bloeddonor bedanken

Lieve bloeddonor dankjewel!

Lieve bloeddonor,

Vandaag is het Wereld Bloeddonordag en deze speciale dag wil ik heel graag gebruiken om jou te bedanken! Dankzij jou bloed kan ik weer Linne zijn. Jarenlang was ik veel ziek en moest ik feestjes en leuke uitjes afzeggen, omdat geen energie meer had. Momenteel heb ik meer energie dan ooit en geniet ik van het leven. En dat dankzij jou bloed.

Ik wil jou bedanken dat jij een per keer paar jaar de tijd neemt om bloed te geven voor een ander. Het leven is kort en toch doneer je bloed, tijd die je vervolgens niet meer ergens ander voor kan gebruiken, zoals feesten. 

Jou bloed kan o.a. terecht komen bij afweerstoornis patiënten en dus ook bij mij. De bovenstaande foto is van een festival, iets waar ik voor mijn infusen niet snel naartoe ging. Het was te vermoeiend en het ziek zijn & bijkomen erna was het niet waart.

Ik wil je bedanken dat je bloed doneert voor mensen die je misschien niet eens kent. Het kan zijn dat er iemand in je omgeving is die het bloed soms nodig heeft. Maar er zijn ook zat mensen die bloed doneren en eigenlijk niet specifiek iemand in hun gedachte hebben bij wie het terecht kan komen. Zij doneren bloed gewoon omdat ze de gezondheidszorg willen helpen.

Uit het bloed wat jij doneert worden de eiwitten gehaald die ik nodig heb om ervoor te zorgen dat mijn afweersysteem beter werkt. Elke vier weken krijg ik deze eiwitten toegediend. Je zou het niet snel zeggen, maar voor elk infuus zijn wel 1000 bloeddonoren nodig!

Lieve *vul je naam hier in*, laat het weten in de reacties als je bloed doneert of bloed wilt gaan doneren zodat ik je persoonlijk kan bedanken.

Maak er een mooie dag van, vier het leven en bovenal, dankjewel voor jou moeite elke dag weer ♥

 

Liefs Linne ♥

 

Ben jij nog geen bloeddonor? Dat geeft niks, ook jij kan in 10 minuten een mensenleven redden. Meer informatie is te vinden op; https://www.sanquin.nl/donor-worden

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

23 reacties

 1. Georgina Lifestyle op 4 december 2019 om 19:59

  Zo mooi om bloeddonor te zijn. Je helpt er anderen mee.

 2. Bouchra op 9 juli 2019 om 13:29

  Ik zou dit zeker willen doen maar ben echt bag voor naalden. 🙁

 3. Cynthia op 1 juli 2019 om 19:50

  Ik stond eigenlijk niet echt stil bij de mogelijkheid om bloed te doneren. Dankzij jou ga ik kijken of ik dit kan gaan doen. Dankjewel dat je me hierop wijst. En voor jou fijn dat het bloed je helpt om meer te kunnen!

  • Liefslinne op 5 juli 2019 om 12:00

   Wauw wat super mooi om te lezen! Zou echt heel tof zijn en je helpt er zoveel mensen mee

 4. Frederique op 20 juni 2019 om 04:52

  Mooie relevante post. Denk dat veel mensen niet beseffen dat ze zo’n verschil uit kunnen maken door bloed te doneren. Of er simpelweg niet bij stilstaan dat het kan. Dit is een goede wake-up call!

  • Liefslinne op 21 juni 2019 om 11:17

   Dankjewel Frederique!

 5. Jouvence.nl op 19 juni 2019 om 17:45

  Erg mooi geschreven! Ik doneer zelf geen bloed, omdat ik teveel zware medicatie slik voor mijn chronische ziekte en daarbij kan ik niet tegen bloed prikken.

  • Liefslinne op 21 juni 2019 om 11:17

   Dankjewel Jouvence! Je eigen gezondheid is het allerbelangrijkste <3

 6. Manon op 19 juni 2019 om 16:14

  Mooi <3

  Ik kan door fysieke redenen helemaal niks doneren, feeling a little guilty now 😉

  • Liefslinne op 21 juni 2019 om 11:16

   Haha niet doen hoor. Je eigen gezondheid gaat altijd voor 🙂

 7. Zarina op 18 juni 2019 om 16:19

  Wat ben ik blij dat ik via Facebook op jouw blog ben terechtgekomen! Je geeft hier mooie inzichten in het leven! Wat ontzettend fijn dat je door bloeddonaties weer leuke dingen kunt doen. Ik zie vaak een bus bij mij in de straat staan en denk dan meestal ‘oh ja, ik moet me daar echt in gaan verdiepen’ maar vergeet het dan weer zodra ik thuis ben. Dat is zo stom en egoïstisch van me, want het kan dus een grote impact hebben op iemands dagelijks leven. Bedankt voor het delen van jouw persoonlijk verhaal!

  • Liefslinne op 18 juni 2019 om 18:26

   Wauw dankjewel! Ik lees je reacties en begin helemaal te stralen

 8. &Xaar op 18 juni 2019 om 12:24

  Wat een mooi artikel! Ik doneer zelf (nog) geen bloed, maar voor mijn organen sta ik wel in geschreven bij het orgaandonor register! Maar het doneren van bloed is zeker ook wat om over na te denken!

 9. An op 17 juni 2019 om 07:48

  Mooie boodschap. Ik ben zelf graag bloed donor en hoop dat je hiermee meer mensen bereikt. Veel liefs

  • Liefslinne op 18 juni 2019 om 12:04

   Wat tof dat je bloed doneert! Echt ontzettend bedankt 😉

 10. Mandy op 17 juni 2019 om 07:38

  Oh wauw! Wat mooi geschreven, super leuke foto en de betekenis achter de foto is nog mooier. Fijn dat je nu zulke dingen kunt doen

  • Liefslinne op 18 juni 2019 om 12:03

   Dankjewel! 🙂

 11. Melanie op 16 juni 2019 om 06:44

  Ik kan helaas zelf geen bloed geven ik slik te vaak paracetamol etc vanwege mijn hms en fibromyalgie. Maar mijn vriend gaat trouw meerdere malen per jaar bloed doneren en dat vind ik echt super goed van hem!

  • Liefslinne op 16 juni 2019 om 18:33

   Wat fijn om te horen! Wil je hem namens mij bedanken? 🙂

  • Heleen op 18 juni 2019 om 20:00

   Wat heb je dit mooi geschreven. Hopelijk leest elke bloeddonor dit! Ik ben om een persoonlijke reden geen bloeddonor, ben wel orgaandonor.

   • Liefslinne op 19 juni 2019 om 09:56

    Dankjewel! Ik ben zelf ook geen bloeddonor, dat gaat niet met mijn afweerstoornis… Ik ben net als jou wel orgaandonor

 12. Alexandra op 15 juni 2019 om 21:50

  Stoer dit blog, mooi geschreven. Succes met alles

  • Liefslinne op 16 juni 2019 om 18:36

   Dankjewel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.