bezoekers aantallen verdubbelde

Q & A over bloggen. Hoe ik mijn bezoekers aantallen verdubbelde | Lifestyle

Op Instagram kreeg ik geregeld vragen over mijn blog in de DM. Nu staat mijn DM altijd open en vind ik het superleuk om jullie te kunnen helpen, maar meestal waren het dezelfde vragen. Dus heb ik vorige week een vraagsticker geplaatst in mijn stories. In dit blogartikel deel ik alle antwoorden op jullie vragen. Zo vertel ik hoe ik omga met samenwerkingen, welke tips ik heb voor beginnende bloggers en hoe ik mijn bezoekers aantallen verdubbelde.Lees je dit artikel nou en denk je ‘Ja maar Lin, hoe zit dit nu?’ Stuur dan gerust een DM 😉

Kleine disclaimer, ik ben altijd nog een beginnende blogger en deel hier dus echt alleen mijn ervaringen, dit zijn geen adviezen, daarvoor zijn veel meer grotere bloggers actief met het delen van trajecten.

 

“Hoe ben je begonnen met bloggen?”

Toen ik 15 was liep ik er tegenaan dat veel mensen vroegen hoe het met mij ging rondom mijn chronische ziekte. Ik startte toen mijn blog om vrienden en familie te updaten over hoe het met mij ging, maar ook om herkenning te geven aan chronisch ziek zijn. Een tijd later legde ik mijn blog weer neer en die heb ik uiteindelijk begin 2019 weer helemaal opgepakt. Ik merkte dat ik het leuk vond om te schrijven en sinds die tijd kwamen er steeds meer artikelen online. Inmiddels komen er vier artikelen per week online en vind ik het nog steeds super leuk om te doen. De intenties zijn wel een klein beetje veranderd. Zo gaat het nog steeds om herkenning rondom chronisch ziek zijn en afweerstoornissen, maar ook over mental health, duurzaamheid, zelfontwikkeling en lifestyle.

 

“Welke kosten en zaken komen er naast het bloggen nog kijken?”

Er komt veel meer bij kijken dan alleen blogs schrijven kan ik je vertellen. Veel mensen denken dat het een artikeltje schrijven is, maar je moet hem ook uploaden SEO proof. Er moet een afbeelding bij. Vervolgens moet het blogartikel gedeeld worden op verschillende kanalen, want anders weet niemand dat er een nieuw blogartikel online staat. Dan is het nog een kwestie van het hele blog onderhouden en teksten soms herschrijven. Daarnaast heb je nog social media en al het mailcontact met bedrijven etc.

 

“Hoe zorg je ervoor dat je bezoekersaantallen blijven groeien?”

Ik had mij hier voorheen nooit in verdiept en een tijd geleden ben ik mij hierin gaan verdiepen en heb ik ook het groeitraject van Mira Ennen gevolgd. Wat bij mij mijn bezoekersaantal heeft verdubbeld in vier maanden is het meer artikelen posten, de artikelen actief delen op social media, mijn blog SEOproof maken en actief mijn blog onderhouden. Meer dan dat heb ik eigenlijk niet gedaan. Wat je ook kan doen en dit doe ik soms zelf ook is kijken welke artikelen goed aanslaan en meer over die onderwerpen bloggen. Let er wel op dat je het leuk blijft vinden en het bloggen niet teveel moeten wordt 😉 

 

“Hoeveel tijd zit er wekelijks in jouw blog?”

Nu er vier artikelen per week online komen ben ik denk ik in totaal ongeveer 10 a 12 uur per week bezig met bloggen. Het hangt er wel een beetje van af wat ik die week doe. Met 1 artikel ben ik namelijk in totaal ongeveer twee uur bezig. Soms schrijf en plan ik deze al eerder in en doe ik dus een week niks. Andere weken schrijf ik veel vooruit en onderhoud ik ook nog eens mijn blog. Maar gemiddeld is het 10 uur per week. Dit zijn dan alle activiteiten, ook de activiteiten die bij de vraag over zaken naast het bloggen al staan. Dan heb ik nog social media waar ik posts voor schrijf, foto’s voor maak, etcetera en het mailcontact, hier zit ook wekelijks zeker 2 uur in. Dus dan kom je uit op 10 a 12 uur per week.

 

“Hoe ga jij om met samenwerkingen?”

Verschillend. Ik ben bij verschillende bedrijven aangesloten; linkpizza en blogbrains. Via die weg doe ik soms samenwerkingen waar ik ook voor betaald krijg. Soms benaderen bedrijven mij zelf. Ben ik geïnteresseerd en is het een goed aanbod dan ga ik er in mee. Valt het tegen doe ik een tegenbod of geef ik aan dat het niet past bij de blog en dat het helaas hier ophoudt. Wat ik zelf heb gemerkt bij samenwerkingen is, is dat het belangrijk is dat je de waarde van je blog niet onderschat. Kijk of dat het product echt past bij wat je uitstraalt. Kijk of het niet te simpel is. Een link op een website is nou eenmaal veel waard. 

 

“Waar moet je rekening mee houden? Als in cookies en andere verplichte dingen.”

Qua privacy is een cookie melding en privacyverklaring heel belangrijk als het gaat om de privacy van je bezoekers. Verder heb je een hosting en domeinnaam nodig om überhaupt je blog te kunnen runnen. Kosten waar je dus niet onderuit kan, je kan wel op gratis platforms bloggen uit mijn hoofd gezegd, maar dan heb je nooit je eigen blog en staat er altijd ‘.wordpress’ bijvoorbeeld achter. 

 

“Heb je tips voor andere beginnende bloggers?”

Doe wat je leuk vindt, schrijf over de dingen die je leuk vindt en experimenteer vooral. Weet wel dat het meer is dan alleen artikelen schrijven, maar vind je net als ik schrijven heel erg leuk dan is het altijd te proberen 😉 Laat je niet gek maken door de meningen van anderen en kijk vooral naar je eigen grenzen. Zo deel ik bepaalde dingen wel en laat ik andere dingen weer liever privé. Lees je ook goed in als het gaat om privacy en benodigdheden voor je blog, maar maak vooral heel veel plezier!

Dat waren ze alweer. Heb je nog een vraag dan mag je mij deze altijd stellen. Via mijn DM, onder deze blog of via het contactformulier. Fijne vrijdag!

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

2 reacties

  1. Anouk op 27 september 2020 om 13:29

    Superleuke post! Ik ben wel nieuwsgierig naar wat je bedoeld met je blog onderhouden, dingen als plugins up to date houden?

    • Liefslinne op 30 september 2020 om 15:43

      Jaa klopt. Plugin’s updaten, dingen regelen met de hosting, de SEO op orde houden, etc.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.