Struggles met mijzelf

“Een chirurg kan zichzelf ook niet opereren” – Ook ik struggle soms met mijzelf

Laatst vroeg iemand mij waarom ik deze teksten schrijf op liefslinne, terwijl ik soms zelf ook niet lekker in mijn vel zit. Ik vond het een interessante vraag en dacht misschien zitten meer mensen hier mee. Een disclaimer die ik alvast wil geven, ik ben geen zelfverzekerd en perfect mens. Ik loop ook regelmatig tegen fysieke of mentale struggles aan en alles wat ik hier op liefslinne deel is ervaring of iets wat ik tegen een goede vriendin (en dus ook soms tegen mijzelf) zou zeggen.

 

Doel van mijn blog

Doordat ik ervaringen en tips deel betekend het niet automatisch dat ik dan ook nergens last van heb. Alleen alle blogs die ik schrijf, schrijf ik ook echt zelf om hopelijk jouw een steuntje in de rug te geven of (h)erkenning te geven. Het zijn artikelen die ik zelf soms nog terug lees om echt even te kunnen zeggen “linn kom op je kan zoveel meer dan je denkt” En misschien klinkt het nu even gek, maar ik zal het is uitleggen in een andere context.

 

Een chirurg kan zichzelf ook niet opereren

Een dokter waar jij naartoe gaat voor jouw buikpijn, gaat ook zelf naar een dokter toe als hij veel last heeft van buikpijn. Omdat hij een dokter is betekend het niet dat hij zelf nooit klachten ervaart. En dat zelfde geld in psychologische gevallen. Het komt veel vaker voor dan je denkt, maar een psycholoog zelf gaat ook naar een psycholoog als hij/zij niet lekker in zijn/haar vel zit. En ik kom misschien over als iemand die het allemaal heel goed weet, maar dat betekend niet dat dat altijd zo is en ik helemaal geen hulp meer nodig heb.

Geloof niet alles zomaar wat je denkt en ziet 

Soms is het zo dat iets heel anders lijkt dan het is. En het kan zijn dat als je liefslinne leest dat je denkt die meid heeft haar leven helemaal op orde, maar zoals je misschien ook heel veel leest deel ik ervaringen. Als je denkt Linne hoe doe jij dat allemaal, loop jij wel is hier tegenaan? Stuur mij dan even een berichtje dan kunnen we misschien ervaringen uitwisselen en zul je zien dat ik net als jij een mens ben. Oordeel niet te snel, want niet alles is zo op het oog te zien. 

Zie het als een vriendin waar je tegen praat. Zo voelt mijn blog ook. Het is alsof ik het tegen een van mijn beste vriendinnen heb. En op het moment dat je zelf niet lekker in je vel zit en er gebeurd iets met je vriendin dat zal je alles op alles zetten om er ook voor haar te zijn.

 

Heb je vragen dan mag je ze mij altijd stellen en weet dat je zoveel sterker bent dan dat je soms denkt!

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

13 reacties

 1. Melanie op 14 januari 2020 om 09:46

  Heel mooi verwoord en herkenbaar

 2. Eemy op 13 januari 2020 om 16:52

  Super mooi geschreven! Ook wel herkenbaar! Online blijft altijd anders dan de realiteit

 3. Mandy op 13 januari 2020 om 16:51

  Wat een mooie blog! Je hebt helemaal gelijk, fijn zo’n online uitlaatklep waar je gewoon jezelf mag en kan zijn. Gewoon schrijven waarover en hoe je wilt, ongeacht wie je bent en wat je beroep is etc. Niemand is zo sterk als dat hij daadwerkelijk lijkt <3

  • Liefslinne op 17 januari 2020 om 13:59

   Ahw wat lief! Dankjewel

 4. Debby | Barcelonamom.com op 13 januari 2020 om 16:39

  Het is zo makkelijk om snel te oordelen. En ook om online alleen het perfecte plaatje te laten zien, dat soms vergeten wordt dat niet alles altijd maar perfect is. Goed om dat weer even onder de aandacht te brengen!

 5. rachel op 12 januari 2020 om 12:17

  mooi verwoord en herkenbaar !

 6. Caroline op 12 januari 2020 om 10:44

  Precies, elk mensenleven kent ups & downs. Nobody is perfect.

 7. Daisy op 11 januari 2020 om 23:02

  Mooi geschreven ❤️

  Klopt wel dat internet vaak een vertekend beeld geeft. Jammer eigenlijk..

  En ook ik geloof niet dat er mensen zijn die nooit struggles hebben. Iedereen zit wel eens ergens mee en dat is oke?

  • Liefslinne op 12 januari 2020 om 16:41

   Dankjewel ❤️

 8. Amy op 11 januari 2020 om 22:49

  Mooi stuk Linne! Online laat je vaak toch een gefilterde versie van jezelf zien, maar ik denk dat veel mensen zich dat ook wel realiseren.

  • Liefslinne op 12 januari 2020 om 16:40

   Dankjewel!

 9. stefanie op 11 januari 2020 om 15:24

  Heel mooi geschreven! Dat is ook wel een beetje een ‘nadeel’ met online, het lijkt allemaal zo mooi maar iedereen heeft issues

  • Liefslinne op 12 januari 2020 om 16:41

   Dankjewel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.