisteren.

 

Eisen

Een andere reden die ook vaak voorkomt is constant aan “eisen” willen voldoen van andere. Eisen die je jezelf oplegt op basis van hoe andere mensen tegen jou doen. Dus je moet bijvoorbeeld van jezelf gaan schoonmaken, omdat je je ouders graag wilt laten zien dat je het allemaal zo goed doet. Maar misschien nog wel de bekendste van allemaal, je legt jezelf vaak de eis op dat je naar activiteiten (feestjes ;)) moet waar je helemaal niet naartoe wilt… Fomo, Fear of missing out. De angst dat mensen je minder leuk vinden als je niet met ze afspreekt of niet naar dat ene feestje gaat waar alle vrienden naartoe gaan.

 

Met iemand meeleven

Ook vond ik een reden waarvan ik dacht toen ik het las, Ja! Dat ik heb ook eigenlijk wel is… Dat je zo erg met iemand mee leeft dat je er zelf verdrietig/down van word. Dus bij jouzelf is er niks aan de hand, maar bij iemand die dicht bij jou staat wel. En dat vind je zo vervelend voor die persoon dat je er down van word.
Ik en mijn vriend zien elkaar niet elke dag, maar als hij ergens tegenaan loopt en daarvan baalt dan kan ik dat heel soms ook merken in mijn emoties.

 

Onbewust slecht slapen

Als laatste komt het best wel vaak voor dat je een onbeschrijfelijk verdrietig gevoel hebt, doordat je slecht geslapen hebt die nacht zonder dat je dit weet. Dit kan komen doordat je onrustig geslapen hebt, maar dit niet bewust hebt geregistreerd in de hersenen. Of misschien ben je wel vaak wakker geweest, maar hebben je hersenen dit niet opgenomen, waardoor je dit de volgende dag niet meer kan herinneren, terwijl het wel invloed heeft op je humeur.

 

De volgende keer dat je een dagje niet lekker in je vel zit, laat het gaan je kan er niks aan doen en wie weet voel je je morgen weer beter! Morgen zijn tenslotte je hormonen weer anders, heb je misschien beter geslapen of ben je trots dat je naar dat feestje bent geweest.

Live your life and be your own friend

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

12 reacties

 1. Mandy op 16 november 2019 om 11:31

  Heel herkenbaar! Iedereen in de reacties zegt dat ze hier sneller last van hebben in de winter, ik heb dat dus in de zomer. Ik voel me oprecht gelukkig in de kou, en word heel down als er ook maar een straaltje zon te ontdekken is

 2. Gabrielle op 12 november 2019 om 11:11

  Heel herkenbaar dit, zeker in de wintermaanden heb ik er vaak last van. Een onbeschrijfelijk verdrietig gevoel maar inderdaad als ik het laat gaan komt het altijd goed.

 3. Frederique op 11 november 2019 om 20:33

  Die ene keer per maand ben ik altijd wel verdrietig dus inderdaad de hormonen. Ik kijk dan veel tranentrekkers en andere verdrietige films, lekker huilen is soms gewoon lekker 🙂

  • Liefslinne op 12 november 2019 om 11:17

   Altijd goed films kijken!

 4. Alexandra op 11 november 2019 om 20:31

  Vervelend dat je er last van hebt. Sterkte ermee.

 5. Custodia Chineva op 11 november 2019 om 16:53

  Wat leuk geschreven. Hormonen kunnen en rol spellen bij het onverklaarbare gevoel. Positief blijven en creëer voor jezelf een fijn omgeving maar vooral betrouwbaar waar je op terug kunt vallen

 6. Felice op 11 november 2019 om 15:57

  onbewust slecht slapen, het duurde een tijdje voor ik die doorhad…maar toen ik weer lekker sliep, kon ik de wereld weer aan

 7. Wanda op 11 november 2019 om 13:17

  Ik herken wel dingen in je blog! Ik heb het dan vooral in de winterperiode, dan kan ik mij zo ineens verdrietig en neerslachtig voelen terwijl er voor mijn gevoel niks is gebeurd.

  • Liefslinne op 11 november 2019 om 18:23

   Ik heb er zelf ook meer last van in de winter dan in de zomer!

 8. Melanie op 20 oktober 2019 om 10:51

  Wat een mooie blog! Ik slaap vaak slecht ik word daar niet echt verdrietig van maar wel heel snel chagerijnig

 9. Alexandra op 20 oktober 2019 om 09:16

  Er is altijd een oorzaak voor je verdrietig voelen. Het kan verdriet, angst, spijt en zelfs blijdschap zijn. Soms kun je je down voelen omdat je leeft zonder doel en in een soort van gat valt. Er zijn vele redenen. Mindfulness helpt om beter te voelen wat scheelt. Een reden dat je je zo voelt is er altijd. Soms is het lastig deze te ontdekken.

 10. Georgina Lifestyle op 20 oktober 2019 om 05:49

  Interessante blog!

  Hormonen zou dus een mogelijke oorzaak kunnen zijn van een onbeschrijflijk verdrietig gevoel. Interessant om te weten.

  Een verdrietig gevoel of iets in die trant hebben is niet fijn. M.i. hoef je je geen zorgen te maken als dit van zeer korte duur is, maar als het langer duurt en erger wordt en dat je er niet uitkomt, dan is het tijd om actie te ondernemen.

  Ik zeg: probeer positief te blijven ondanks dat de situatie niet altijd even leuk is.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.