Vakantie Zeeland

Op vakantie in Zeeland – De leukste steden en plekken in Walcheren

Inmiddels zijn we al ruim een week terug van onze vakantie in Zeeland. Onze eerste vakantie in de caravan. We zijn al eens samen op werkvakantie geweest in Italië en met onze ouders mee geweest op vakantie. Een paar daagjes weg hebben we ook al wel eens gedaan, maar nog nooit twee weken alleen op de camping. Ik kan je alvast vertellen, het beviel ons goed en nee, het heeft ook niet voor problemen gezorgd in onze relatie. Gek genoeg kreeg ik die vraag regelmatig.

Dat we dit jaar samen op vakantie wilden gaan stond vast. Vorig jaar hadden we het idee al om samen op vakantie te gaan. We hadden zelfs onze vakantie al geboekt, maar moesten deze helaas toch annuleren. We zouden namelijk een stedentrip Maastricht doen en die hadden we precies gepland staan toen er een hittegolf was. Omdat we in met 40 graden in Maastricht lopen niet zo veel zin hadden en aangezien we tot kort voordat we wilden vertrekken konden annuleren hebben we dat destijds gedaan. Achteraf waren we daar heel blij mee, maar des te meer zorgde het ervoor dat we dit jaar wel echt samen weg wilden.

 

Vakantie Zeeland - Camping Wolphaartsdijk

 

Op vakantie in Zeeland

Al snel wisten we dat we wilden kamperen. Ik ben opgegroeid met kamperen en Timon ook. Toen zijn moeder aanbood om met hun caravan weg te gaan wisten we dat we twee weekjes in de caravan zouden gaan zitten. We zochten op het internet naar geschikte campings. Aangezien we beide student zijn wilden we niet te veel betalen, maar we wisten al wel dat we op vakantie naar Zeeland wilden. Al snel vond ik een camping en was Timon het er mee eens dat we daar gingen boeken.

 

Camping

Ik zelf was nog nooit bewust in Zeeland geweest, maar hoorde al veel goede verhalen. Achteraf kan ik ze allemaal beamen ;).
Zelf zaten we aan het Veerse meer in Wolphaartsdijk. We stonden op een boerencamping waar niet veel was naast een aantal kampeerplekken en een toiletgebouw. Daardoor betaalden we ook niet veel voor de camping. Achteraf gezien zou ik de volgende keer dat we gaan kamperen het misschien toch wel fijn vinden om net iets meer faciliteiten te hebben.

 

Domburg

 

Het weer

De eerste week van de vakantie hadden we niet heel mooi weer. We hebben een paar flinke regenbuien gehad en hebben zelfs een dag de tent af moeten breken in verband met de harde wind. Maar gelukkig viel het verder best wel mee. Op de camping ga je toch al snel wel even erop uit, waar je thuis met slecht weer binnen blijft. De tweede week van de vakantie hadden we echt heerlijk weer. De zon scheen veel en het was zo’n 21 graden.

 

Vakantie Zeeland - Zierikzee

Vakantie Zeeland - Kasteeltuinen

 

Steden

We hebben de meeste steden van Zeeland in de vakantie wel gezien. De eerste week van de vakantie bezochten we Goes, Veere, Zierikzee, Middelburg en Domburg. In de tweede week zijn we nog naar Zoutelande, Bergen op Zoom, Vlissingen en Oostkapelle geweest. We zijn een aantal keer op het strand geweest, hebben een bezoek gebracht aan de tuinen bij het kasteel in Oostkapelle en hebben gefietst langs het Veerse meer.
Mijn top vijf in willekeurige volgorde als het gaat om Zeeland is denk ik Middelburg – De kade in Vlissingen – Zierikzee – Het strand bij Zoutelande en de kasteeltuinen in Oostkapelle. Dus breng je een keer een bezoekje aan Zeeland en heb je de tijd dan zou ik zeker deze vijf plekken bezoeken!
Wij zelf zijn alleen in Walcheren en Zuid-Beveland geweest.

 

Zwemmen

Ik hoopte in het Veerse meer te kunnen zwemmen. Alleen waar er normaal kwallen zijn in het voorjaar waren deze er nu midden in de zomer. In de periode dat wij er waren. Ik besloot het te houden bij pootje baden. Alleen na een aantal tellen voelde ik de eerste kwal al aan mijn voet en hield ik het voor gezien. (De kwallen waren niet gevaarlijk, maar voor iemand die al bang is voor een insect dat op je loopt waren de kwallen echt nog wel een stapje te ver.)

 

Vakantie Zeeland

Zoutelande

 

Spelletjes

Voor de vakantie hadden we spelletjes gekocht. Saboteur het duel en Keer op keer 2. Ze kwamen ruim voor de vakantie al binnen, maar ik moest ze van mijzelf dicht laten zitten tot we op vakantie waren. Iedereen die mij kent weet dat ik een echte spelletjesfan ben, dus de eerste dag van de vakantie wilde ik ze al spelen. Alleen het nadeel van met z’n tweeën op vakantie zijn is dat de ander ook zin moet hebben in een spelletje.
Gelukkig hebben we uiteindelijk heel wat spelletjes gespeeld en hebben we dus ook de spelletjes kunnen uitproberen. Beide spellen vond ik ook echt superleuk. Tot ergernis van Timon, want ik wilde ze de hele vakantie spelen. Gelukkig had ik ook een aantal boeken meegenomen en heb ik zelfs op vakantie nog nieuwe boeken gekocht en vond ik mijn liefde voor lezen weer terug.

 

Bridgerton boek

 

Dat was in het kort onze vakantie in Zeeland. Binnenkort komt er nog een blog online met een aantal leuke hotspots in Middelburg. Ik ben verliefd geworden op Zeeland en hoop snel ook een keer naar de andere eilanden in Zeeland te kunnen gaan.

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.