Niks doen

Out of office… – Even echt helemaal niks doen

Onze weekenden zitten vaak bomvol feestjes, meetings, sporten, familieafspraken en ga zo maar door. Doordeweeks zijn we druk met werk, school en andere zaken. Eigenlijk hollen we van school naar werk naar meetings en zijn we altijd druk. Wanneer had jij voor het laatst een dag helemaal niks? Maar dan heb ik het ook echt over helemaal niks. Geen werk, geen school en alle to-do’s even uitgesteld of al afgerond.

Om rust te krijgen hoef je echt niet morgen op het vliegtuig te stappen om met je halve garderobe in je koffer de zon op te zoeken. In dit artikel deel ik een aantal kleine tips om ervoor te zorgen dat je thuis af en toe een dag echt even helemaal niks kan doen.

 

Weg van je telefoon en alle prikkels

Iets wat voor veel mensen en ook voor mij goed werkt is een dagje naar de sauna/spa gaan. Nu is dit wel wat prijziger soms en ik ga bijvoorbeeld wel altijd graag samen met iemand en die persoon moet dan ook net weer kunnen. Een goedkoop alternatief is je badkamer omtoveren tot je eigen sauna. Zet hier en daar wat kaarsen neer. Dim het licht iets en neem met wat muziek gewoon eens rustig de tijd voor alles wat je wilt doen. Een lange douche of een bad vol bubbels. Vervolgens misschien wel een maskertje en je nagels lakken. De keuze is aan jou!

 

Zet je telefoon uit

Je telefoon zorgt voor meer prikkels dan je denkt en al gauw ben je een halfuur of uur lukraak op je telefoon aan het scrollen. Op het moment dat je je telefoon uit zet, ben je ook veel bewuster van wat je op je telefoon wilt doen en kan je nadat je dit gedaan hebt hem ook weer uitzetten. Zo kan je de tijd die je op je telefoon zit flink verminderen. 

 

Wat zou je doen op je vakantiebestemming?

Bedenk eens wat je allemaal zou doen als je een dagje op jouw favoriete vakantiebestemming was? Ben jij een persoon die de hele dag op het strand ligt of zoek je het avontuur op? Thuis kan je iets soortgelijks heel gemakkelijk nabootsen en geloof mij, er zijn vast nog plekjes in de buurt die je nog niet hebt gezien mocht je graag wat actiever bezig zijn. Ga in de tuin liggen en geniet van de zon of maak een lange wandeling en bezoek een paar monumenten in de buurt.

 

Meer woorden zijn niet nodig…

Sla eten in en houd een film- of boekmarathon!

 

Kleine stapjes zijn ook stapjes

Merk je nou dat het niet lukt om een hele dag niks te doen blok dan een halve dag in je agenda. Met een halve dag valt al zoveel te bereiken. Ik zelf ben een persoon die eigenlijk altijd maar doorgaat. Een middagje vrij? Oh leuk, dan kan die ene vriendin wel langskomen. Een avondje in de week niks? Oh kom maar dan ga ik wel even oppassen. Voor ik het weet stort ik in en ren ik mijzelf voorbij. Daarom probeer ik echt wel een paar kleine en soms een paar grote momenten in te lassen dat ik ook echt even helemaal niks heb en bijvoorbeeld de bovenstaande dingen kan toepassen.

Ik ben benieuwd of je wat met de tips gaat doen.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

14 reacties

 1. Rachel Kromdijk op 27 februari 2020 om 16:52

  Wij gaan eigenlijk nooit naar de sauna, ik kan altijd erg ontspannen van een goed boek of straks in mijn toekomstige moestuintje wroeten!

  • Liefslinne op 27 februari 2020 om 19:42

   Oeh dat klinkt super leuk!

 2. Girls-Things op 23 februari 2020 om 14:26

  Een dag zonder telefoon en filmpjes kijken op netflix kan even heerlijk zijn idd!

 3. Felice op 23 februari 2020 om 13:51

  kleine stapjes zijn ook stapjes en een heleboe kleine stapjes brengen je een eind verder!

  • Liefslinne op 23 februari 2020 om 21:15

   Precies!

  • Mandy op 24 februari 2020 om 11:12

   Wat een goede blog! Ik vind het soms heerlijk om mn telefoon zo ver mogelijk weg te leggen en helemaal onderuitgezakt op de bank met een dekentje en kopje thee heeeelemaal in een film/serie te zitten. Me time is heel belangrijk in drukke leventjes

 4. rachel op 23 februari 2020 om 12:59

  de ijshockey in het weekend is mijn momentje hoor, dat is mijn uitje en ik laat even alles lekker los en ga genieten haha ja op een ijsbaan ja 😀 en ontspannen doe ik mijn bed met ipad en opgenomen programma’s

 5. Daisy op 23 februari 2020 om 12:39

  Wij lopen regelmatig een route van 5 km samen, even geen wifi, gewoon de buitenlucht en de natuur 😀

 6. corrina op 22 februari 2020 om 20:58

  Wij gaan regelmatig samen er even tussenuit. Nachtje hotel beetje shoppen uit eten heerlijk even geniet momentjes

  • Liefslinne op 22 februari 2020 om 22:08

   Oeh heerlijk!

 7. Wanda op 22 februari 2020 om 17:48

  Een heerlijk dagje welness vind ik inderdaad dé ultieme manier van ontspanning. Helemaal niks doen, vind ik lastig, maar gewoon even een uurtje of twee met een boek op de bank zitten, lukt me prima.

 8. Linda op 22 februari 2020 om 17:39

  Ik ga steeds vaker tussendoor gewoon een stuk wandelen. Ik werk thuis

  • Liefslinne op 22 februari 2020 om 22:09

   Goed bezig!

 9. Linda op 22 februari 2020 om 17:01

  Ik ga met manlief 1x per maand naar de sauna. Ik haal de jongste uit school, dan komen de pubers thuis. Ze krijgen geld om eten te regelen. En wij vertrekken en komen eind van de avond weer thuis.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.