Zelfzorg

Mini zelfzorg momentjes – Opstaan en je dag starten

We herkennen het allemaal wel. We worden wakker en tja aangezien we toch de hele dag vanuit huis werken, kunnen we net zo goed of in bed blijven liggen of de hele dag in onze pyjama blijven lopen. Dagen als deze zullen er dan ook zeker zijn en af en toe mag je jezelf ook z’n dag gunnen. Toch is het heel erg belangrijk om op werkdagen en dagen dat je aan school werkt vanuit huis wel je bed uit te komen. Jezelf op te frissen en de dag echt te beginnen. Vandaag deel ik waarom en deel ik hoe ik mijn dag start, veel leesplezier!

 

Dopamine

Zelfzorg zorgt ervoor dat je meer van het hormoon dopamine gaat aanmaken. Hierdoor ga je je beter en vrolijker voelen. Helaas ebt dit gevoel vaak wel snel weer weg, maar je taken afmaakt of met de hond wandelt wordt deze doses weer aangevuld. Eigenlijk met allemaal mini zelfzorg momentjes. Daarnaast is het zo dat als we er de hele dag verzorgt bij lopen, voelen we ons gek genoeg zelfverzekerder en vrolijker door de dag heen. We hebben het idee dat we meer aankunnen.

 

Je hersenen worden wakker

Daarnaast zorgt het opstaan en starten van je dag ervoor dat je hersenen activeren. Op het moment dat jij de hele dag in je pyjama blijft lopen herkennen je hersenen niet een begin van de dag. De eerste taak waarbij je hersenen echt geactiveerd zullen worden is dus een stuk lastiger. Hierdoor is het van belang om een ochtendroutine te hebben zodat je hersenen wakker worden. Net als dat je hersenen een slaaproutine nodig hebben om beter melatonine te gaan aanmaken.

 

Mijn zelfzorg momentjes in de ochtend

Voor mij is mijn ochtend zelfzorg momentje dat ik mijzelf aankleed zoals ik ook zou doen als ik de deur uit zou gaan.

Ik sta op loop in mijn pyjama naar de badkamer en neem daar een douche, waarna ik mijzelf reinig, mijn tandenpoets en make-up op doe als ik daar zin in heb. Op dagen dat ik weinig tijd heb kort ik mijn ‘routine’ iets in en kies ik er niet altijd voor om te douchen, tenzij het moet natuurlijk ;). Vervolgens ga ik wandelen met de hond om even te voelen of ik toch nog andere kleren aan moet doen, daarnaast is dat ook echt mijn wakker wordt momentje. Meestal schuif ik nog wat naar binnen en ga ik dan aan de slag. Nu wil ik voor mijzelf mijn ‘ontbijt’ momentje de komende tijd wat vergroten om nog beter voor mijzelf te zorgen.

 

Zelfzorg momentjes

Uiteraard zijn er vast meer momentjes die je vrolijk maken gedurende dag. Opstaan en zorgen dat je je dag kan starten is hier maar een klein stukje van. Welke zelfzorg momentje pas jij toe?

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

2 reacties

  1. Joyce op 14 april 2020 om 11:01

    Super leuke blog! Ikzelf doe 2x in de week mezelf verwennen met een masker van clay & glow. Dit doe ik op maandag en op woensdag en ik verheug me er iedere keer weer op.

    • Liefslinne op 15 april 2020 om 12:19

      Oehh dat klinkt heerlijk!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.