to-do list duurzaamheid

Mijn to-do list voor een duurzamere ik – Een duurzamere ik #17

Niet alleen grote acties hebben effect op onze wereldbol. Ook de kleine acties die we uitvoeren kunnen een groot verschil maken. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar de kleine acties blijven bij mij altijd lang liggen. Daarom heb ik een to-do list gemaakt rondom duurzaamheid. Hierin staan kleine acties of projecten die ik nog wil gaan doen om duurzamer of bewuster te gaan leven.

 

Een geen reclame a.u.b.-sticker

Bij de gemeente kan je gratis een geen reclame a.u.b.-sticker aanvragen. Meestal gebruiken mijn ouders websites om kortingen te checken en ikzelf volg verschillende Instagramaccounts die elke week goede bonussen en duurzame bonussen delen. Super handig, want je bespaart papier en je ziet ook alleen de content die past bij jou. Ben je nu toch naar iets opzoek en wil je weten of het in de aanbieding is? Ga dan even naar Voordeelmuis.nl. Daar toets je het product in en je hebt zo je antwoord.

 

Een boom planten

Ik kan wel zeggen dat ik er in mijn studietijd al heel wat papier doorheen heb gejaagd. Inmiddels gelukkig bijna niks meer, maar dat was een tijdje wel anders. Daarom staat er op mijn to-do lijst een boom planten. Er zijn verschillende websites waar je geld kan doneren om een boom te planten. Let op! Check wel even of deze veilig zijn.

 

De minimalism challenge doen

Dit is een challenge waarbij je een maand lang het aantal producten van de dag wegdoet. Dus bijvoorbeeld 01 oktober doe je 1 product weg, 15 oktober 15 producten en 31 oktober 31 producten. Uiteindelijk doe je dan meer dan 500 producten weg en word je daarmee bewuster van de spullen die je wel hebt.

 

Zwerfafval verzamelen

Ga met een tas naar buiten en verzamel al het zwerfafval dat je ziet. Als ik nu met de hond ga wandelen neem ik al afval mee als ik het zie, maar bewust een paar uurtjes naar buiten gaan en de wereld een handje helpen door afval te verzamelen wat rondslingert staat ook zeker op mijn lijstje.

 

Met eigen tasjes naar de supermarkt gaan

Nu neem ik inmiddels wel altijd een katoenen tas mee als ik naar de stad ga, maar ik wil mijzelf aanleren om ook als ik naar de groenteboer of de supermarkt ga dat ik eigen tasjes mee neem om het groente en fruit in te doen.

 

Een boek lezen over duurzaam leven

Ik heb al veel gelezen en gekeken, maar alles wat ik las was op het web. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met boeken die ik heel graag nog wil lezen. Van ‘minimalism’ tot ‘doe het zero’ en ook ‘A sustainable wardrobe’ staan op het lijstje.

 

Project 100; 10 items voor 10 dagen

Bij project 100 kies je 10 kledingstukken uit, daar vallen jassen, schoenen en accessoires ook onder en deze 10 producten gebruik je 10 dagen lang. Hoeveel setjes kan je maken? 

 

Ecologische voetafdruk berekenen

Op https://voetafdruktest.wwf.nl kan je kijken welke impact jij op de wereld hebt. Ik heb hem gelijk gedaan, want ja ik was nu toch bezig met dit artikel en kwam zelf op 2.4 aardbol uit. Nieuwsgierig wat dit inhoudt? Doe snel de test! Als je de test hebt gedaan kan je ook zien wat jij beter kan doen.

 

Een week veganistisch eten

Ik eet inmiddels veel vegetarisch, maar mijn doel is om over een tijdje een keer een week veganistisch te eten. Ik ben heel benieuwd of het bevalt en of ik dit misschien wel voor een langere tijd wil doen ; )

Dat waren ze! Heb jij al een to-do list als het gaat om duurzaamheid? Zo ja, welke stappen wil jij nog zetten naar een duurzamer leven?

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

2 reacties

  1. sophie op 31 oktober 2020 om 21:03

    Ik ben dit jaar bewust bezig met ons rest afval. Zit nu op dit moment aan nog geen 60 kg afval van januari tot nu, met een gezin van 5 (waarvan 3 pubers). Volgend jaar is dan mijn doel om dat totale gewicht nog verder naar beneden te krijgen.

    • Liefslinne op 1 november 2020 om 13:22

      Super goed bezig!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.