Inspiratieverhalen

Ik sta in een boek! Het boek inspiratieverhalen, over ondernemen met een chronische ziekte

Sinds twee jaar ben ik naast student ook ondernemer. Eigenlijk ben ik er een beetje ingerold. Het was niet dat ik van de een op andere dag dacht “Ik word ondernemer”. En inmiddels ben ik alweer twee jaar ondernemer. Mijn hele verhaal van hoe ik ondernemer werd staat in het boek Inspiratieverhalen van Vicky de Groot. Vorig jaar winter kreeg ik via Instagram een berichtje van Vicky. Ze vertelde mij dat ze een boek ging schrijven en vroeg of ik daar aan mee wilde werken. Ik schrijf veel en ooit is het mijn droom om een boek te schrijven alleen ben ik nu nog niet zo ver. Wie weet over een jaar wel. Maar toen Vicky mij vorig jaar vroeg of ik mee wilde werken aan het boek was mijn antwoord direct ja!

 

Het proces

Ze stuurde mij het één en ander door en ik ben mijn verhaal gaan typen. Ik ben het gaan delen met familie en heb het één en ander herschreven. Het verhaal stuurde ik naar Vicky en haar eerste reactie was “Oh wauw heel mooi! Zo oprecht geschreven en je noemt de problemen waar je tegenaan loopt en hoe je daarmee om gaat. Knap van je!”. Vicky hield mij constant op de hoogte van alles en afgelopen oktober was het ineens zo ver. Toen kreeg ik het boek inspiratieverhalen binnen en dat is wel even gek. Dan ineens is het tastbaar en is het heel raar om jezelf daar in te zien staan. Maar zo gaaf! Ik liet het vrienden en familie zien en heb met trots gedeeld dat ik in een boek sta en nu ook met jullie! Natuurlijk kan ik niet alles delen over het boek, dat zou zonde zijn, maar hieronder kan je wel een kleine sneak peak zien van het boek en van mijn verhaal!

 

Inspiratieverhalen van Vicky de Groot

Het boek Inspiratieverhalen is een boek vol met verhalen van ondernemers die naast ondernemer ook chronisch ziek zijn. Verhalen van verschillende soorten ondernemers en verhalen vanuit verschillende leeftijden. Maar 1 ding heeft iedereen gemeen en dat is dat ze chronisch ziek zijn en ervoor gekozen hebben om te gaan ondernemen. Iedereen vertelt hoe zij tot het ondernemen zijn gekomen en welke route zij daarvoor bewandeld hebben. Naast elk verhaal zijn er ook foto’s te zien, deelt Vicky haar eigen verhaal én kan je zelf aan de slag gaan met de eerste stappen voor een onderneming. Het is dus niet alleen een leesboek, maar ook een doeboek!

 

Dit vind ik van het boek Inspiratieverhalen

Eerlijk is eerlijk. Ik ben een ontwerper en blogger. Hier en daar regel ik de vormgeving van flyers, boeken, en andere producten. Ik leverde mijn stukje in en werd door Vicky op de hoogte gehouden, maar volgde ook het proces via Instagram. Maar alsnog was ik overdonderd toen het boek binnen kwam. Het is z’n mooi boek geworden. Over alles is nagedacht. De materialen voelen super luxe en het is prachtig vormgegeven.
Over de inhoud ben ik ook echt te spreken. Zo tof om te zien hoe verschillende vrouwen toch allemaal hun eigen pad bewandeld hebben en tot iets heel moois gekomen zijn. Allemaal vrouwen met een groot verhaal. Het toffe vind ik dat je dus ook zelf handvatten krijgt aangereikt in het boek waar je iets mee kan en het dus niet alleen om te lezen is.

 

Ondernemen en chronisch ziek zijn, zo wil ik het verder aanpakken

Wanneer je chronisch ziek bent en niet fulltime kan werken val je in Nederland een beetje in een tweestrijd. Je bent te ziek om fulltime te werken, maar ook vaak te bekwaam om een uitkering te krijgen. Als je een uitkering krijgt in Nederland dan ben je vaak al helemaal afgekeurd en de vraag is soms of je dat wil. Voor iemand met een chronische ziekte kan het ondernemen een beetje een uitweg zijn. Want je bent ergens goed in en zo kan je toch zelf je eigen tijd indelen.

