Stedentrip valencia tips

Op stedentrip naar Valencia! – De leukste tips op een rijtje

Ik denk zo’n twee maanden terug zaten we op de bank en zag ik een TikTok voorbij komen waarin een hele mooie plek te zien was met de tekst “I will get my money back, but I will never be 22 and making memories again.” We raakten in gesprek en twijfelden of we misschien toch op vakantie moesten gaan dit jaar. De dagen vlogen voorbij en twee weken later hadden we onze vakantie geboekt.  Vanaf dag 1 was het één van de beste beslissingen van 2022 en keken we uit naar de vakantie. Ik bekeek heel wat websites met hotspots en tips en anderhalve week geleden was het gelukkig zo ver! We vlogen via Eindhoven en gelukkig viel het wachten mee. Wij hebben zelf 2,5 uur in de rij gestaan, maar sommige vluchten werden er ook gewoon tussenuit gehaald. We hebben heel veel bezocht, dus alles is hieronder per dag te lezen en daaronder staan alle stedentrip Valencia tips bij elkaar.

 

Onze stedentrip naar Valencia en alle tips!

Dag 0

We kwamen zondagavond laat aan in het hotel en waar we hadden bedacht dat we nog een wandeling wilden gaan maken om alvast iets van de stad te zien, we hadden daarvoor alleen in de metro gezeten en dus nog niks van de stad gezien op de airport na. Waren we echter allebei zo moe van de reis, want al met al waren we toch 9 uur onderweg geweest. Daarom besloten we op tijd te gaan slapen en de volgende dag gewoon niet te laat op pad te gaan.

 

Dag 1

’s Maandags hebben wij een wandeling gemaakt richting het historisch centrum, zodat we gelijk al iets van de stad konden zien en even konden kijken hoe lang het lopen was naar het centrum. Dit was uiteindelijk 45 minuten lopen, dus eigenlijk zijn we daarna alle keren waar het kon met de metro gegaan. We hebben toen eigenlijk bijna alle monumenten gezien die we wilden zien en hebben ook een kaarsje aangestoken in de kerk. Aan het begin van de siësta zijn wij terug gegaan naar het hotel om zelf ook mee te doen met de siësta en rond een uurtje of 17.00 zijn we toen naar het strand gegaan, dit was wel een stukje verder met de metro maar meer dan de moeite waard. Aan het strand hebben we gelezen en op de terugweg hebben we iets makkelijks op de hand gegeten.

 

Stedentrip valencia tips - De boulevard Stedentrip Valencia tips - Het historisch centrum

 

Dag 2

Terwijl het hier in Nederland steeds een stukje grauwer werd, liepen wij in de zon en zochten we regelmatig de schaduw op. We konden ons geen voorstelling maken van het weer in Nederland en als ik Instagram opende had ik bija het idee dat ik oude stories keek. In mijn hoofd was het nog zomer. We besloten richting het gedeelte te gaan waar we ook wat konden winkelen (in de buurt van Colon). Daar hebben we wat leuke dingetjes gekocht. Onze favoriete winkeltjes heb ik hieronder genoemd. Na een ochtend winkelen zijn we gaan ‘lunchen’ bij La mas bonita, waar we allebei echt een enorm groot (en lekker) stuk taart hebben gegeten. Mijn stuk was echt nog twee keer zo groot als die van Timon, maar we mochten hem gelukkig meenemen dus de volgende dag hebben we er ook nog van gegeten. Na de taart zijn we naar wat monumenten gelopen waarna we de metro gepakt hebben om bij te komen in het hotel. Na een siësta zijn we in de avond gaan eten bij Voltereta Casa. Daarna hebben we nog een stukje door het gedeelte van de stad gelopen waar ons hotel ook zat.

