Jezelf kunnen zijn

Wij mogen allemaal zijn wie we willen zijn. Vaak hoor je ‘houd je niet tegen’ en ‘kies het pad wat jij wil bewandelen’. Tegen een ander is het zo gemakkelijk om dit te zeggen, maar het zelf daadwerkelijk ook doen is een ander verhaal ;).

Toen ik in 2015 begon met bloggen vertelde ik het bijna aan niemand, ik was bang voor negatieve reacties. Een jaar later blogde ik steeds minder en het kwam op een lager pitje te staan. Tot najaar 2017, ik pakte de draad weer op en inmiddels blog ik gelukkig nog steeds. Ik heb mij niet laten gek maken door anderen, iets wat ik andere ook aanraadt.

 

Jezelf zijn

Je hoort het steeds vaker. Je mag (maar eigenlijk moet) meer van jezelf gaan houden, accepteren wie jij bent en vooral doen waar jij je goed bij voelt en je niet gek laten maken door andere. Zoals ik al zei, dat is zo makkelijk tegen een ander gezegd, maar probeer het zelf maar is. Een ding kan ik je wel vertellen, ook al lijkt de weg naar je doel lang en moeilijk, ook jij kan het halen.

We zijn nu eenmaal allemaal individuen die op een dag zonder enige mentale schade op de wereld zijn gezet. Door de dingen die je hebt meegemaakt ben je geworden je de persoon geworden die dit artikel nu leest. En helaas door alle social media krijgen we steeds sneller een negatief beeld van onszelf, want anderen hebben het altijd geweldig en beter. 

 

Herkenning

De wens om meer te gaan doen met mijn blog had ik altijd al, maar ik was bang voor de mening van anderen. Ik was bang dat ze  dachten (of nog erger, zouden zeggen) dat ik om aandacht vroeg, dat ik populair wilden zijn of mee wilde doen met de rage. Alleen als je mij echt kent weet je dat ik dat niet ben.

Het doel van mijn blog is altijd geweest mensen, wie dan ook, te inspireren of herkenning te geven. Naast dat ik blog over het hebben van een chronische ziekte, wil ik ook meer een feelgoodblogger worden, waar mensen zich in kunnen herkennen. 

Inmiddels spreek ik vele mensen met wie ik in contact ben gekomen via mijn blog. De mensen die ik spreek herkennen zich in mijn verhalen en meestal hebben we ook echt gesprekken over wie zij zijn etc. Hen doet dat misschien goed, maar mij net zo!

 

Reacties

Ik durf mijn blog nu meer te delen, want dit is nu eenmaal wie ik ben. Toen ik meer ging posten op Instagram vond ik dat heel eng. Op Facebook had ik een aparte pagina en mensen konden er zelf voor kiezen mij te gaan volgen. Op Instagram ben ik meer over mijn blog gaan posten op het account dat ik al had. Waardoor ook veel meer mensen mijn bericht zagen.

Gelukkig krijg ik tot nu toe allemaal positieve berichten. En ook al zullen er negatieve reacties gaan komen, dat hoort er dan maar bij en dat zie ik dan wel. Ik heb besloten mijn passie, ambitie of hoe je het ook wilt noemen waar te gaan maken, dus net als de afgelopen maanden zul je ook de komende maanden veel meer van mij te zien krijgen.
Volg je mij sinds kort via Instagram of facebook? Super leuk! En laat even in de reacties weten wie je bent.

 

Maak er een mooie week van!

Liefs Linne ♥

2 reacties

 1. Paulien op 16 april 2019 om 16:36

  Hoi Linne,

  Mijn naam is Paulien, 56 jaar. Je kán mijn foto zien op Facebook. (van deutekom-koel)
  Ik heb waarschijnlijk mijn hele leven al cvid maar pas de laatste 10 jaar is het bekend.
  Ik heb een praktijk voor natuurgeneeskunde die ik rustig verder aan het op zetten Ben met hulp. Want deze winter Ben ik veel ziek.

  Leuk om van je te horen.

  Warme groet,
  Pauline

  • Liefslinne op 17 april 2019 om 17:49

   Hoi Paulien,
   Super leuk dat je mijn blogs leest!
   Liefs, Linne

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.