leuke kringloopwinkels

De vier leukste kringloopwinkels in West en Midden Nederland – Gastblog #17 Rowan

Hi, wat leuk dat je deze gastblog hebt aangeklikt! Mijn naam is Rowan en ik kom uit het kleine boomkwekers dorpje genaamd Boskoop. Ik ben 24 jaar oud gek op patat, de zon, gezelligheid maar toch gaat de gedeelde eerste plek naar mijn vriend en kringloop shoppen. Toen ik bij Linne zag dat ik een gastblog mocht schrijven heb ik geloof ik in mijn enthousiasme ervoor gezorgd dat zelfs de buren wisten dat ik een gastblog ging schrijven. Mega leuk om mijn hobby met jullie te mogen en kunnen delen, daarom deel ik vandaag een aantal leuke kringloopwinkels in West- en Midden-Nederland.

 

De kringloop

Leuke kringloopwinkels zijn voor mij plekken waar je je fantasie de vrije loop kan laten, mega leuk is het om me te bedenken waar items vandaan komen en welk verhaal erachter zit. Vroeger was ik iemand die het liefst naar IKEA ging, makkelijk snel en prima betaalbaar. In de loop van de jaren is dat steeds meer veranderd en merk ik dat ik mezelf steeds meer de vraag stel : “zullen ze dit ook verkopen bij de kringloop?” Vroeger leek de kringloop me zelfs vies, dat is nu echt onvoorstelbaar voor me geworden!

Het tegendeel is mij inmiddels zeer goed bewezen in ieder geval, dus houdt deze gedachte jou ook tegen? Dan staan hieronder een paar winkels, om jou voorzichtig toch ook een kansje te laten wagen 🙂 

Leuke Kringloopwinkels

Noppes Gouda

Een grote mooie winkel met een breed assortiment aan spullen. Wasknijpers tot banken, lepels tot schilderijen, en hakken tot glitterpanties. De mensen zijn echt bereid om te helpen en de prijzen zijn altijd laag tot gemiddeld. Voor de mensen met een auto, je kunt gratis parkeren op het terrein van de Kringloop. Voor fietsers is er een onoverdekte fietsenstalling.

 

Kringloop de Wijkwinkel Utrecht

Deze kringloop is het perfecte voorbeeld voor mij van verliefd worden op items en daarom terug blijven komen. Voor mijn studie ben ik geregeld te vinden in Utrecht en zeg altijd we slaan hem vandaag over, ik maak geen grapje als ik zeg dat dat nooit lukt.  Laat je trouwens niet voor de gek houden van de buitenkant ziet de winkel er klein uit maar deze is 1200m2 en in ieder hoekje staat wel iets verstopt.

 

Kringloopwinkel Serooskerke, Zeeland

Een grote kringloop waar je heerlijk kunt rondsnuffelen. Alles staat helemaal geordend dus als je specifiek iets zoekt zie je in deze winkel al snel waar je wezen moet. Laat je niet afschrikken door de bordjes ´niet geprijsd wordt niet verkocht´ even iemand aanspreken bij de kassa is meestal de oplossing:) Per Ongeluk te goed geslaagd? Er staat naast de kassa een rode kast  waar je je gevonden spullen tijdelijk neer kan zetten en door kunt shoppen. 

 

Rataplan Den Haag

Met zijn 1500m2 is deze kringloop het grootste filiaal van Nederland. Er is een lift aanwezig, een fietsenmaker, een koffiecorner, een koopjeshoek en dus heel veeeeel spullen! Kleine tip, woensdagen en zaterdagen zijn hier altijd erg druk! Omdat de winkel zo groot is heb ik als tweede tip, ga op een dag dat je echt vrij bent dan kan je goed de tijd nemen en lekker chill rondsnuffelen.

 

Duurzaam

Verder is de kringloop ook een goed idee als je iets wilt uitproberen maar niet zeker weet of je het leuk gaat vinden. Behang, verf, goedkope decoratie ze hebben het allemaal. Is het nu toch niet je ding, maak een vriendin er blij mee of doneer het zelf opnieuw zo houden we het proces gaande ook lief voor onze planeet! Dit past ook bij de reis van Linne met duurzaamheid, items die worden gedoneerd aan de kringloop krijgen een tweede kans, iets wat iemand eerst blij maakte is nu een parel voor iemand anders, en er hoeft niet iets nieuws gemaakt te worden een win win situatie! 

 

Sinds kort heb ik een eigen account waar ik mijn vondsten verkoop. Ik werd zo vaak verliefd op items maar kon ze ze zelf niet stylen in mijn interieur nu maak ik er andere blij mee! Het allerleukste wat er is, ook zijn er mensen die hun items juist niet kunnen vinden bij een IKEA, Kwantum, Leen Bakker enz. hoe tof is het dan als het alsnog gevonden worden kan met mijn hulp en die van vele leuke kringloopwinkels die er in ons land te vinden zijn!

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips en misschien een keer de stoute schoenen zullen aantrekken en erheen zullen gaan! Alvast heel veel plezier, en misschien wel tot ziens op @rowscorner.

 

Liefs, Rowan 

 

 

– Wil jij ook graag een gastblog schrijven? Laat een bericht achter via het contactformulier of stuur mij een DM op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.