Ik krijg wel vaker de vraag welke medicijnen ik gebruik en waarvoor ze zijn. Vandaag dus een artikeltje waarin ik schrijf over mijn medicijnen. Al zeg ik zelf, het is een aardige waslijst dus laten we snel beginnen!

Azitromycine
Azitromycine is mijn onderhoudsantibiotica. Zonder dit medicijn, heb ik binnen de kortste keren ontstekingen en functioneert mijn lichaam niet meer optimaal. Ik slik deze 3x per week. Mijn vorige onderhoudsantibiotica slikte ik 2x per dag. Ik hoef het dus veel minder te slikken en dat is voor mij o.a. een reden waarom ik ben veranderd van “merk”.

IMG_0073 [4163]IMG_0085 [4177]

Levocetrizine
Mensen die ook allergisch zijn of last hebben van hooikoorts kennen dit medicijn misschien wel. Het onderdrukt de allergische reactie. Ik zelf slik het standaard elke dag.

IMG_0070 [4131] IMG_0086 [4179]

Salbutamol
Dit medicijn is beter bekend onder de naam, “de blauwe puf”. Het is een luchtwegverwijder en zorgt ervoor dat klachten als benauwdheid, kortademig en een piepende ademhaling minder worden. Ik gebruik deze alleen waar nodig, dus niet elke dag en zelfs niet elke week.

IMG_0084 [4175]

Calci-BoneD3
Dit zijn hele grote viese tabletten, *haha*. Ze zorgen voor extra calcium in mijn lichaam, om te voorkomen dat ik een tekort krijg door mijn botopbouw (meer daarover weten lees dan dit artikel). Dit medicijn gebruik ik 1 keer per dag

IMG_0072 [4133]IMG_0088 [4181]

 

Ferrofumaraat
Voor mijn bloedarmoede gebruik ik ijzertabletten. Bij bloedarmoede is er te weinig van de stof hemoglobine in het bloed, een belangrijke stof die (om makkelijk gezegd) de zuurstof door het lichaam transporteert. Dit tekort hemoglobine komt weer doordat er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten. Het is belangrijk dat ik dit medicijn neem om flauwvallen te voorkomen, ik gebruik dit dan ook 2x per dag.

IMG_0069 [4129]

IMG_0090 [4183]

Emovate
Dit is een zalf tegen huiduitslag/exceem, ook dit hoort namelijk bij mijn afweerstoornis en zit ook in de familie. Hiervoor heb ik deze zalf en nog twee andere die ik zo vertel. Deze zalf breng ik 3 dagen in de week aan en vervolgens 4 dagen niet.

IMG_0076 [4165]

Seretide
Naast de blauw puf heb ik ook deze puf, een paarse. Het is een combinatie van de groene en oranje, dit omdat de oranje bij mij niet genoeg hielp. Ik gebruik deze 2x per dag.

IMG_0081 [4173]

Livocab
Door de hooikoorts heb ik vaak last van mijn ogen. Hiervoor gebruik ik dan deze oogdruppels. Op dit moment gebruik ik ze meerdere keren per dag, maar in de winter (bijna) nooit. Ik gebruik ze waarnodig.

Mometasonfuraat
Dit is een neuspray, gebruik ik deze niet ben ik elke dag, van elke week en elke maand verkouden. Voor een goede werking gebruik ik deze 2x per dag

IMG_0078 [4169]

Bethamethason
Ook deze zalf is voor huiduitslag/exceem. Maar deze is meer voor de hardnekkige plekken. Deze zalf mag ik dan ook absoluut niet gebruiken in mijn gezicht, omdat het de huid verdunt.

IMG_0080 [4171]

MACROGOLUM 4000
Als ik dit poeder niet gebruik, heb ik een probleem. Mensen die ook veel last hebben darmen kennen het wel je eet iets en je hebt daarna super veel buikpijn en een opgeblazen gevoel. Dankzij dit poeder zorgt mij dikke darm dat de stoelgang goed loopt. Het klinkt heel raar maar anders zouden mijn darmen helemaal vol zitten en wanneer ik iets eet dan krijg ik super veel buikpijn omdat het geen andere kant meer op kan. Hiervan gebruik ik 2 schepjes per dag.

20% vaseline vette zalf
Omdat ik vaak last heb van een droge huid, gebruik ik soms deze zalf. Hier zit geen parfum of iets in zoals in de meeste bodylotion/cream’s voor je lichaam.

En dat waren ze dan allemaal.

x Linn
(PS: Ik heb al deze medicijnen op recept van een arts)

 

Laat een reactie achter