Last van de kou in je lichaam

Last van de kou in je lichaam? Dit helpt! – Gastblog #9 Lisanne

21 September begon mijn lievelingsseizoen van alle seizoenen bij elkaar namelijk de herfst. Nu denk je vast wat vind je nou precies leuk aan de herfst. Nou eigenlijk voornamelijk het feit dat het eerder donker wordt en je het dan extra gezellig kan maken in huis. Lekker de kachel en kaarsjes aan en als slagroom op de taart lekker met dikke sokken onder een dekentje een goede film kijken. Helaas heeft de herfst wel een aantal nadelen. Zo kan je heel erg last hebben van de kou, waardoor je last krijgt van je lichaam. In dit artikel deel ik vijf tips die voor mij heel goed werken!

 

Lichamelijke klachten & de herfstdip 

Ondanks dat de herfst mijn favoriete seizoen is, heeft de herfst voor mijn lijf ook een andere kant die iets minder leuk is en hebben veel mensen last van een herfstdip. Zo merk ik dat de kou die in de herfst zich vaak voor doet z’n weerslag heeft op mijn lijf. Ik ben dan gevoeliger voor stramme spieren, maar moet ook meer moeite doen om mijn lijf warm te houden aangezien ik een slechte doorbloeding heb en ben ik veel gevoeliger voor blaasontstekingen.  Deze klachten maakt dan ook dat ik vaker binnen zit. 

Ik denk dat veel mensen deze klachten misschien wel herkennen en daarom wat vaker binnen te vinden zijn en zich misschien vervelen. In deze blog deel ik daarom 5 tips voor als je lijf niet zo goed tegen kou kan. Deze tips werken werken heel goed voor mij waardoor ik binnen zitten een stukje minder erg vindt en ook deze seizoenen sneller lijken voorbij te gaan. 

 

5 Tips voor als je lichaam last heeft van de kou

  • Kijk een leuke film op Netflix of op Videoland. 
  • (Geur) kaarsen. De sfeer van kaarsjes aan geef mij meteen een gevoel van gezelligheid.  En specifiek met geurkaarsen. De lekkere geur die door je kamer verspreid. Ik hou ervan! 
  • Spelletjes. En met spelletjes bedoel ik spelletjes in de breedste zin van het woord. Van bordspellen tot spelletjes op de PlayStation, Switch of Xbox.
  • Opruimen!  Als ik dit typ dan zie ik jullie reactie al voor me. Want waarom zou je willen opruimen? Voor mij persoonlijk geeft me dat rust maar ook een fijne sfeer. Ik vind namelijk een opgeruimd huis is een huis waar ik graag ben.
  • Kopjes thee/koffie
    Niets gaat boven een kopje verse gemaakte koffie of thee en deze lekker op de bank op drinken samen met een vriendin of familielid. 

 

Wat helpt voor jou als je lichaam last heeft van de kou?

Liefs,

Lisanne 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.