duurzame webshops

Op zoek naar een duurzame webshops? Deze raad ik je aan!

Toen ik net begon met duurzamer leven liep ik er nog wel eens tegenaan dat ik niet wist waar ik mijn producten nou moest kopen. Veel grote ketens doen aan greenwashing en ook niet alle kleine winkels zijn eerlijk over hun producten. Inmiddels heb ik een aantal duurzame webshops gevonden waar ik zelf heel enthousiast over ben. Niet bij alle webshops heb ik zelf iets besteld, anders was ik nu arm. Ik heb wel research gedaan naar de webshops voordat ik ze ben gaan volgen of opsloeg voor mijzelf voor op momenten dat ik misschien producten nodig heb.

 

Miisha

Een van de eerste webshops die ik tegenkwam was Miiasha, gerund door Misha zelf. Ze is heel open over wat ze doet, deelt ook open over waarom ze de webshop is begonnen, maar nog leuker: ze kan je ook advies geven. Heb je ergens een vraag over dan hoef je haar maar een DM te doen op Instagram en je hebt je antwoord zo. Nog leuker was het toen ik erachter kwam dat ze ook een kantoor heeft in Amsterdam. Hier kan je spullen fysiek zien en eventueel je bestelling ophalen. Zelf ben ik er nog niet geweest aangezien dat 1,5 uur rijden is maar ik weet wel waar ik een bezoekje aan breng als ik in de buurt van Amsterdam ben.

 

Smir store

SMIR kwam ik tegen naarmate ik meer over het boek ‘Het Zero Waste Project’ hoorde. Ik kwam via via bij hun pagina op Instagram terecht en was eigenlijk vrij snel verkocht. SMIR verkoopt niet alleen spullen, maar biedt ook workshops en trainingen aan over duurzame onderwerpen. De producten die ze verkopen zijn erg gevarieerd, van kleding tot sieraden maar ook badkamerproducten en keukenspullen. Genoeg keuze dus.

 

Bamboozy

Bamboozy is een kleine webshop met maar een paar producten. Wel is het zo dat de producten die ze hebben ook echt heel goed zijn. Ik zelf heb hun herbruikbare wattenschijfjes, maar ik hoor ook heel veel goede verhalen over de safety razor en de wattenstaafjes die ze verkopen. Het leuke van Bamboozy vind ik dat ze je op de website ook meenemen in hun duurzame proces en heel open zijn over wat ze doen en hoe ze de dingen doen. Op hun website delen ze ook nog tips omtrent hun producten. Deze kan je vinden onder de blog.

 

Zozero

Zozero is een webshop die zich richt op zero waste. Alle producten zijn duurzaam en ze hebben een groot assortiment met verschillende merken. Waar de ene webshop zicht richt op duurzaamheid in het algemeen, richt Zozero zich op een plastic vrije wereld. Naast dat je producten kan vinden op hun website bieden ze ook informatie aan over de zoals hun dat noemen ‘zo zero impact’, je weet dus precies wat er met je pakketje gebeurt en waarom je de wereldbol een handje de goede richting op helpt.

 

Zeeplokaal

Zeeplokaal is een webshop die mij vanaf het eerste moment aansprak. Hun producten zijn uniek en ruiken zooo lekker. De producten van Zeeplokaal kwam ik voor het eerst tegen bij Loods 5 in Duiven en hun zeepschaaltje in de vorm van een regenboog staat al op mijn wishlist voor kerst 😉 Wat mij betreft is een zeepje van Zeeplokaal dus een goede duurzame cadeautip.

 

Ecomondo

Ecomondo is een van de grotere webshops als het gaat om duurzaamheid en zij supporten verschillende andere organisatie zoals By the Ocean we Unite en Sea Shepherd. Op hun website zeggen ze ook duurzaam & betaalbaar te zijn en dat spreekt mij in hun webshop ook aan, want je kan zelf gaan voor de prijscategorie die jij wilt maar wel duurzaam leven. Altijd handig als student!

Dit waren mijn favorieten. Welke duurzame webshop is jouw favoriet?

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Dit blogartikel bevat geen samenwerkingen of gekregen producten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.