In de Ardennen zullen we ong. 10 à 15 kilometer per dag wandelen, dit kan natuurlijk niet op normale schoenen. Daarom ben ik samen met mijn ouders wezen kijken naar wandelschoenen. En al snel kwamen we er achter dat we naar veel meer moesten kijken dan alleen of ze lekker zaten en of ze waterdichtheid zijn. Zo was het belangrijk dat ik een AB schoen heb. Dit is een schoen die bedoeld is voor een verharde weg maar ook goed grip geeft in het bos. Daarnaast moest de zool van de schoen hard zijn en niet dubbel te vouwen zijn, dit zou meer stevigheid geven aan mijn gewrichten en als derde moesten mijn steunzolen erin passen. Alle drie dingen waar je niet gelijk aan denkt als je schoenen koopt. Alle drie de dingen zorgen ervoor dat ik geen/minder last krijg van mijn gewrichten, wanneer ik (lang) ga wandelen. Voor we dan ook de goede schoen hadden waren we al bij twee andere winkels geweest. Bij de derde winkel werd er goed naar mijn voeten gekeken. En de verkoper zei al gelijk dat hij voor mijn voeten eigenlijk maar één echte paar goede schoenen had. Hij pakte hem en de schoen bleek knal rood te zijn. Dat had voor mij niet gehoeven maar ik vind het belangrijker dat de schoen goed en stevig zit dan dat het de goede kleur is. uiteindelijk de schoenen gepast en ze zaten super. Maar wat komt er dan veel bij kijken. Een voordeel is ik houd van wandelen en zal ze nog veel vaker gebruiken dan alleen voor het survivallen.

It always seems impossible, until it’s done!

Laat een reactie achter