Hooikoorts veel mensen kennen het wel. Rode ogen en een snotter neus. Ook ik heb heel veel last van hooikoorts. Vroeger was het een ramp en kon ik amper naar buiten. Inmiddels heb ik meerder immuuntherapieën geprobeerd. Afgelopen drie jaar heb ik immuuntherapie in het ziekenhuis gehad en deze helpt gelukkig een beetje! In het najaar krijg ik dan zes weken achter elkaar twee prikken, 1 tegen boompollen, 1 tegen graspollen.

Omdat ik veel ervaringen heb met hooikoorts en ook al veel tips hebt geprobeerd, vertel ik je vandaag de beste tips tegen hooikoorts.

Een nat washandje op je ogen leggen
Deze werkt voor mij echt heel goed en doe ik dan ook regelmatig. Wanneer je ogen heel erg branden of jeuken kun je er eventueel een nat washandje opleggen, het vermindert de jeuk en het branden. En als je even rustig erbij gaat liggen en een muziekje opzet, is het ook nog eens heel ontspannen.

Goed schoonmaken
Was je handen wat vaker dan je normaal doet, zo voorkom je dat je viezigheid en pollen die aan je handen zitten in je ogen wrijft. Want ook al wil je het niet vaak zit je zonder dat je het door zit aan je ogen

Draag een zonnebril
Als je graag naar buiten wilt maar geen zin hebt in rode ogen, kun je eventueel een (zonne)bril opzetten. Zo komen de pollen moeilijker in je ogen. Het kan altijd nog gebeuren dat je rode ogen krijgt maar de kans is stukken kleiner, vooral als je een goed aangesloten (zonne)bril draagt.

Douche
Door ’s avonds te douche spoel je de pollen die je die dag allemaal op je lichaam hebt verzamelt af. En je voelt je een stuk frisser en je hebt niet alle pollen in je bed liggen. Je houd je bed goed schoon en word niet met rode/ontstoken ogen wakker.

Make-up
Hoe graag wij meiden het ook gebruiken, gebruik het zo min mogelijk als je last hebt van hooikoorts. Vermijdt vooral oogschaduw, vaak brokkelt het een beetje af en dat poeder komt dan vaak in je ogen wat het nog extra irriteert. Zelf gebruik ik in deze periode alleen mascara.

Weerbericht
Houd de hooikoortsverwachtingen of de weerberichten in de gaten. Als het gaat regenen weet jij dat de lucht schoongespoeld is en je niet meteen snottert en rode ogen hebt. Zo kun je makkelijker je afspraken plannen, ga winkelen na een regenachtige dag en niet wanneer het al dagen niet geregend heeft. Vertrouw alleen de weersvoorspellingen niet te veel! Want we leven wel in Nederland.

Stomen
Als alles vast zit en je dus heel erg verkouden bent, kun je eventueel even wat stomen, zo komt alles wat los, vaak helpt dit ook heel erg verlichtend.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn tips, laat het mij weten als jij nog een nieuwe tip hebt. Ik heb al veel geprobeerd, maar misschien helpt het ook wel bij mij.

X Linn

Laat een reactie achter