Summer body ready

Met deze tips zorg je ervoor dat je Summer body ready bent en kan genieten van de zomer!

De zomer is op sommige dagen goed aanwezig. Oké, oké, het is 2021 en het jaar is al wisselvallig genoeg en zo is het weer ook. Denk je dat het 20 graden en bewolkt gaat zijn word het toch ineens 26 graden met volop zon. Dus beter ben je gewoon goed voorbereid en kan je optimaal van elke zomerse dag genieten. Hoe je ervoor zorgt dat je Summer body ready bent deze zomer lees je in dit artikel.

 

Summer body ready

Kies een badpak of bikini die bij jou past

Een badpak/bikini waar jij je fijn in voelt. En één die past bij jouw lichaam. Online en in winkels zijn de leukste bikini’s en badpakken te vinden. Van felle kleuren tot pastel kleuren en ga zo maar door. De keuze is reuze zullen we maar zeggen. My Jewellery heeft bijvoorbeeld heel veel leuke bikini’s in hun collectie.

 

Omarm je lichaam

Heel cliché. ‘Omarm je lichaam.’ Maar ik zal hem verder toelichten. Jouw lichaam zorgt goed voor je. Je lichaam is niet een tool die je organen op zijn plek houdt, het is meer dan dat. En je zult het er toch echt je hele leven mee moeten doen. Waardeer je lichaam, wees er trots op. We waarderen een hoesje ook niet meer dan de telefoon die in het hoesje zit. Dat zou toch echt heel erg zonde zijn van de (dure) telefoon. Dus omarm je lichaam. En de ene dag is dat makkelijker dan de andere dag, dat weet ik ook echt wel. Maar elk momentje is er een.

 

Bescherm jezelf tegen de zon

Afhankelijk van de temperatuur en hoe hoog de zon staat is het van belang om je in te smeren met factor 30 tot misschien wel 50.  Om goed voorbereid de zomer in te gaan is het handig om zonnebrandcrème in huis te hebben die voldoende bescherming biedt. Daarbij is het ook van belang dat het een verpakking is die niet van vorig jaar of ouder is, want deze hebben eigenlijk

niet meer de factor die op de verpakking staat en dan kan je wel ingesmeerd zijn, maar alsnog niet goed beschermd zijn en dat willen we natuurlijk niet. Zonde van de moeite en van je huid 😉

 

Geniet van de zomer en van het eten

Over 60 jaar of over hoeveel jaar jij ook in je hoofd hebt ben je oud en grijs. Het is niet dat je dan denkt “Oh toen ik jong was liet ik elk eten staan en daar was ik zo trots op.” Nee, hoogstwaarschijnlijk zou je dan willen zeggen “Toen ik jong was genoot ik van het leven. Ik genoot van de zomerse dagen waar ik met vrienden op de boot zat of aan het picknicken was en genoot van allemaal lekkers te eten.”

Het kan zijn dat voor jou gezond eten een must is om gelukkig te zijn, maar kijk soms wat je het meest gelukkig maakt. Voor mij is dat genieten van de zon en van al het lekkere eten. De ene dag met mate en de andere dag is het iets meer. Maar een dag waarop je veel gegeten hebt hoef je echt niet te compenseren. Dat doe je ook niet met naar het toilet gaan hoop ik.

 

Drink genoeg

Summer body ready zijn is niet alleen gericht op het uiterlijk, maar ook op goed voor jezelf zorgen. Het is altijd van belang om niet te weinig en niet te veel water te drinken, maar zekers zomers is het wel echt van belang om voldoende te drinken. Door de hitte raak je namelijk veel vocht kwijt en je lichaam heeft nou eenmaal vocht nodig om te kunnen functioneren. Tips om genoeg vocht binnen te krijgen zijn drinkflessen, maar je kan ook water met een smaakje maken als je dan gemakkelijker drinkt of je kan ook elke 1,5 uur een wekkertje zetten. Zo weet je zeker dat je niet vergeet te drinken. Ennuhh psst. Alcohol valt daar weer niet echt onder hè, die kan je beter wat meer vermijden met heel erg warm weer 😉

 

Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk

De een heeft het ’s zomers altijd te warm, voor de ander kan het niet warmer. De een geniet van de zomer en de andere kan niet wachten tot het weer herfst wordt. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Je hoeft echt niet elke dag van de zon te genieten, morgen schijnt de zon ook echt nog wel. Pak je rust als je die nodig hebt of ga binnen zitten als je dat fijner vind. Niks moet. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk.

Nu alleen nog mooi weer en het genieten kan beginnen! Geniet van de zomer!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.