Voor mij is het zo dat ik naast mijn onderneming nog wel studeerde en ik straks ook gewoon wil gaan werken, nadat ik even de tijd heb genomen om bij te komen van het afstuderen. Het ondernemen vind ik super leuk, maar mentaal vraagt het nog best wat van mij als perfectionist en controlefreak en daarom vind ik het ook wel lekker om thuis te kunnen komen en helemaal niks te hoeven. Door de onderneming klein te houden houd ik er ook echt plezier in. Daarnaast vind ik het ook super tof om met collega’s te werken op een locatie in een team. De afwisseling tussen ondernemen en in loondienst zijn past dan denk ik meer bij mij.

 

Winactie

Naast dat ik het boek van Vicky zelf in ontvangst heb mogen nemen, mag ik er ook iemand anders blij mee maken.
Wat moet je hiervoor doen? Het is heel simpel. Laat hieronder een reactie achter. Zo weet ik dat je meedoet en met het mailadres dat je gebruikt hebt om de reactie achter te laten neem ik contact met je op. That’s it!

De winnaar ontvangt op maandag 2 mei 2022 bericht via de mail.

Wil je het boek graag zelf aanschaffen? Dan kan dit hier.

 

Liefs,

Linne

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

12 reacties

 1. Handige Tips op 11 mei 2022 om 14:15

  Wat gaaf is dit! Dit moet toch een droom zijn die uitkomt!

 2. Roos op 2 mei 2022 om 12:57

  Oh wauw! Ik doe hier graag aan mee

 3. Lieke op 1 mei 2022 om 11:37

  Mijn wens is al een tijdje om te ondernemen, dit boek zou misschien de stap kunnen zijn die ik nodig heb

 4. Tamara op 30 april 2022 om 18:38

  Ik zou heel graag willen meedoen aan de winactie. Ik heb namelijk zelf een chronische ziekte en ga vanaf 1 juli een onderneming starten. Dit kan dus echt wel van pas komen en lijkt me leuk om verhalen van mede lotgenoten te lezen.

 5. Maartje op 30 april 2022 om 17:05

  Superleuk! Lijkt me ook zeker een heel interessant boek! Ik ben net een beetje aan het opstarten, dus ben wel benieuwd naar de verhalen van mensen die iets meer ervaring hebben met ziek zijn en ondernemen!

 6. Femke op 30 april 2022 om 15:06

  Ondernemen met een chronische ziekte is echt wel mogelijk en dat laat jij zien! Ik zou graag mee doen aan de winactie

  x Femke

 7. Renske op 29 april 2022 om 23:30

  Dat klinkt als een erg interessant boek. Ik waag GFag een kansje. Leuk dat je er ook in staat

 8. Anneke op 29 april 2022 om 22:03

  Superleuk dat je ook meegeschreven hebt! Zelf ben ik heel erg aan het twijfelen of ondernemen iets voor mij is, dus ik vind het erg goed dat jij ook ‘nadelen’ benoemt. Ben erg benieuwd naar het boek, dus ik doe graag mee met je actie!

 9. Kim op 29 april 2022 om 20:09

  Oeh ik doe graag mee! Ik kan omdat ik vanuit huis werk fulltime werken met mijn chronische ziekte, maar het is wel pittig. Lijkt me een fijn en inspirerend boek!

 10. Lisa op 29 april 2022 om 13:02

  Ik geef het graag een kans!

 11. Jesse op 28 april 2022 om 11:58

  Wat een toffe winactie! Ik zou hier graag aan mee willen doen

 12. Wendy van der Land op 27 april 2022 om 22:09

  Wauw wat een enorm mooi idee! Ikzelf ben ook chronisch ziek, vitamine b12 tekort. Ik blog hier ook over op instagram. Ik doe graag mee met de winactie!

  Groetjes,
  Wendy

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.