tuin lente klaar maken

De tuin lente klaar maken

Het lekkere lenteweer laat nog altijd even op zich wachten, maar ondertussen kan al wel de tuin lente klaar gemaakt worden. Wij zijn al begonnen met het zaaien van zaadjes, de tuinmeubels zijn schoongemaakt en hier en daar hebben we wat planten gesnoeid. Maar waar kan je nu allemaal op letten met het klaarmaken van de tuin? In dit artikel deel ik mijn tips!

 

De tuin lenteklaar maken

Voor het gemak delen we de tuin even in in drie delen. Het terras, de tuinbakken zelf, het gras en eventueel een moestuin.

 

Het terras

Het terras is misschien wel een van de makkelijkste onderdelen, want je ziet gelijk resultaat en daarnaast zie je ook heel gemakkelijk wat je het beste kan aanpakken. Let er op dat je het onkruid tussen de tegels weghaalt met wortel en al als het kan. Zo hoef je na twee weken niet weer op de knieën en is het ook nog eens beter voor je tegels. Vervolgens kan je nog even de tuinmeubels schoonspuiten of schoonmaken met een doekje. Even bezemen en je terras ziet er al heel anders uit. Verder kan je eventueel de tegels zelf ook schoonmaken met wat natuurazijn mocht je dit willen. Als laatste kan je dan alle tuinmeubels op de juiste plek zetten en het terras eventueel nog voorzien van een paar leuke plantenbakken.

 

De tuinbakken

Grote plantenbakken, borders noem het maar op. Stukken grond met planten erin 😉 moeten ook onderhouden worden. Om te zorgen dat de planten weer goed gaan groeien en de tuinbak er zo uitziet zoals je had gehoopt kan je het beste al het onkruid weghalen, de bak goed omspitten en eventueel wat plantjes in de grond zetten, dan hebben ze de hele lente en zomer om te bloeien.

 

Het gras

Vrij vroeg in het jaar kan de grasmaaier alweer over het gras heen, maar daarnaast kan je ook het gras wat bemesten waardoor het gras wat voeding krijgt en weer beter gaat groeien. Met je handen of met speciale tuingereedschappen kan je vervolgens nog het onkruid tussen het gras weghalen mocht dit nodig zijn.

 

De moestuin

Een moestuin vergt iets meer onderhoud als de rest van de tuin en er zijn tal van moestuinboeken, -websites en -apps noem het maar op. Maar in het kort zijn er toch een aantal dingen waar je op kan letten. Zo kan je gele of bruine bladeren wegknippen, onkruid weghalen, dode plantjes weghalen én natuurlijk nieuwe groente- en fruitzaadjes zaaien! En menig moestuin kenner weet eigenlijk herhaal je alle stappen regelmatig om ervoor te zorgen dat de moestuin goed groeit.

 

Waar kan je extra op letten?

Om te zorgen dat je alles maar dan ook alles hebt gedaan kan je eventueel alvast kijken naar leuke accessoires, zo hebben wij recent wat leuke lampjes en een buitenkleed gekocht die momenteel nog te wachten staan in de berging. Maar je kan ook aan andere essentials denken bijvoorbeeld een buitenlamp op sensor, tochtstrips van marketonweb.nl, een goede bezem en om de ramen ook schoon te houden na al het tuinwerk een telescoopsteel.

Als laatste kan je erop letten dat je de tuin regelmatig en voldoende water geeft en af en toe sommige stappen herhaalt, zoals het onkruid weghalen, even bezemen en de tuinmeubels afnemen met een doekje.

En als het zonnetje dan eindelijk tevoorschijn komt is er nog maar 1 ding die je moet doen: De benen omhoog gooien en genieten.

Liefs,
Linne

 

Artikelen die passen bij ‘De tuin lente klaar maken’:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.