Instagram irritaties

Mijn 5 grootste Instagram irritaties | Groeien op Instagram

Volgens sommigen is Instagram DE app die je moet gebruiken. Nu ben ik zelf ook groot liefhebber van Instagram maar ik zorg er wel voor dat ik de dingen bekijk die ik leuk vind. Door te volgen wat ik leuk vind houd ik Instagram leuk voor mijzelf. Nu heb ik wel eens dat ik op iemand zijn account kom en ik denk ‘Ja!’ om vervolgens ook al snel tegen irritaties aan te lopen. In dit artikel deel ik mijn vijf grootste Instagram irritaties.

 

Disclaimer

Dit zijn mijn ervaringen. Ik ben geen instagoeroe en maak gebruik van Instagram omdat ik het leuk vind. Iedereen heeft andere punten waar ze op afknappen, maar voor mij zijn de volgende vijf de grootste. Dit kan dus voor iedereen verschillen.
In dit artikel worden geen accounts genoemd uit respect en het kan ook zijn dat ik een account wel volg ondanks een afknapper, omdat ze ergens anders in uitblinken.

 

Content drop

Er zijn accounts die heel veel perfecte foto’s plaatsen met bijvoorbeeld een quote, maar verder zit er eigenlijk geen boodschap achter. Mensen die wat dichter bij mij staan weten dat ik soms zeg ‘met mooie/perfecte foto’s en een simpele quote of emoji heb je toch niks bij te dragen aan de maatschappij?’. En die zin zegt denk ik genoeg over hoe ik erover denk…

 

Geen interacties

Soms heb je iemand die een vraag stelt in stories of onder een post en ik vind de interacties op instagram heel leuk, maar als er vervolgens nooit echt gereageerd wordt, wordt het nogal eenzijdig en verlies je mij snel als volger. Zo heb ik iemand die ik volgde en echt heel tof vond. Maar met een bereik van 10.000 volgers was het blijkbaar te lastig om soms even een check te doen door de berichtverzoeken, waardoor ik na een jaar nog altijd niks had gehoord. Ik begrijp dat iemand soms druk is of echt heel veel volgverzoeken heeft, maar als je ergens om vraagt ga dan ook een gesprek aan. Je weet dat je veel reacties kan verwachten.

 

Vragen om posts te liken

Het klinkt denk ik heel logisch dat het irritant is als iemand je vraagt een foto te liken en toch komt het soms voor dat ik iemand volg en een berichtje krijg met de vraag of ik de laatste post wil liken of erop wil reageren. Als ik echt een interactie merk en ik je posts leuk vind zal ik dat echt wel doen.

 

Alleen maar samenwerkingen

Ken je dat? Je volgt iemand en eigenlijk hebben alle posts of 90% van de posts op het account te maken met samenwerkingen. Zo volg ik zelf iemand die ook actief is op YouTube. Alleen op instagram draaien bijna alle posts op samenwerkingen. Leuk dat je op YouTube heel groot bent en daar gebruik van kan maken, maar op den duur gaat het storen want ik vind het ook leuk als ik jou iets beter leer kennen.

 

Praten in stories zonder ondertiteling

Dit is denk ik een van de grootste ergenissen. Vaak ben ik weg van een account en dan zit er geen getypte tekst bij de stories en dan kan ik het gewoon niet volgen. Zo zat ik voor corona soms in de stiltecoupé zonder oortjes, of bijvoorbeeld afgelopen week in het hotel had ik soms zulke slechte wifi dat ik de audio niet kon volgen door alle haperingen, en dan zit er geen getypte tekst bij en dan kan ik het gewoon niet volgen en dat is jammer want sommige mensen hebben echt hele leuke stories.

Dat waren ze! Ik vroeg al op instagram ‘Waar knap jij echt op af bij een instagram account?’ en ik ontving al vele reacties, maar op mijn blog heb ik weer andere lezers, dus ik ben wel benieuwd. Waar knap jij echt op af bij een instagram account? of wat zijn jouw grootste instagram irritaties?

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.