risicogroep corona

“Ik val onder de risicogroep” – het coronavirus

Coronavirus, covid-19 of coronagriep. Welke benaming je het virus ook geeft, hij bevind zich in nederland en uit zich in griepsverschijnselen. Dat is de informatie de we weten en inmiddels zijn er een aantal maatregelen bij gekomen, toch zijn we ons niet van alles bewust.

 

Het nieuws slingert je om de oren

Evenementen met meer dan 100 mensen zijn afgelast, we moeten extra goed onze handen wassen en het nieuws slingert ons om de oren. De een vat het heel nuchter op en de ander denkt dat we allemaal dood gaan.
Nu wil ik het een niet bevestigen of wil ik je tips geven over hoe je om moet gaan met het virus. Daar zijn inmiddels al genoeg artikelen over geschreven, met fabels, feiten en veel meer informatie dan ik je kan geven.

 

Risicogroep van het coronavirus

Een feit die ik je wel kan geven is dat ik onder de risicogroep val. En helaas zijn dat samen met mij nog veel meer mensen in Nederland (en in de wereld) waar we ons niet bewust van zijn!
Klasgenoten hoor ik opmerkingen maken als “we kunnen toch gewoon naar school, we zijn toch jong en lopen geen risico”. Alleen meer mensen dan we denken zijn chronisch ziek en hebben wel degelijk meer risico en vallen dus onder de risicogroep van het coronavirus.

 

Een korreltje zout

Ik zelf geef toe dat ik overladen werd door alles en het allemaal nuchter bekeek. Tot gisteren. De woorden van mijn arts “Linne neem het zeker niet met een korreltje zout” sloegen in als een bom. Niet dat ik mij nu meteen zorgen ga maken, maar ik neem alle adviezen toch een stuk serieuzer op. Ook de woorden en tips van mensen uit de lotgenotencontactgroep volg ik toch maar op.

 

En nu?

De woorden risicogroep, eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik er mee moet en blijft voor mij persoonlijk nu heel veel nog vaag. Verjaardagen? Kunnen ze wel of niet? En vanaf hoeveel man?
Zelf volg ik mijn intuïtie en dat is ook wat ik veel hoor onder de mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Sociale contacten moeten we vermijden wat ik ook zeker doe, maar mijn beste vrienden en vriend blijf ik zeker zien. Even als mijn familie en schoonfamilie.

 

Zorg goed voor jezelf, doe wat goed voelt en maak je vooral niet te veel zorgen (dit is voor niemand goed)!

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

12 reacties

 1. Irene op 18 maart 2020 om 23:46

  Linne, hoe mooi om je eigen proces te delen. Knap om je intuïtie te volgen. Vertrouwen en je mindset kunnen krachtig bijdragen in deze Corona tijden. Ik gun je van beide meer dan genoeg en veel gezondheid!

  • Liefslinne op 19 maart 2020 om 10:06

   Dankjewel!

 2. Mandy op 18 maart 2020 om 16:38

  Pff wat heftig! En wat schrikken. Maar ik vraag me af wanneer je in een risicogroep valt, want verschillende leeftijden zijn nu besmet en ook “gezonde” mensen. Maar iedereen moet gewoon zo voorzichtig mogelijk doen, dan komt t vast allemaal goed <3

 3. Melanie op 18 maart 2020 om 11:43

  Ik hoor ook in de risico groep en blijf voor de veiligheid thuis. Gelukkig kan ik genieten van het zonnetje in de tuin en zijn wij hier aan het klussen dus genoeg te doen.

 4. Cynthia op 18 maart 2020 om 10:47

  Succes en sterkte bij het vinden van de nieuwe balans in dit alles. Het blijft voor iedereen zoeken. Zorg goed voor jezelf hè?

  • Liefslinne op 19 maart 2020 om 10:06

   Dankjewel! Zal ik doen 😉

 5. corrina op 15 maart 2020 om 13:08

  Ik ga er met gezond verstand mee om. Ik ga bijv niet naar een feestje als dat nu gepland staat. En probeer gewoon kalm te blijven
  En volg het nieuws en neem de adviezen tot mij

 6. Caroline op 15 maart 2020 om 12:39

  Je wordt nu inderdaad aardig op de proef gesteld als je tot de risicogroep behoort. Ik hoop dat met alle maatregelen het virus jou zal besparen. Pas goed op jezelf, x.

 7. Tine op 14 maart 2020 om 15:28

  Ook al behoor ik niet tot de risico groep, toch probeer ik alle niet noodzakelijke contacten te vermijden. Als iedereen zo zou handelen zal het minder snel verspreid worden.

 8. KoolFamily op 13 maart 2020 om 21:18

  Ik denk dat we ons allemaal, zowel risico-patiënten als niet-risicopatiënten, moeten bewust zijn van de gevaren voor besmetting en contact enigszins vermijden, maar paniek is ook nergens voor nodig. Met gezond verstand en een beetje positivisme komen we al een heel eind verder hoor!

 9. Henk op 13 maart 2020 om 18:59

  Met je laatste zin ben ik het helemaal eens, je kunt niet meer dan je best doen. Soms is het ook ‘gewoon’ domme pech

 10. Helena op 13 maart 2020 om 17:28

  Hier ook een zogenaamde risicogroep. Gelukkig voel ik me nog steeds prima ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.