Staycation guide van Anne de Buck

Staycation guide van Anne de Buck – Boek review

De stad in gaan en langs alle kleine bijzondere winkeltjes gaan vind ik altijd super leuk. Misschien dat daarom Utrecht en Deventer twee van mijn favoriete steden zijn, daar zitten super veel kleine winkeltjes die je dan een voor een kan afstruinen. De grote winkelketens daar heb ik het vaak niet zo mee. Voor de kleinere winkels moet je vaak wel even goed onderzoek doen, want in de grote straten van de stad zitten ze vaak niet en dan loop je er al snel voorbij. Meestal als we dan ook naar een stad gingen zocht ik op google en Pinterest naar leuke hotspots en plekjes waar we naartoe konden gaan. Maar er is dus ook een boek! De Staycation guide, hierin staan van een aantal steden in Nederland en België allemaal leuke hotspots! Benieuwd wat ik van het boek vind?

 

Staycation guide

In de Staycation guide staan zoals gezegd leuke hotspots voor 22 steden in Nederland en België. Travelblogger Anne de Buck neemt je mee naar de leukste plekjes en heeft ze allemaal in een bundel samengevoegd. Heb je niet zo veel zin om de stad in te gaan, dan hoeft dat ook niet! Want naast tips voor de grote steden van Nederland en België geeft ze ook tips voor leuke wellness plekken en leuke overnachtingen in de natuur.

 

Dit vind ik van het boek

Allereerst is het echt een super fijn boek om vast te houden. Het is overzichtelijk en er staan mooie foto’s in. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud. Dus toen ik het boek binnen kreeg nadat ik een bestelling had geplaatst bij Verras je lief ben ik gelijk even gaan kijken naar de steden waar ik regelmatig kom. Ik ontdekte dat ik in bijvoorbeeld Arnhem een stad waar ik niet ver vandaan woon, regelmatig een paar hele leuke eettentjes en winkeltjes heb overgeslagen. Je begrijpt wel wat ik heb gedaan de eerstvolgende keer dat ik weer in Arnhem was 😉

 

Pluspunten

Het is echt een bundel van leuke plekjes. Er zijn hoofdstukken in het boek die ik zo even heb doorgelezen, zoals de bucketlist tips en de wellness & you-time shortlist, maar verder is het ook wel echt een boek dat je erbij kunt pakken als je naar een leuke stad gaat en even wil kijken welke plekjes je niet mag missen. De plekken vind ik zelf ook echt super leuk. Soms heb je wel eens dat je dan online opzoek gaat naar leuke hotspots, maar als je er dan eenmaal bent valt het allemaal een beetje tegen. Dat heb ik tot nu toe met de hotspots die in het boek staan nog niet gehad.

 

Minpunten

Mijn enige minpuntje aan het boek is dat het echt letterlijk alleen over de steden gaan en het dus meer een soort boek is die je er af en toe bijpast en verder in de kast staat te verstoffen. Er zit wel wat leesmateriaal in, maar verder is het vind ik niet een boek waar je echt even voor gaat zitten en uren in leest. Ondanks dat ben ik toch heel blij dat ik hem heb want ik heb hem er al een aantal keren bij gepakt. Vorig jaar hadden we de plannen om naar Maastricht te gaan. Die plannen hebben we verschoven en hopelijk gaan we volgend jaar. Je begrijpt vast wel welk boek ik meeneem!

 

De staycation guide van Anne de Buck

Waardering: 8.0
De Staycation guide
Geschreven door Anne de Buck

Terra / 2018 / ISBN 9789089897695
Hier vind je het boek! Veel leesplezier.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

– Dit blogartikel bevat gekregen producten, maar is geen onderdeel van een betaalde samenwerking.
– Het boek heb ik ontvangen van Verras je lief. Een leuke webshop met cadeaus voor vrouwen.

Van toffe boeken tot interieurspullen en sieraden. En het leuke is dat ze alles inpakken zoals hierboven op de foto te zien is. Super leuk! Je kan dus eventueel ook iets bestellen en het gelijk laten opsturen naar een vriendin, collega of naar je zus die helemaal aan de andere kant van het land woont. Tip! Stuur je het naar iemand op, heb je een verjaardag of iets anders leuks. Meld het bij het bestellen bij de opmerkingen en ze pakken het extra leuk voor je in.

 

Verras je lief

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.