Houd van jezelf!

Allemaal zijn we geboren, puur natuur zonder invloeden. Je kreeg alle liefde van je ouders en als je dit artikel nu leest heb je al meerdere obstakels of dingen in het leven meegemaakt die maken wie jij nu bent. Je voelt je misschien vaak alleen of bent niet tevreden met het geen wat je doet. En die gedachtes mogen er zijn. Iedereen loopt nou eenmaal wel is tegen problemen aan en daar horen nou eenmaal negatieve gedachtes bij, dat is heel normaal. Sommige dalen neem je mee als leerproces en andere kan je beter maar vergeten. 

 

Je bent al goed omweg…

Wanneer we dan teveel meenemen overstroomt de rugzak en wordt het allemaal even teveel. Wanneer dit gebeurd, laat het gaan en weet dat het alleenmaar heel goed is dat je je bewust bent van je gedachten. Het is alleen niet de bedoeling dat de gedachten de baas worden over jou. De gedachten kunnen je gek maken en eigenlijk mag je best wat liever voor jezelf zijn.
Het is heel gemakkelijk om te zeggen wat er allemaal fout gaat en we weten dat we allemaal best wel wat liever voor onszelf mogen zijn.

Ik kan gerust zeggen dat ik van mijzelf houd. Ik ben tegenwoordig veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, zelfliefde en mental Health. Ik groei en zie al een hele andere Linne als in januari. Ik durf mijzelf te laten zien. Dit is wie ik echt ben. Vroeger wilde ik perfect zijn, maar inmiddels ben ik mij ervan bewust dat je je eigen perfectie bepaald. Iedereen heeft wel is een mental breakdown of jankt bij een film, het is normaal en het maakt je juist perfect.
Op mijn blog en op social media deel ik eerlijke verhalen. Tuurlijk zijn er momenten dat ik het allemaal even niet weet. Dat ik huil en iemand nodig heb die zegt het komt wel goed, maar dat is normaal.

 

Onenigheid hoort erbij

Bekijk het even vanuit een ander opzicht; Jij houd ook van je moeder, vriend, zus of opa en toch heb je soms ruzie met hen of een discussie. Dat is niet omdat je niet meer van ze houd, je bent het even niet met hem/haar eens. En dat gebeurd net zo met je eigen lichaam. Je gedachtes zijn het nu eenmaal niet altijd eens met wat er in je lichaam gebeurd of de feiten die je hersenen weten. En ik zal je is vertellen, dat mag! Straf jezelf daarom niet gelijk als zo iets gebeurd, het hoort erbij.

 

Zelfliefde is…

Van jezelf houden is niet altijd jezelf de lucht in prijzen, elke week naar de spa gaan of ervoor zorgen dat je al het werk uit handen geeft en de hele dag bediend word. Van jezelf houden is keuzes maken die voor jou belangrijk zijn. Een keer niet naar dat ene feestje gaan en gewoon in bed ploffen met een kop thee en een goede film. Het is stoppen met de dingen die niet goed voor je zijn. De dingen die je doet voor anderen en niet voor jezelf.
Voor mij helpt het om wekelijks een moment in te plannen waarbij ik iets doen waar ik mij echt goed bij voel. Van jezelf houden is jezelf kunnen zijn, hier schreef ik eerder al een artikel over. 

Je kan nog zoveel liefde van andere mensen ontvangen, maar het gaat er uiteindelijk om hoe jij over jezelf denkt. En als je soms een herinnering nodig hebt van een goede vriendin, vriend of collega, om weer te weten hoeveel je van jezelf mag houden dan is dat ook oké. 
Maar onthoud wel, je kan pas van een ander houden als je net zoveel van jezelf houd.

We willen goed gevonden worden, maar soms moeten we gewoon iets meer tevreden zijn en schijt hebben over wat andere denken, door onszelf rust te geven of keuzes te maken die je sterker maken.

Ik houd van mij,
Omdat ik ben wie ik ben,
Omdat ik mijzelf ken,
Omdat ik weet wat ik kan.

Ik houd van mij,
Ook al klink het gek,
Ook al vinden andere het egoïstisch,
Ook al begrijpt iemand mij niet.

Ik houd van mij,
Gewoon zoals ik ben,
Zoals alles wat ik heb meegemaakt mij heeft gemaakt.

– Linne van Kan

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

6 reacties

 1. Pip op 20 juni 2019 om 06:51

  Zelfdeliefde en een wekelijks momentje is inderdaad zo belangrijk. Mijn wekelijkse momentje is altijd minstens 1 doordeweekseavond waar ik niks heb staan en alles kan doen wat ik op dat moment wil. Geen verplichtingen

  • Liefslinne op 21 juni 2019 om 11:18

   Een heel mooi momentje Pip!

 2. Alexandra op 18 juni 2019 om 13:16

  Mooi, vasthouden, doe je goed

  • Liefslinne op 18 juni 2019 om 18:25

   Dankjewel!

 3. Sabine op 15 juni 2019 om 09:48

  Heel mooi geschreven, zelfliefde is zo belangrijk ?

  • Liefslinne op 16 juni 2019 om 18:37

   Dankjewel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.