tweedehands kleding

Zo vind jij de leukste tweedehands kledingstukken – Een duurzamere ik #22

Vroeger had ik een heel ander beeld van tweedehands kleding dan dat ik nu heb. Inmiddels koop ik bijna alleen nog maar tweedehands kleding en vandaag deel ik hoe jij de leukste items kan vinden die ook echt bij jou passen, in drie categorieën. Namelijk een kledingstuk zoeken waarvan je al weet dat je leuk vindt, nieuwe kledingstukken vinden in tweedehands kledingwinkels en nieuwe kledingstukken vinden op Vinted. Veel leesplezier!

 

Een bepaald type tweedehands kleding vinden

Iets wat ik meestal doe als ik een leuk kledingstuk zie in een ‘gewone’ kledingwinkel is dat ik het even ga opzoeken op Vinted. Op deze manier scoorde ik al verschillende kledingstukken die ik graag wilde hebben goedkoper, maar tegelijkertijd recyclede ik het ook.

Je kan het dan eventueel gewoon in de winkel passen en dat maakt het online zoeken ook weer een stuk gemakkelijker. Daarnaast is de kans dat je het kledingstuk past ook groter! Houd er wel rekening mee dat een kledingstuk gewassen kan zijn en dus ook kleiner kan uitvallen dan het kledingstuk dat je in de winkel hebt gepast.

 

Tweedehands kledingwinkel

In een tweedehands kledingwinkel als appel en ei of een kledingafdeling in een kringloopwinkel, raad ik altijd aan om alle kledingstukken te bekijken. De kleding is namelijk al een paar keer gewassen en zo kan het zijn dat je met je maatje S toch een leuk shirt vind die maat L blijkt te zijn (ik spreek uit ervaring). 

Daarnaast is het meestal zo dat als je in een gewone kledingwinkel bent je een item ziet en je gewoon een maatje groter of kleiner kan pakken. Dat is hier meestal niet. Het komt zelden voor dat een kledingstuk er in twee maten hangt. Daarom doe ik altijd alle kleding die ik leuk vind in mijn mandje en ga ik het vervolgens passen. Ook de kleding waarvan ik een beetje twijfel doe ik in mijn mandje, omdat je dan aan het einde kan kijken welke kleding je allemaal hebt verzameld en welke kleding je echt wilt passen. Zo word je minder overladen door alle kleding die er is te vinden in een winkel. 

Eigenlijk maak je dus eerst een selectie A, die bekijk je aan het einde nog een keer waaruit je een selectie B maakt en die ga je echt passen en selectie C koop je ; ). Soms blijkt een kledingstuk veel te groot te zijn en andere keren is het veel te klein, maar soms blijken er ook echt pareltjes tussen te zitten. 

 

tweedehands kledingstukken

 

Vinted

Op Vinted ga ik weer net iets anders aan de slag dan in kledingwinkels, je zit namelijk met verzendkosten en kan meestal ook niet zo gemakkelijk iets terugsturen. Als ik iets niet blijkt te passen is het namelijk voordeliger om het zelf weer te verkopen dan het terug te sturen. Je moet dus echt anders kijken, want waar je in een kledingwinkel selecties maakt van wat je past, maak je op Vinted of andere tweedehands kledingapps ook selecties, maar dan anders.

Zo maak ik selecties op kleding die mij leuk lijkt. Dus stel ik kijk naar een bepaalde trui dan markeer ik alles als favoriet waarvan ik denk dat is leuk. Vervolgens ga ik naar mijn favorieten en kijk ik nog eens naar alles wat ik heb toegevoegd. Vervolgens doe ik op een paar truien een bod. Eventueel kan je ook nog naar een aantal details vragen, zoals hoe groot iemand is om zo te kijken of jij het misschien zal passen en waardoor de kans dat je een miskoop doet kleiner is.

 

Tweedehands kleding: laat je niet verleiden

Wat je ook kan doen. Als je in een tweedehands kleding winkel of op Vinted een leuk item hebt gevonden bij iemand dit item weer opzoeken, soms zul je zien dat anderen hetzelfde item aanbieden, maar dan nog goedkoper. Let op! Laat je hierin niet verleiden door de prijs en kijk wel even in de beschrijving of er dan nog iets kapot is aan het product.

Dat zijn de drie manieren waarop ik kijk naar tweedehands kledingstukken. Zo heb ik al wel eens een Levi’s trui gescoord, maar ook een aantal andere kleding. Heb je nog andere tips? Laat ze dan achter in de reacties en wie weet heb ik of heeft een andere lezer daar weer wat aan. Wil je graag meer lezen over wat voor effect de kledingindustrie op onze wereldbol heeft en welke kleding het meest duurzaam is? Lees dan: Wat is duurzame kleding? – Een duurzamere ik #5

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

– Dit blogartikel bevat geen gekregen producten of samenwerkingen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.