 

Stedentrip Valencia - Wandelingen Stedentrip Valencia tips - La mas bonitas

 

Dag 3

We begonnen de spierpijn wel een beetje te voelen van al het wandelen. ’s Ochtends bij het ontbijt hebben we gekeken wat we allemaal nog wilden zien, zeker omdat het de laatste hele dag was. We besloten om die dag naar het Palau de les arts te gaan. Om vervolgens weer een siësta te houden en even aan het zwembad te gaan liggen van het hotel. ’s Avonds zijn we door de wijk Russafa gaan lopen om door het historisch centrum naar de metro te lopen. We hadden op het vliegveld een gesprekje over wat we het leukste vonden en achteraf bleek dat we allebei de avondwandeling door de stad het leukste vonden. Ons hotel zat nog best wel een eindje van de stad af, maar ik kan het echt aanraden om ’s avonds gewoon lekker door het historisch centrum te lopen.

 

Russafa Valencia Stedentrip Valencia tips - Russafa

 

Dag 4

De laatste dag hadden we nog twee dingen over. We wilden nog naar de botanische tuin en naar een gebouw waar we op de een of andere manier niet langs zijn gekomen. Dus we liepen vanuit de botanische tuin weer door het historisch centrum (is het al duidelijk dat we het historisch centrum het allerleukste vonden?) waar we even op het terras hebben gezeten. Bij het Torres de serranos zijn we ook naar boven gelopen, waarbij je helemaal over het historisch centrum heen kan kijken. Ook hebben we de laatste dag nog een souveniertje gekocht. Ik kocht een sleutelhanger en Timon een armband. Voor op de koelkast kochten we een magneet, aangezien Timon heel lief met het idee kwam om met z’n twee een traditie te starten om op elke vakantie een magneet te kopen, zodat we dan uiteindelijk onze hele koelkast vol hebben hangen.
We hadden vervolgens nog een paar uur over voordat we naar het vliegveld moesten gaan. Dus hebben we lekker bij zwembad gelegen. Het leek nog even of we op Schiphol moesten landen omdat de vlucht vertraging opliep en Eindhoven dicht ging om 00.00, maar gelukkig liepen we uiteindelijk iets in en landden we in Eindhoven. We gingen van 26 graden naar 9 graden.
Inmiddels zijn we alweer even thuis en al helemaal gewend aan het koude weer, voor in hoeverre je er gewend aan kan zijn.

 

Botanische tuin Valencia Stedentrip Valencia tips - Botantische tuin

 

Leuke feitjes van onze reis

 • We liepen heel wat af, je kon ook fietsen huren, maar dat ging niet vanwege mijn longen. In totaal hebben we elke dag nog 14 km gelopen.
 • Ik had bijna elke dag de hik en Timon heeft echt elke dag naar mogelijkheden gezocht om het te verhelpen, maar niks hielp
 • Volgens Timon heb je in Valencia echt een hele hoop goede plekken om Pokemon te spelen
 • We zijn allebei echt helemaal lek gestoken en ik kan je zeggen, de muggenbulden die je daar oploopt zijn echt andere koek
 • Er liepen heel veel Nederlands rond. Sommigen zijn we zelfs meerdere keren tegen gekomen en herkenden we op een gegeven moment gewoon en dat terwijl de stad toch echt wel heel groot is.
 • We konden echt niet kiezen bij welke Voltereta we moesten gaan eten, dus uiteindelijk hebben we overal de menukaart van bekeken en familie en vrienden laten kiezen bij welke we moesten gaan eten.
 • We hebben echt de meest gekke gesprekken gehad met mensen die ons aanspraken omdat ze iets van ons wilden.
 • Persoonlijk zou ik 1 ding anders doen en dat is misschien toch wel een hotel in het centrum, maarja dan waren we ook een heel ander bedrag kwijt geweest.

