Je kunt op vele manieren ontspannen. Een van de beste manieren voor mij is sporten. Veel mensen sporten omdat ze fitter willen worden, of willen afvallen.  Voor hen is sporten dan ook iets vanzelf sprekends. Voor mij was dat ook lang zo, maar sinds ik de groeispurt kreeg in de puberteit, heb ik steeds meer last van mijn hyperlaxiteit. Doordat ik steeds meer last kreeg van infecties en mijn hyperlaxiteit (in het water ben je nog flexibeler en overstrek je je gewrichten nog makkelijker) heb ik moeten stoppen  met wedstrijdzwemmen. Naast het wedstrijdzwemmen had ik 1x per week fysiotherapie.

Omdat ik meer gewrichtspijn kreeg, heb ik een hele lange periode alleen 2x per week fysiotherapie gehad. Na een tijdje ging het eigenlijk allemaal weer zo goed, dat ik weer een sport wilde beoefenen en ik begon met hardlopen. Ik vond het heerlijk, ik hoefde alleen mijn schoenen aan te doen en ik kon gaan. Ik deed dit dan ook meerdere keren per week. Tot ik dus een breuk had in mijn onderbeen en we er achter kwamen dat ik last heb van botontkalking. Hardlopen is voor een ‘normaal’ lichaam al zwaar, o.a. doordat je een demping hebt tijdens het rennen in je wervelkolom. Met mijn diagnose is het gewoon niet verstandig om te gaan hardlopen. Heel lang heb ik weer alleen fitnes en fysiotherapie gedaan. Iets wat ik prima vond, maar ik miste het sporten wel.

Zo vond/vind ik L.O. op school ook altijd super leuk. Het liefst doe ik alle lessen mee. En wanneer we dan een duurloop hadden, wilde ik ook graag meedoen. Mijn gymdocent zei afgelopen jaar; ‘Je ziet jou gewoon glimlachen voor oor tot oor dat je mee hebt kunnen doen.’ En daar had hij helemaal gelijk in, ik was zo blij dat het goed was gegaan. (Dit was in de periode dat ik snel flauwviel, het was die dag warm en om dan te gaan rennen is gewoon zwaar. Maar het is goed gegaan. Zo trots.)

Afgelopen mei ben ik naar de Ardennen geweest. (Mijn blogs daarover gemist? Lees ze hier terug.) En ik wist wel dat ik klimmen altijd al super leuk vond, maar de Ardennen was het laatste zetje wat ik nodig had. Ik schreef mij in voor een proefles en ik was meteen verkocht.  Sinds een week of tien klim ik, oftewel ik heb weer een sport gevonden die ik kan beoefenen. Ik ga er twee keer per week met plezier heen en als ik dan op de terug weg naar huis ga heb ik weer super veel energie, net als de avond toen ik terug kwam uit de Ardennen. Het is een sport die kan met mijn lichaam. Eigenlijk doe je namelijk gewoon krachttraining, iets wat ik bij de fysiotherapie ook deed. Ik kan minder makkelijk iets overbelasten.

Ik geniet dat ik weer sport! Een van de beste manieren om te ontspannen.

Liefs Linne ♥

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.