N.A.E. shampoobar

Het werd eens tijd om een shampoobar uit te proberen. In mijn eerste ‘Een duurzamere ik’ gaf ik al aan dat ik niet kon kiezen tussen alle shampoobars die er tegenwoordig zijn maar uiteindelijk spraken die van N.A.E. mij het meest aan. In dit artikel lees je wat ik ervan vond en alle informatie die je nodig hebt om misschien zelf te kijken of het product bij je past.

 

Ingrediënten

De website van N.A.E. is er bijna in alle talen, behalve Nederlands. De ingrediënten van de N.A.E. shampoobar stonden dus in het Engels op de site. Voor de volledige ingrediënten lijst kan je hier klikken. De belangrijkste ingrediënten zijn;

  • Biologische olijfolie; rijk aan gezonde vetten en antioxidanten, evenals vitamine E. Olijfolie wordt in cosmetica beschouwd als een ideale haarconditioner. Het zit boordevol polyfenolen die helpen bij het herstellen van eventuele haarbeschadiging. 
  • Biologische basilicum; rijk aan vitamine A, K en C, magnesium, kalium, ijzer en calcium, bekend in cosmetica vanwege de herstellende en beschermende eigenschappen die de droge en jeukende hoofdhuid helpen behandelen en overmatige haaruitval verminderen.

Ook geven ze aan dat alle ingrediënten van een ‘organic farm’ komen. Altijd goed om te weten!

 

Duurzame punten

Zowel de shampoobar van N.A.E. als de verpakking zijn van duurzame materialen gemaakt. Daarnaast vind ik het heel fijn dat ik deze shampoobar gewoon in de winkel kan kopen en niet een bestelling hoef te plaatsen.

 

Waar te koop?

Kruidvat, Etos, bol.com, Wehkamp en verschillende kleine webshops.

 

Mijn ervaring

Zelf had ik nog nooit een shampoobar gebruikt. Toch werkte het zoveel makkelijker dan ik dacht en eigenlijk ben ik er ook echt heel blij mee. Mijn haar is in tegenstelling tot de shampoo die ik eerst gebruikte echt minder vet en zelfs minder beschadigd. Wel is mijn haar nog heel pluizig en is het droge waar ik soms last van heb niet helemaal opgelost. Misschien komt dit omdat ik geen conditioner meer gebruik en mijn haar misschien toch wat voeding mist. Wat ik jammer vind aan N.A.E. shampoobar is dat ze ook producten hebben in gerecycled plastic waaronder de conditioner, terwijl ik ook liever een conditioner bar gebruik. Die moet ik dus nog gaan vinden, maar verder is het wat mij betreft een dikke aanrader! Ik kreeg zelf verschillende keren nadat ik mijn haar had gewassen de vraag of ik naar de kapper was geweest. Zegt iets positiefs toch?

Gebruik jij al een shampoobar? Zo ja, welke is jouw favoriet?

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Deze blog bevat geen gekregen producten of samenwerkingen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.