 

Praktische tips voor een stedentrip naar Valencia op een rijtje

 • Het is goed om te weten dat ze in Valencia weinig engels spreken dus Google Vertaler was onze grote vriend die week.
 • Ale Hop werd op vele plekken genoemd als een leuke winkel, maar het is wel een beetje een overkill want het zit op heel veel plekken, maar stelt eigenlijk niet zo heel veel voor.
 • We hebben bijna alles gedaan op 1 ding na, namelijk gebouwen in. We vonden het heel ingewikkeld want we wilden heel veel zien en daarnaast kwamen we er ook niet altijd uit hoeveel het koste etc. 1 gebouw waar ik achteraf nog in gewild had is het ‘La Lonja de la Seda’.
 • Wij hadden zelf een metrokaart gekocht voor 10 ritten. In eerste instantie hadden we er een voor €15 waarmee we in regio A, B en C mochten reizen. Op dag 2 hebben we er nog een gekocht voor €6 deze was alleen voor regio A. Achteraf hadden we er nog best wel wat over omdat de laatste dag een nationale feestdag was en de metro daardoor gratis was. De metro kaarten heb ik toen nog opgestuurd naar iemand die in oktober ook nog naar Valencia gaat.

 

Valencia wandelingen

 

Leuke tips voor stedentrip naar valencia op een rijtje

Leuke restaurantjes

Wij hebben zelf niet eens heel veel restaurantjes bezocht. We hadden ontbijt in het hotel en daar zaten we vaak nog best wel vol van en we hebben drie avonden in Valencia gegeten, maar 1 avond daarvan hebben we echt uitgebreid gegeten. Maar in Google Maps heb ik nog een hele hoop restaurantjes opgeslagen mochten we ooit terug gaan dus die deel ik hier ook:
 • Voltereta
 • Brunch corner Sant Bult
 • La papardella
 • Bar & Kitchen
 • Sagardi
 • Tapeanado
 • La Mas Bonita Salvatierra
 • Begin
 • Turqueta
 • La finestra

 

Leuke winkeltjes

Wij vonden de winkels in het historisch gedeelte van het centrum het leukste. Je vind in Valencia ook de grote ketens. Deze zitten in een drukke straat waar ook auto’s rijden, maar daarnaast vind je die winkels natuurlijk ook gewoon in Nederland
 • Simple
 • Nyu Nyu
 • Citees
 • Womans secret

 

Leuke plekjes

We hebben heel veel mooie plekjes gezien dus mocht je even hebben dan komt hier een hele lijst. Ik heb ze zo geplaatst dat de meeste bezienswaardigheden bij elkaar zitten.
 • Virgin square
 • Micalet
 • Placa de redona
 • Pront de la mar
 • Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí
 • Palau de les arts
 • Sant Valero
 • De botanische tuin (Tip: met een studentenpas is de entree 50% goedkoper en ook al ben ik geen student meer ik had wel gewoon een studentenpas)
 • De mercado central vond ik leuk om doorheen te lopen, maar vond ik verder niet heel bijzonder.

 

Leuke wandelingen of fietsroutes

We hebben in de vier dagen dat we er waren heel wat afgelopen. De meeste dagen hebben we zelf bedachte routes gelopen (wie weet staan ze ergens al) maar de volgende routes zijn een aanrader. Eventueel kan je ze natuurlijk ook fietsen 😉
 • Loop van de metro halte ‘Alameda’ naar het science park.
 • Maak een wandeling door de wijk Russafa en loop van het station naar Sant Valero.
 • Loop van Plaça de l’Ajuntament naar Torres de serranos.
 • Maak een wandeling door de Jardins de la Glorieta en loop daarna naar de La Lonja de la Seda.
 • Loop van de Velves e vents over de boulevard naar Platja de la Patacona. Verwacht niet meer dan strand en een verhard pad om op te lopen, maar wel heerlijk op een namiddag.

 

Dit waren onze dagen in Valencia met alle Valencia tips! Mocht je binnenkort een keer naar Valencia gaan en daarom bij dit artikel zijn gekomen, heel veel plezier! En mocht je dit lezen omdat je gewoon nieuwsgierig bent naar alles wat we hebben gedaan, ik kan je Valencia meer dan aanraden!

 

Liefs,

Linne

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.