documentaires over de aarde

Deze Netflix-documentaires maken je bewust van de impact die wij hebben op de aarde 

Je inlezen of inkijken over welk effect wij hebben op de aarde kan een goede start zijn om vervolgens ook stappen te kunnen zetten om duurzamer te leven. In dit artikel deel ik 5 Netflix-documentaires die je bewust maken over welke impact wij hebben op de aarde. Iedere documentaire richt zich op een ander deel van welke effect wij als mensen op de aarde hebben, dus er zal vast iets tussen zitten wat jouw aandacht grijpt!

 

A plastic ocean

In deze documentaire is het effect van de ‘wegwerpmaatschappij’ te zien. Zo komen verschillende plekken aan bod, zo wordt er een bezoek gebracht aan de bodem van de zee, maar ook aan vuilnisbelten en plekken die je dagelijks bezoekt. In deze documentaire komen heftige beelden voor, maar gelukkig wordt je niet alleen maar geconfronteerd met dit soort beelden. Zo worden er ook initiatieven voor recycling getoond. Het feit dat er microplastics zijn tot aan grote stukken plastic die in de oceaan liggen door ons toedoen. Na het kijken van deze documentaire kun je er niet meer omheen.

 

Mission blue

In deze documentaire volg je Sylvia, een oceanograaf die ervoor strijdt de oceanen te redden van onder andere giftig afval, maar ook van overbevissing. Het is een documentaire die je echt meeneemt in een verhaal, maar ook informatie geeft over hoe belangrijk de oceanen voor ons als mens zijn en waarom ze dus ‘gered’ moeten worden.

 

Chasing coral

Deze documentaire laat je het effect van de opwarming van de aarde zien onder water. De processen waarbij koraal, een bijzondere diersoort, zich ontwikkeld wordt namelijk flink beïnvloed door de temperatuurstijging. Het doel van deze documentaire is om mensen te raken en in te laten zien dit echt een probleem is dat aangepakt moet worden. De opwarming van de aarde gaat namelijk veel verder dan alleen de ijskappen die smelten. In deze documentaire volg je Richard die leert hoe koraal werkt en waarom het afsterft. Het team moet zelf beelden vastleggen en ontdekt tijdens het maken van de documentaire hoe slecht het koraal eraan toe is. 

Naast dat de docu confronterend kan zijn toont het ook hele mooie beelden. Zeker de moeite waard om te kijken dus.

 

Minimalism

In deze documentaire komen de verhalen van de ‘minimalists’ aan bod. Waarom willen we altijd maar meer spullen en worden we maar niet gelukkig? Waar worden we dan wel gelukkig van? In deze docu vertellen de minimalists, twee jongens die altijd maar meer wilden en niet gelukkig waren, welke stappen zij hebben gezet naar een gelukkiger leven. Want waar zijn wij als westerlingen nou eigenlijk mee bezig?

 

Down to earth

In deze documentaire serie gaat Zac Efron samen met Darin Olien meer leren over duurzaamheid. Ik zal even eerlijk zijn en je vertellen dat je niet echt praktische tips uit de afleveringen kunt halen. Wel vond ik het super interessant om te zien hoe verschillende plekken op de wereld omgaan met duurzaamheid. De serie is hier en daar wat saai, maar hé, Zac Efron maakt dat allemaal goed 😉

Heel veel kijkplezier! Uiteraard zijn andere (Netflix) documentaires over de impact op de aarde altijd welkom 😉

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.