Kringloopwinkel Utrecht De ARM

Kringloop Utrecht Hoograven – Stichting De ARM – Mijn ervaring

Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan de regio Utrecht voor een rondje kringloopwinkels. Zelf snuffel ik graag in kringloopwinkels. Ik begon ooit alleen met kleding, maar inmiddels komen er heel wat spullen die ik heb van de kringloop. Het beeld wat veel mensen hebben met verstofte oude spullen hoeft namelijk helemaal niet! Vandaag deel ik meer over de kringloop Hooggraven van de stichting De Arm in Utrecht. 

 

Over kringloop de ARM in Utrecht

De kringloop de ARM in Utrecht heeft verschillende winkels en horen bij Stichting de ARM kringloopcentrum Utrecht. Meerdere rondom de Oude gracht in het centrum, waarbij elke winkel eigenlijk een eigen afdeling heeft en een grote winkel aan de Hoograven aan de rand van Utrecht. Bij alle winkels ben ik inmiddels een keer geweest en je kan de winkels rondom de Oudegracht gemakkelijk even inlopen wanneer je toch al in de stad bent. Daarnaast is daar het voordeel dat je heel gericht de winkel in kan lopen net als dat je normaal misschien gericht naar een afdeling loopt.
De winkel aan de Hoograven noemen ze ook wel het warenhuis, deze is groot en heeft dan ook meerdere afdelingen.

 

De locatie van kringloopwinkel de ARM Hoograven in Utrecht

De kringloop bevindt zich buiten het centrum, maar is goed bereikbaar met de bus en je bent er snel met de auto vanaf de A12. Bij de kringloop zelf kan gemakkelijk (gratis) geparkeerd worden. Dat vind ik persoonlijk altijd al heel fijn, zeker als je een mooi meubelstuk tegen komt. Er is zowel een parkeerplaats aan de weg als een parkeerplaats naast de ingang. Aan de achterkant van het gebouw is ook gelijk het aanbiedstation, mocht je ook nog spullen willen inleveren.

 

Prijzen

De prijzen van de ARM vind ik persoonlijk heel netjes. Hier en daar is het soms wat hoger geprijsd, maar zoals ze ook op de website vermeld hebben staan kan je altijd even naar een medewerker lopen en vaak is er dan ook wel het een en ander mogelijk. Zelf heb ik er wel eens waxinelichthouders gekocht voor €0,50, een plantenpot voor €1,00 en een kaartenrek voor €1,50. Persoonlijk vind ik dit geen hoge prijzen.

 

Kleding

Zodra je binnenkomt is er eigenlijk heel veel kleding te zien. De kleding hangt op maat, altijd fijn en zo kan je er dus snel doorheen. Ik ben al meerdere keren bij deze kringloop geweest, maar persoonlijk zou ik voor kleding hier niet naartoe gaan. Er zijn kringloopwinkels waar je gemakkelijker slaagt in de kledinghoek. Echter verschilt dit ook per kledingsmaak. Uiteraard verschilt het aanbod regelmatig.

 

Aanbod

Het aanbod bij de ARM is heel groot en dat is nog zacht uitgedrukt. Voor elke afdeling is er iets te vinden; Kleding, kleingoed, banken, tafels, spellen/puzzels,  tuin en camping spullen, bureau’s, bedden, kantoorartikelen, boeken en natuurlijk service. Je vindt er eigenlijk alles, het pand is meer dan 3500 vierkante meter groot.

 

Overige pluspunten aan kringloop de ARM in Utrecht

De kringloop de ARM staat er echt voor om een beter milieu en een betere afvalstroom te creëren. De opbrengsten in de kringloop gaan naar het verbeteren van sociale werkgelegenheden, het bieden van zorg en hulpverlening en het verbeteren van het milieu. Koop je dus iets bij hen, dan weet je nu ook waar het geld terecht komt.

 

Conclusie over kringloop de ARM in Utrecht

Ben je in de buurt van een van de winkels? Dan is dit zeker een aanrader om te bezoeken. De prijzen zijn goed te doen en ze hebben er ontzettend veel spullen. Daarnaast is het een kringloop met een goed doel dus het geld komt ook op een goede plek terecht.

Voor meer informatie kan je altijd even een kijkje nemen op de website zelf; https://kringloopcentrumutrecht.nl/hoograven/

 

Liefs Linne ♥

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.