Daar ben ik weer! Het is intussen alweer 5 weken geleden dat ik voor het laatst iets heb laten horen op mijn blog. Het was even te veel in combinatie met school. Maar ik merkte nu dat ik het toch wel heel erg begon te missen ondanks ik het nog steeds druk heb op school.

Nog 4 weekjes naar school en dan is het vakantie! Oh, wat heb ik daar zin in. De hele dag doen waar je zin in hebt zonder al die stress van school. Ik moet zeggen het lukt mij goed om mijzelf af te sluiten daarvoor, maar in de laatste paar weken van het schooljaar vind ik dat steeds lastiger. Er is geen motivatie meer en alle dingen die je moet doen stel ik uit. Maar ik moet zeggen het gaat weer steeds beter en daarom vertel ik je vandaag mijn tips om ook nog de laatste weken van het schooljaar door te komen? .

Maak een checklist
Ik maak van alles wat ik moet doen lijstjes, omdat ik op deze manier duidelijk kan zien wat ik heb gedaan, maar ook wat ik nog moet doen. Schrijf letterlijk alles op, ook de dingen die amper tijd in beslag nemen, want ook deze stellen wij mensen meestal uit. En nog een voordeel als je al iets meer hebt gedaan kun je dat allemaal doorstrepen en onbewust geeft je dat meer energie om door te gaan.

rherhrtjrtjtj

Maak je geen zorgen over de dingen die je nu toch niet kan oplossen.
Wij mensen maken ons soms echt veel te veel zorgen en ik moet zeggen ik heb daar soms ook wel een handje van. Maar doe de dingen voor bijvoorbeeld school of werk die je kunt doen en ga je geen zorgen maken over de dingen die je op dat moment toch niet kunt doen of oplossen.

Doe iets wat jou weer energie/motivatie geeft
Ga niet aan een stuk door aan school werken, dat heeft helemaal geen zin. Neem voor jezelf af en toe ook even een pauze en doe iets wat je leuk vindt. Dat kun van alles zijn even naar buiten met de hond wandelen of een rondje hardlopen of ga lekker lezen op je bed. Pak rustig na je pauze nog wat te drinken en/of eten. Je zult je hierna veel beter kunnen concentreren.

“neem af en toe eens even Vrij van alles wat je ‘moet’.” – Marian Palsgraaf, Gedachten en mooie momenten –

srgrg

Leer van je fouten
Heb je de vorige keer een samenvatting gemaakt, maar heb je gemerkt dat dat niet voor jou heeft gewerkt ga dan niet weer een samenvatting maken, maar pas een andere manier van leren toe. Hetzelfde geld voor de manier hoe je je tijd verdeeld qua leren. Merk je dat je de vorige keer twee weken van te voren begon met leren, maar dat je daardoor na een week je motivatie kwijt raakte? Ga dan niet weer twee weken van te voren beginnen, want dat werkt dan gewoon niet voor jou.

Opgeruimde rustige ruimte
Ruim je kamer op voordat je begint met leren en plak een briefje op de deur van je kamer, dat je aan het leren bent en ze jou alleen moeten storen als het niet anders kan. Op deze manier kan je je het beste concentreren en word je ook niet lastig gevallen als je net in die ‘concentratie-flow’ zit.

Schrijf gedachten op
Merk je dat je je heel slecht kan concentreren doordat je continue met je hoofd ergens anders mee bezig bent? Schrijf dan je gedachten dan op, je hoeft niet perse een dagboek bij te houden of hoe jij het ook wilt noemen. Je kunt het blaadje ook gelijk weer weggooien, maar door het op te schrijven geef je het een plekje en ben je er onbewust minder mee bezig.

Ik hoop dat je iets kunt met deze tips. Concentreer je even op jezelf en doe dingen die goed zijn voor jou. Ik vond het leuk om weer een artikel te schrijven en volgende week ben ik er gewoon weer ? .

xx Linn

 

 

 

Laat een reactie achter