Slaapkamer make-over tips

Slaapkamer makeover (+ tips) | Lifestyle

Een tijdje terug wisselden mijn zus en ik van slaapkamer. De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met het restylen van de slaapkamer en vandaag deel ik het eindresultaat met jullie. Daarnaast deel ik ook waar ik de producten, maar ook mijn nieuwe aankopen vandaan heb en deel ik tips hoe jij heel gemakkelijk ook je slaapkamer een makeover kan gegeven. Let’s go!

Slaapkamer makeover tips

Inspiratie opdoen voor de slaapkamer makeover

Allereerst ben ik inspiratie op gaan doen op Pinterest. Zelf vind ik een Boho-uitstraling heel mooi en dat was dan ook mijn doel. Ik besloot te gaan kijken naar planken en houttinten. 

Mijn slaapkamer is niet heel groot (4 bij 3 meter). Mijn vorige slaapkamer was precies gespiegeld maar dan met nog een heel stuk eraan vast in de breedte. Ik heb dus de indeling eigenlijk precies hetzelfde gehouden en ben vooral met details aan de slag gegaan en ik heb ervoor gekozen om grote onderdelen als het bureau, het bed en de kledingkast gewoon opnieuw te gebruiken. Hier was overigens ook niks mis mee dus geen reden om ze weg te doen.

 

Slaapkamer make-over tips

Creatief zijn

Vervolgens ben ik gestart met een aantal grote dingen. Zoals een nieuw kastje naast mijn kledingkast, nieuwe planken en de houders onder de planken. Het kastje naast mijn kledingkast is eigenlijk een badkamertrolley. Ik wilde op mijn kamer ook heel graag wat schoenen kwijt. Daarom ging ik opzoek naar een mooi bijpassend schoenenrekje. Ik vond er maar geen en toen we aan het kijken waren naar planken voor op mijn kamer, kwam ik dit kastje tegen bij de Ikea. Het voordeel? Hij heeft wieltjes en kan daardoor als iemand blijft slapen naast het bed neergezet worden, waardoor er aan beide kanten een nachtkastje staat. Staat hij naast de kast dan houdt het bovenste schapje de badjassen tegen waardoor er op de andere rekjes schoenen kunnen staan.

Door creatief te zijn kan je heel wat geld besparen en er toch iets leuks van maken!

 

Grote onderdelen

Qua schappen vond ik niet helemaal wat ik zocht bij de Ikea. Ik heb er wel een brede witte plank en houders meegenomen, maar ze hadden hier geen houten planken. Dus ben ik naar de karwei gegaan en heb ik daar mijn houten plank gekocht. Naast planken heb ik ook mijn oude spiegel en mijn tv opgehangen aan de muur. De stoel heb ik via marktplaats gekocht en dan kom ik eigenlijk gelijk bij tip 1. Kijk eerst of je iets tweedehands kan vinden.

De stoel heb ik gevonden door simpelweg ‘stoel’ in te typen op marktplaats en dan te zoeken in een straal van 10 km. Vervolgens kwam ik zo’n stoel tegen die ik wel heel gaaf vond en toen ben ik specifieker gaan zoeken. Namelijk op ‘witte stoel’ binnen een straal van 15 km. Ik vond dezelfde stoel als ik eerst gezien had. Zo goed als nieuw en ik kon hem die avond nog ophalen voor €6. 

 

Slaapkamer make-over tips1

De details

Ik heb de tijd genomen voor alle details. Denk aan de fotolijstjes, kaarsen, beddengoed en zelfs de plantjes en de plantenpotjes. Zo heb ik telkens als ik in een kringloopwinkel was naar houten lijstjes gekeken. Uiteindelijk vond ik precies wat ik zocht. Ook het borduurrondje heb ik tweedehands gekocht, maar dan via Instagram. Ik heb eigenlijk alle mogelijkheden voor de tweedehands spullen gebruikt. Steeds als ik online iets leuks zag bracht ik een bod uit. 

Zelf vind ik sfeer heel belangrijk en wat mij betreft spelen lampen, plantjes, kaarsjes en andere decoratie daar een belangrijke rol bij. De plantenpotjes zijn ook deels van kringloopwinkels en deels van de Ikea. Mijn kaarsen zijn van Ammi candles en die kan ik echt iedereen aanraden, want ze zijn natuurlijk, ruiken super lekker, er is een groot aanbod en het is ook nog eens een kleine onderneming, iets wat ik zelf altijd wel heel erg leuk vind. 

 

Slaapkamer make-over tips

Finishing touch van de slaapkamer makeover

Als laatste ben ik aan de slag gegaan met natuurlijk beddengoed en een dekentje voor op bed om zo de kleuren in de kamer weer terug te laten komen in het grootste onderdeel van de slaapkamer, mijn bed. Het beddengoed is van Cotton Suite en is gemaakt van 100% biologisch katoen. De plaid is niet duurzaam, maar hoop ik wel een hele tijd te kunnen gebruiken en heb ik gekocht bij de Hema. Iets wat ook echt bij de finishing touch hoort is hoe je alles uiteindelijk neerzet. Ik heb alle spullen op mijn bed gelegd en ben toen aan de slag gegaan met alles neerzetten, verwisselen en weer neerzetten net zolang tot ik tevreden was met de indeling.

Zelf ben ik superblij met het eindresultaat. Echt een beetje zoals ik het voor ogen had. Bohostijl, maar wel ook op een manier waardoor het knus is en echt bij mij past. Zelf vond ik het super leuk om te doen. Mijn andere kamer heb ik ook zelf ingericht, maar was nooit wat ik ervan gehoopt had, nu is het echt een geheel. Ik had zelfs zo de smaak te pakken dat ik Nina hielp met haar kamer.

Volgens mij heb ik alles benoemd, maar als er nog vragen zijn hoor ik het graag. Nog een leuke tip! Met de code ‘cottonsuiteloyalty’ krijg je nu 10% korting op je bestelling bij Cotton Suite. Fijn weekend!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

– Dit blogartikel bevat gekregen producten

2 reacties

  1. Frank Boogers op 4 december 2020 om 22:47

    Echt hè jij, van alle markten thuis!👍

    • Liefslinne op 6 december 2020 om 12:35

      😂😂😂😂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.