Subcutaan prikken

Mijn week in foto’s #9 – Tips subcutaan prikken en een heel leuk pakketje

Ik deel elke maandag mijn week in foto’s die ik afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Deze week bracht ik wat uurtjes door op de camping bij mijn ouders, kreeg ik een heel leuk pakketje binnen en kreeg ik een heleboel tips binnen over subcutaan prikken na een vraag op Instagram. Lees je mee? 

 

Subcutaan prikken

Mijn ouders waren afgelopen week een weekje naar een camping in Nederland terwijl ik thuis voor de hond zorgde. Timon en ik zijn maandag een dagje naar de camping toe gereden. We hebben onder andere spelletjes gespeeld en gezwommen. Persoonlijk vond ik het heel goed geregeld qua Coronamaatregelen. Je moest aangeven wanneer je wilde zwemmen door online te reserveren en in de toiletgebouwen zijn er speciale in- en uitgangen voor mannen en vrouwen met daarnaast ook verschillende looproutes. ’s Avonds zijn we weer teruggereden. Timon ging weer terug naar zijn eigen huis en een goede vriendin kwam logeren.

 

Vriendinnenavondje

Net als de vorige keer kletsten we tot diep in de nacht. Gelukkig waren we deze keer niet zo brak de volgende dag. We deden samen ons ding, uitgebreid ontbijten, foto’s maken, wandelen en je raad het al: vooral heel veel lol hebben. Toen zij weer naar huis was was het tijd voor wat werk. Ik dook achter de pc, plaatste mijn week in foto’s #8, plande de blog over duurzame rietjes in en schreef wat blogs vooruit. Daarna ben ik in bad gedoken terwijl ik genoot van een avondje helemaal alleen zijn.

 

Camping

Woensdag was een werkochtendje, zoals sommige weten onderhoud ik ook websites voor bedrijven. Dus daar besteedde ik mijn ochtend aan. Daarna was het tijd om schoon te maken en weer richting mijn ouders te gaan. Daar heb ik mijn slaapplekje voor die nacht klaargemaakt, waarna ik de bovenstaande foto naar mijn vriend stuurde. Uiteraard was de hond die nacht ook gewoon mee naar de camping ;). ’s Avonds speelden we zoals het hoort op de camping een spel. Deze kochten Timon en ik vorige week en is al een groot succes!

 

Subcutaan prikken

Donderdag bracht ik de dag door bij mijn ouders op de camping met lezen. Vervolgens ben ik nog met ons mam wezen fietsen, waarna ik ’s avonds weer terug naar huis ben gereden. Eenmaal thuis was ik helemaal blij want mijn pakketje was binnen! Ik bestelde online dit horloge van Cluse. Eigenlijk zou het pakketje woensdag al komen, maar wij wonen op 2D en de bezorger had het per ongeluk geleverd bij nummer 2. 

 

Subcutaan prikken

Vrijdag zijn we richting Timon gegaan, zijn ouders gaan er ook even tussenuit en wij zorgen een paar dagen voor de hond. Het was een relaxed dagje. We keken Frozen II wat overigens ECHT een aanrader is! Ook vroeg ik op Instagram naar jullie tips voor subcutaan prikken. Massaal werd er gereageerd en daar zat ik ineens met meer dan 20 reacties. Oprecht hartverwarmend. Vele vroegen naar de tips waar anderen mee kwamen, dus hier komen ze;

  • Juist elke keer op dezelfde plek prikken, hierdoor went je huid aan de vloeistof en brandt het minder.
  • Gebruik een koude doek of ijsblokjes om de huid wat te verkoelen, het prikken zal dan minder zeer doen.
  • Maak gebruik van een Iport. Dit is een kastje dat 3 tot 7 dagen kan blijven zitten en waar je de vloeistof in kan spuiten. Zelf ga ik hier niet voor want ik prik ‘maar’ drie dagen per week en mij levert het dan te weinig op.
  • Kijk of je iets van Emla zalf kan gebruiken.
  • Luister naar 8D muziek, dat zet je hersenen meer aan het werk en dan denk je minder aan de pijn.
  • Tel af, dat kan helpen
  • Langzaam inlopen kan helpen tegen de pijn
  • Probeer zowel rechts als links uit dit kan echt verschillen!
  • Laat een ander de prik zetten, dan kan jij je focussen op iets anders.
  • Doe een ademhalingsoefening terwijl je aan het prikken bent.

Een iemand kwam nog met een goede tip, doet het subcutaan prikken heel veel pijn, controleer dan nog een keer goed de datum van je medicijnen!

Belasting aangifte

Zaterdag was een dag waar ik al een tijdje tegenop zag….. De belastingaangifte van kwartaal 2. But I did it en het blijft altijd leuk om te zien wat je terugkrijgt. Daarnaast was het eigenlijk geen hele bijzondere dag en speelden we weer 2x El Dorado!

Dat was mijn week! Aankomende week staan er zeker een paar leuke afspraken op de planning. Fijne week!

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.