
Tips voor de perfecte picknick – Gastblog #38 Anke
Hi lieve iedereen! Vandaag is het mijn beurt een gastartikel te schrijven op Linne’s mooie website, supertof! Laat ik mezelf eerst even kort voorstellen. Mijn naam is Anke, 20 jaar en wonend in de provincie Antwerpen. Je kan me kennen van mijn YouTube kanaal of Instagram account, waar ik vooral persoonlijke dingen deel met de wereld. Ik ben net afgestudeerd in de fotografie en ben ook net opgestart als student zelfstandig fotografe, super spannend allemaal! In deze gastblog van vandaag zal ik het hebben over één van mijn favoriete activiteiten tijdens de lente en zomer: picknicken! Ik deel enkele makkelijke en snelle receptjes en enkele van mijn favoriete picknick essentials/tips.
Wat is er nou zo leuk aan picknicken?
Wel euhm, alles! Allereerst het zitten op een dekentje in een mooi park of een rustige weide, met een zomerbriesje en een lekker drankje, what’s not to love?! Daarnaast is eten altijd een goed idee en voeg daar nog het uittesten van enkele receptjes op voorhand aan toe, en ik ben helemaal tevreden. Want het klaarmaken op voorhand vind ik minstens even leuk.
Picknick tips – Recepten
Cinnamon rolls
Ik maakte op mijn Instagram al eens een Reels met daarin het makkelijkste recept ever om lekkere en snelle cinnamon rolls te maken, maar ik typ het hieronder nog even voor jullie uit.
Dit heb je nodig:
- Een rol kant-en-klaar bladerdeeg
- 2 à 3 el bruine basterdsuiker (liefst donkere, maar blonde kan eventueel ook)
- Kaneelpoeder
- Gemberpoeder (optioneel)
Voor het glazuur bovenop:
- 1 el water
- 3 à 4 el poedersuiker
(Tekst gaat verder onder de foto)
Hoe maak je ze?
- Verwarm als eerste de oven voor op 180°C (hete lucht)
- ‘Rol’ het bladerdeeg uit
- Bestrijk daarna het bladerdeeg met een gulle laag suiker
- Strooi er kaneel en eventueel gemberpoeder overheen
- Snijd daarna het deeg in stroken van ongeveer 5 cm breed
- Rol alle stroken op
- Zet de rolletjes op een bakplaat
- Bak de rolletjes vervolgens 20 minuutjes op 180°C
- Laat ze daarna 15 minuutjes afkoelen (of langer indien je ze echt volledig koud wil)
- Meng witte poedersuiker met 1 el water tot het een glad glazuur wordt
- Als laatste, breng het glazuur aan boven op de cinnamon rolls
- Smullen maar!
Makkelijk mee te nemen in een herbruikbaar doosje als het glazuur opgedroogd is ☺
Pastasalade met gerookte kip
Een heerlijke salade smaakt ook altijd tijdens een picknick, toch? Deze zomerse salade met nectarines en kip is echt één van mijn ultieme favorieten. Ik strooi er altijd nog wat gehakte walnoten bovenop als extraatje.
Het receptje vind je hier: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R65886/zomerse-pastasalade-met-gerookte-kipfilet
Broodje met mozzarella, pesto, tomaat en Parmaham
Ook een broodje met mozzarella, pesto, tomaat en Parmaham mag me vaak vergezellen tijdens een picknick.
Dit heb je nodig:
- Stokbrood
- Bolletje mozzarella (in schijfjes)
- Wen tomaat (in schijfjes)
- 1 à 2 el groene pesto
- Parmaham
Hoe maak je ze?
- Snijdt als eerste het stokbrood doormidden en bestrijk met groene pesto
- Leg daarop enkele schijfjes tomaat, dan de ham en daarop de mozzarella.
- Leg vervolgens de bovenkant van het stokbrood er weer bovenop en leg ongeveer 8 à 10 minuutjes in een hetelucht oven om de mozzarella te laten smelten.
- Eet smakelijk!
Picknick tips – Handige spullen voor bij de picknick
Om te picknicken is het bijvoorbeeld altijd wel handiger om plastic servies te hebben in plaats van ‘gewoon’ servies. Het weegt namelijk minder en is dus makkelijker om mee te nemen. Daarnaast gaat het onderweg een stuk minder makkelijk stuk.
Ik zette even enkele van mijn favoriete picknick essentials op een rijtje voor jullie!
- Herbruikbare plastic wijnglazen
- Herbruikbare plastic meeneem bordjes met bloemen
- Waterafstotend picknickdeken
- Compacte speaker om mee te nemen
- Een leuk kaartspel misschien?
Nog een extra tip: Spring geregeld eens binnen bij tweedehandswinkels! Daar vind je vaak van die mooie rieten picknickmanden voor een klein prijsje waarin je dan lekker alles kan meenemen.
Dat waren alle picknick tips! Heel plezier met picknicken!
Liefs, Anke
– Wil jij ook graag een gastblog schrijven? Laat een bericht achter via het contactformulier of stuur mij een DM op Instagram.