The Goaldigger mindset

The Goaldigger Mindset van Eve Tomaszweski – Boekreview!

Iets langer dan een jaar geleden begon ik met ondernemen. Eind 2019 schreef ik mij in bij Kamer van Koophandel en inmiddels ben gegroeid tot waar ik nu sta. Vorig jaar met kerst ontving ik het boek ‘The Goaldigger mindset‘ van mijn zus en ik kan je zeggen. Ik had niet zoveel bereikt in zo’n korte tijd als ik bepaalde handvatten niet aangereken had gekregen, zoals dit boek.

 

The Goaldigger mindset

The Goaldigger mindset is een boek geschreven door Eve Tomaszweski & Esra Buke. In het boek worden verschillende vragen beantwoord. Van ‘Hoe ga je om met tegenslagen als iedereen om je heen succesvoller lijkt te zijn?’ tot ‘Hoe stel je realistische doelen?’. Het boek staat vol praktische adviezen, tips en persoonlijke verhalen van ondernemende vrouwen. Je kan het boek van begin tot eind lezen of gebruiken als je tegen een bepaald onderdeel in het ondernemen aanloopt. De hoofdstukken kunnen namelijk apart gelezen worden en je bent dus niet de draad kwijt als je van hoofdstuk zes naar hoofdstuk drie gaat. Het boek geeft je handvatten om als echte Goaldigger de stappen te zetten naar het doel dat jij voor ogen hebt.

 

Dit vind ik van het boek

Zelf heb ik het hele boek gelezen en eerlijk is eerlijk ik ben geen lezer. Het afgelopen jaar ben ik wel meer gaan lezen, maar toen ik dit boek met kerst kreeg van mijn zus heeft hij nog een tijdje in de kast gelegen. Tot ik hem opende omdat ik wilde werken aan mijn mindset. Ik was enthousiast bezig en werkte aan drie ondernemingen tegelijk (daarnaast studeerde ik ook nog gewoon). Daarnaast had ik mijn blog, ontwierp ik kaarten en onderhield ik websites van klanten maar ik liep in heel wat opzichten vast.

Ik sloeg het boek open en ben gewoon gaan lezen. Hier en daar sloeg ik hoofdstukken over en hier en daar las ik een hoofdstuk later opnieuw. Inmiddels zijn alle hoofdstukken gelezen en nog steeds als ik ergens tegenaan loop pak ik het boek er wel eens bij om te kijken wat daarover geschreven wordt. Ik ben heel blij met het boek en kan niet anders zeggen dan dat ik het een goed boek vind. Dus ik zou zeggen ken jij een vrouwelijke ondernemer of ben je zelf net gestart of al een tijdje bezig, dan zou ik zeggen geef dit boek een keer cadeau met een verjaardag of met kerst. Of trakteer jezelf eens op een cadeautje!

 

De grootste lessen die ik leerde uit ‘The Goaldigger mindset’

Het boek zorgde ervoor dat ik concretere doelen ging stellen en dingen aan de kant zette om zo meer te kunnen focussen op hetgeen waar ik aan wilde werken. Zo ben ik gestopt met het onderhouden van websites en ben ik mij volop gaan richten op het bloggen. De kaarten zijn ontworpen, maar ik ga ze pas verkopen als ik mijn mindset er toe heb gericht en ik er 100% voor kan gaan. Voorheen deed ik voor alle drie de bedrijven 80% en ik kan je zeggen dat maakt je niet gelukkig. Het boek heeft mij niet alleen leren loslaten, maar ook ben ik de waarde in gaan zien van de diensten en producten die ik lever. Een belangrijk onderdeel van ondernemen. Want als jij er niet achterstaat, wie dan wel?

Waardering: 10
The Goaldigger Mindset
Eve Tomaszweski & Esra Buke
Kosmos / 2019 / I9789021574028

Hier vind je het boek! En hier vind je het e-book! Veel leesplezier.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

– Dit artikel bevat geen gekregen producten en is geen onderdeel van een samenwerking.

 

The Goaldigger mindset - Boek

1 reactie

  1. KoolFamily op 11 oktober 2020 om 15:14

    Fijn dat je er zo veel uit leerde…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.