scheerzeep HappySoaps

Mijn ervaringen met de scheerzeep en deo van HappySoaps – Een duurzamere ik #19

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje met de vraag of ik de nieuwe shaving bar en de natuurlijke deodorant van HappySoaps wilde uitproberen dus dat deed ik! Er komt gelijk al een zachte warme geur uit het pakketje dat ik open. De producten zijn zoals je op de bovenstaande foto ziet netjes verpakt in gerecycled karton. Ik ben blij enthousiast en vooral ook heel erg nieuwsgierig of het echt anders is dan een natuurlijke douchegel en andere natuurlijke deodorants. Benieuwd wat er precies in de scheerzeep van HappySoaps zit, wat de duurzame punten van de scheerzeep zijn, waar je hem kan kopen en uiteraard wat ik ervan vond? Je leest het in dit artikel!

 

Ingrediënten van de scheerzeep

 • Sodium Cocoyl Isethionate; een poedervormige reinigende stof die gebruikt wordt voor o.a. shampoo, douchegel en dus ook voor scheerzeep.
 • Hydrogenated als katalysator 
 • Plantaardige olie
 • Water
 • Polyglyceryl-4 Laurate
 • Glycerin
 • Parfum
 • Hexyl Cinnamal
 • Limoneen is een natuurlijk bestanddeel dat in cosmeticaproducten als geurstof wordt gebruikt.
 • Kokosolie
 • Simmondsia Chinensis; een struik die wordt gekweekt vanwege de vloeibare was die eruit gewonnen wordt.
 • Zaadolie
 • Butyrospermum Parkii Butter; een halfvast, boterachtig plantaardig vet met een zachte consistentie.
 • Tocopherol / Helianthus Annuus Seed wat veel vitamine E bevat

 

Ingrediënten van de natuurlijke deodorant

 • Natrium
 • Natrium Bicarbonaat; en witte kristallijne stof die ook wordt gebruikt in bakpoeder als rijsmiddel in plaats van gist.
 • Butyrospermum Parkii Butter; een halfvast, boterachtig plantaardig vet met een zachte consistentie.
 • Kokosolie
 • Maïs
 • Zetmeel
 • Magnesium Hydroxide
 • Zink Ricinoleaat; Een veel gebruikte stof in deodorants als geurabsorberend middel.
 • Magnesium Carbonate
 • Hydroxide
 • Tocopherol
 • Parfum,
 • Zonnebloemolie
 • Afhankelijk van de geur zitten er dan nog stoffen in die de geur van de deodorant bepalen

 

Duurzame punten

De scheerzeep van HappySoaps zijn 100% plasticvrij. Daarnaast zijn ze vegan, vrij van palmolie, dierproefvrij en met de hand gemaakt in Nederland zelf. Er zijn dus geen vliegtuigen of boten met goederen die veel hoefden te reizen aan te pas gekomen. Met één stuk scheerzeep doe je ongeveer net zo lang als met 3 of 4 bussen scheerschuim.

 

Waar te koop?

HappySoaps heeft hun eigen webshop, maar daarnaast zijn de producten ook online te koop bij bol.com en bag-again.nl. Daarnaast worden de producten van HappySoaps op verschillende locaties verkocht. Ga je nu naar een stad of wil je weten of je de producten bij jou in de buurt kunt kopen, dan kan je altijd een kijkje nemen op de website van Happy Soaps.

 

Mijn ervaring met de scheerzeep van Happy Soaps

Ik moet zeggen dat ik de shaving bar heel fijn vond in gebruik! Hij is lekker dik en glipt dus niet meteen uit je handen. Normaal ben ik niet zo van de kokos, maar de geur vind ik dit keer eigenlijk heel erg fijn. Het geeft mij persoonlijk een warm gevoel. Normaal smeer ik mijn benen altijd nog in met body lotion als ik geschoren heb, maar dit keer heb ik dat niet gedaan, omdat ik mijn benen zo zacht waren. Als je je benen scheert zijn ze natuurlijk altijd al zachter, maar nu waren ze echt nog zachter dan normaal. Qua schuim moet je het niet willen vergelijken met een bus scheerschuim. Het schuim is echt wel een stuk minder, maar voldoende om te kunnen scheren. Al met al ben ik eigenlijk een stuk enthousiaster dan dat ik in eerste instantie had verwacht. Zeker de moeite waard om naast een natuurlijke douchegel nog in huis te nemen om de huid goed te verzorgen als je deze scheert.

Mijn ervaring met de deo van Happy Soaps

Naast de scheerzeep probeerde ik ook de natuurlijke deodorant van Happy Soaps. Deze is prima in gebruik, maar is verder niet heel anders dan de natuurlijke deodorant die ik eerder gebruikte vind ik. Wel kruimelt deze minder, maar is hij weer minder goed te smeren vind ik zelf. Het is dus maar net wat je belangrijk vind bij een natuurlijke deodorant.

 

Gebruik jij al een natuurlijke scheerzeep?

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Dit blogartikel bevat gekregen producten en is in samenwerking met Happy Soaps

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.