slechte dagen

Iedereen heeft andere slechte dagen – omgaan met…

Je word wakker en met moeite krijg je het voor elkaar, om op tijd bij je afspraak te zijn. Je hebt weinig energie en zit niet lekker in je vel. Als dan ook nog het spoor dicht zit en mensen moeilijk gaan doen over de plek waar jij staat geparkeerd, is het je allemaal teveel. Het lijkt wel of mensen jouw niet begrijpen en je er helemaal alleen voor staat.

 

Iedereen’s context is anders

Voor iedereen is een dag met tegenslagen anders. Iemand die net de trein heeft gemist en later op de dag nog voor een dichte deur staat bij een bedrijf en ’s avonds een glas water omstoot kan zijn of haar dag een slechte dag vinden. Terwijl iemand anders tegenslagen heeft als gepest worden, van de trap afvallen, ouders die ruzie maken of een sleutel die afbreekt in het slot. Het zijn allemaal verschillende dingen. Alleen voor de een is ruziënde ouders al iets waarbij de emmer totaal overloopt en bij de ander is het iets wat erger of minder erg is.

Iedereen heeft namelijk een ander leven met andere doelen. Je kunt jouw pieken en dalen niet vergelijken met de pieken en dalen van een ander. En een ander kan zijn of haar situatie niet vergelijken met jouw situatie.

 

Iedereen beleefd dingen anders

Naast dat iedereen een ander leven heeft met andere pieken en dalen en andere doelen waar hij/zij naartoe streeft. Beleeft iedereen een situatie ook anders. Er kan iemand zijn die zegt nou als dat alles is, leef ermee en ga door. Terwijl er ook mensen zijn die zeggen als dat gebeurd dan weet ik gewoon niet meer wat ik moet doen en heb ik hulp nodig.

Nu kan je zeggen serieus?! Maar ik keek laatst een aflevering van glee, aflevering 13 seizoen 3 en daar werd heel mooi weergegeven dat iedereens belevingswereld anders is. Dat iedereen door verschillende dingen die er gebeuren in je omgeving en leven je je anders gaat gedragen. Iedereen merkt ook weer andere problemen, de een heeft gewoon een day of terwijl de ander meer richting een depressie gaat.

En nu kan je zeggen als je daar al depressief van word…. Alleen daar heb je gewoon niet over te oordelen. Voor iedereen is een tegenslag anders en voor iedereen is een overwinning anders. Voor iemand die chronisch ziek is en überhaupt zijn bed al uitkomt kan dat al een overwinning zijn. 

 

Wees er voor elkaar en vergelijk elkaar niet

Wees er voor elkaar en probeer elkaar in dat opzicht niet te bevooroorelen. Zoals iemand het beleefd is het voor die persoon ook. Ga er in mee en steun elkaar. Tuurlijk kan je zeggen ik herken mij in jouw situatie en ik wil je helpen. Maar als je iemand niet begrijpt, besef dan ook dat de situatie of iemands leven heel anders is dan je misschien denkt. Oordeel niet te snel op basis van wat jij ziet en zelf hebt ervaren in eerdere situaties.

 

When lives throw you rain, play in the puddles

Zie de gebeurtenissen als levenslessen zodat je er de volgende keer beter naar kan handelen. Dat je het misschien mee kan nemen om andere te helpen die in hetzelfde schuitje zitten. Maar bovenal, laat het jouw niet zwak maken. Zoek de juiste hulp en beloof mij dat je er weer bovenop komt.

Ik wens je een fijn weekend,

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

18 reacties

 1. Stefaan De Winter op 4 december 2019 om 22:41

  soms is het beter om te vragen hoe gaat het? Want meestal vragen we Alles goed? zo blokken we al direct veel af!

  • Liefslinne op 5 december 2019 om 18:30

   Jaa precies!

 2. Janet op 4 december 2019 om 21:44

  Goede blogpost en duidelijk verwoord. En wat je zegt.. iedereen heeft ups en downs en beleeft dingen anders.

 3. Manon op 3 december 2019 om 21:33

  Je weet inderdaad nooit wat er in de ander omgaat, maar soms realiseer je dat pas te laat.

 4. Manon op 21 november 2019 om 20:46

  Mooi! Soms moet je gewoon ook uitleggen wáárom je iets zo beleefd. Niks mis mee.

 5. Frederique op 21 november 2019 om 19:04

  Ik ben het zo enorm met je eens. Als mensen minder zouden vergelijken en elkaar zouden respecteren (ja ook elkaars pijn) dan zou de wereld een stuk mooier zijn.

 6. Melanie op 19 november 2019 om 11:07

  Wat een mooie blog dit heb je heel goed verwoord

 7. Wanda op 18 november 2019 om 21:41

  Ik kan me volledig vinden in je verhaal, want inderdaad iedereen ervaart dingen op zijn of haar eigen manier en het ene is niet beter of slechter dan het andere en daardoor kun je je levens ook niet met elkaar vergelijken.

 8. Samira | Greatest location op 17 november 2019 om 23:20

  Herkenbaar en mooi verwoord. Wat grappig “play in the puddles” Ik fotografeer na de regen: puddlegram. Oftewel gebouwen relecteren zo mooi in een grote regenplas. En na regen komt zonneschijn toch.

  • Liefslinne op 19 november 2019 om 14:25

   Hahaha hoe toevallig dingen soms zijn…

 9. Jouvence op 17 november 2019 om 16:37

  Wat heb je dit goed en mooi beschreven! Tegenwoordig zijn we beter in oordelen dan in oprecht naar iemand luisteren. ‘Listen with the intent to understand, not to reply’.

  • Liefslinne op 19 november 2019 om 14:25

   Dankjewel! En je hebt precies gelijk 😉

 10. Georgina Lifestyle op 15 november 2019 om 22:25

  Wat een mooie blog. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden. Iedereen beleeft gebeurtenissen anders. Je weet niet wat er in iemands hoofd omgaat. Het is vaak makkelijk om te oordelen. Hulp zoeken en hulp aanvaarden zijn mooie dingen!
  Jij ook een fijn weekend.

  • Liefslinne op 16 november 2019 om 22:59

   Dankjewel!❤️

   • Sherry op 17 november 2019 om 17:09

    Wat een leuke blog. Heel goed beschreven. Ik vind het erg knap.

    • Liefslinne op 19 november 2019 om 14:24

     Dankjewel!

 11. Cynthia op 15 november 2019 om 21:11

  Mooi gezegd. Iedereen heeft z’n ups and downs. Oordeel niet, maar luister…

  • Liefslinne op 15 november 2019 om 22:06

   Je hebt het heel mooi in het kort verwoord ✨?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.