snel kleding verkopen op vinted

Online snel je kleding verkopen op Vinted? Zo doe je dat!

Misschien wil je graag een zakcentje bijverdienen of heb je gewoon teveel kleding? Dan kan je online je kleding gaan verkopen! Vinted is zelf het platform wat ik gebruik en de tips zullen hier dan ook op gericht zijn, maar de meeste tips zijn ook handig als je je kleding op een andere manier online wilt gaan verkopen. Let’s start!

 

Wat is Vinted?

Om te beginnen zal ik kort even uitleggen wat Vinted is en hoe het werkt. Op Vinted kan je kleding en diverse spullen plaatsen om ze te verkopen aan mensen in Nederland, maar ook in het buitenland. Je zet het kledingstuk of product erop met de benodigde informatie en dan kunnen mensen reageren of direct het product kopen. Via verschillende verzendmogelijkheden kan het dan opgestuurd worden. Is het pakketje aangekomen dan krijg jij je geld.

 

Mijn ervaringen met Vinted

Persoonlijk vind ik dat Vinted 9 van de 10 keer goed werkt, maar ik zeg eerlijk dat ik ook al wel eens tegen wat dingen ben aangelopen. Zo kocht ik een keer iets en zag het kledingstuk er heel anders uit dan het meisje had gezegd. Ik kon het terugsturen maar was dan zowel verzend- als retourkosten kwijt. Ik heb het geluk dat dat meisje het heeft geannuleerd en ik de broek mocht houden. Maar ik had ook zo met de gebakken peren kunnen zitten.
Gelukkig werkt het dus bijna altijd wel goed en heb ik inmiddels heel wat leuke kleding in de kast hangen.
Met verkopen heb ik gelukkig persoonlijk nog nooit problemen gehad!

 

Tips om online sneller je kleding te verkopen

Gebruik zoekwoorden

Als jij op zoek zou gaan naar een kledingstuk waar zou je dan op zoeken? Gebruik de beschrijving om daar allemaal woorden neer te zetten. Zoals bijvoorbeeld bij een flared broek kan je erbij zetten welke lengte jij zelf hebt, hoe je het stijlt, waarvoor je de broek gebruikt, bijvoorbeeld een winterse broek doordat hij wat dikker is of juist weer meer voor de zomer. Ook kan je er maten bij zetten en ook kleuren, patronen enz.

 

Goede prijzen

Het is van belang om niet te goedkoop en niet te duur te gaan zitten op Vinted. Kijk dus even waar bijvoorbeeld dezelfde broek als die jij verkoopt voor verkocht word en zoek daar een mooie prijs in.

 

Wees zelf ook actief

Zelf actief zijn op Vinted vindt Vinted leuk en daardoor zullen ze soms je producten ook hoger neerzetten. Dat wil je toch!

 

Gedetailleerde foto’s

Zet zoveel mogelijk details op de foto, dus maak een close up foto van de print, van een leuk ritsje die misschien op de achterkant zit enz. Dan krijgt de koper een goede indruk van het kledingstuk of product.

 

Maak een ‘aan’ foto

Soms kan het helpen om een aanfoto tussen de foto’s te zetten, zo ziet degene die het wil kopen hoe het model valt en kan hij/zij sneller een keuze maken en heb je ze dus eigenlijk sneller overtuigt.

 

Maak aantrekkelijke foto’s

Naast aanfoto’s is het van belang dat je foto’s de stof goed laten zien, het hele kledingstuk laten zien en het kledingstuk er aantrekkelijk uit laten zien. Dus hang het bijvoorbeeld aan een haakje voor een witte achtergrond of leg het op de grond en zet er een plantje naast. Een verzorgde foto zorgt ervoor dat iemand sneller iets koopt.

 

Denk aan de verzendkosten

Bij het bepalen van een prijs kan het ook helpen om aan de verzendkosten te denken. Soms staat er een shirtje te koop met nog een prijskaartje eraan en dan wil iemand die voor veel verkopen. Alleen als je die dan bestelt zit je misschien €2 onder het bedrag van een nieuw shirtje. Niemand zal die dus snel kopen.

 

Bundelkorting

Ik kan het je persoonlijk echt aanraden om je bundelkorting aan te zetten. 50% van wat ik verkoop zijn bundels. Mensen besparen geld en dat spreekt ze toch altijd wel aan.

 

Zorg voor goede communicatie

Geef degene die een product van jou wil kopen een goed gevoel. Goede communicatie is dus heel erg van belang. Hieronder valt snel reageren, snel verzenden, vriendelijk reageren enz.

 

Dat waren alle tips! Nu kan jij zelf ook aan de slag op Vinted. Veel plezier!

 

Liefs Linne ♥

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

– Dit blogartikel bevat gekregen producten of samenwerking, wel een affiliate link.

–  Foto door Liza Summer via Pexels

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.