Natuurlijke tandpasta

Mijn ervaringen met de natuurlijke tandpasta van Choose – Een duurzamere ik #21

Via mijn Instagram kwam ik in contact met de eigenaar van het merk Choose, een tandpastamerk met natuurlijke producten. Ze vroegen of ze mij hun natuurlijke tandpasta op mochten sturen. Niet veel later ontving ik hun producten al en ik moet zeggen dat de verpakking maar ook hoe het product eruit zag mij heel erg aansprak. De producten hadden een frisse en verzorgde uitstraling, maar door al het bamboe ook wel echt een duurzame uitstraling.

 

Ingrediënten

Sorbitol; “Een hydraterende stof die ervoor dat het verzorgingsproduct zelf niet uitdroogt”
Calcium Carbonaat
Kaolin; “werkt absorberend en is rijk aan mineralen, ijzer magnesium, zink, calcium en natrium”
Sodium Bicarbonate; “is een gezuiverd, oplosbaar, wit poeder dat wordt gebruikt als reiniger in mondverzorging”
Hydrated Silica; “Kiezelzuur wordt gebruikt als mineraal reinigend granulaat in tandverzorgingsproducten.”
Sodium Lauroyl Sarcosinate; “wordt gebruikt als schuim- en reinigingsmiddel in o.a. tandpasta.”
Gist
Sodium Monofluorophosphate
Magnesiumstearaat
Acacia Senegal Gum
Menthol
Maltodextrin, Stevioside
Pepermunt olie
Pepermunt
Limonene.

Duurzame punten

De producten zijn gemaakt van natuurlijke oliën en daarnaast bevat het fluoride om tandbederf te voorkomen. Het is 100% veganistisch en volledig vrij van microplastics. Choose heeft een bamboe refill pot en afbreekbare verpakkingen. Bij elke abbonnementslevering doneren zij € 1,- aan Dutch Dental Care om tandzorg te verlenen in Kenia.

 

Verkooppunten

De producten van Choose zijn te koop op hun eigen website en op bol.com zo kan je kiezen voor de starter box waar alleen tandpasta tabletten en het refill doosje in zitten of de complete choose box, daarin zitten alle producten die ook op de foto staan.

 

Mijn ervaring met de natuurlijke tandpasta

Zelf heb ik het uitproberen van de producten van choose heel lang uitgesteld. Om 1 reden, ik vond het echt retespannend. Zelf ben ik altijd best wel kieskeurig als het gaat om tandpasta en wat nou als ik het niet lekker vind? Toen ik dit artikel wilde gaan schrijven moest ik er dus wel aan geloven. En dus probeerde ik hun producten uit gedurende één week. Meteen verkocht was ik niet omdat ik heel erg moest wennen aan het tabletje en dat je daar eerst op kauwt, maar daar wen je er zo snel aan! Na een dag of drie was ik om. Het went heel snel, voelt oprecht fris aan en is eigenlijk heel gemakkelijk in gebruik. En iets wat mij opviel is dat mijn tanden er heel glad van worden. De tandenborstel en het potje die erbij zitten vind ik zelf echt heel handig en daar hoefde ik eigenlijk ook niet aan te wennen. Ik kan het je dus echt aanraden. Het voelt wel net iets anders in het begin, maar dat heb je ook als je wisselt van tandpasta ;).

Heb jij al wel eens een natuurlijke tandpasta uitgeprobeerd? Zo ja, wat vond je ervan?

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

– Dit blogartikel bevat gekregen producten

1 reactie

  1. Yaika op 30 november 2020 om 18:19

    Heel tof om dit te lezen. Ik ben mijn eigen leven namelijk ook aan het verduurzamen :). Ik ben zelf ook kieskeurig als het aankomt op mijn tanden. Fijn dat het voor jou goed uitpakte!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.