hooikoorts tips

Hooikoorts veel mensen kennen het wel. Rode ogen en een snotter neus. Ook ik heb heel veel last van hooikoorts. Vroeger was het een ramp en kon ik amper naar buiten. Inmiddels heb ik gelukkig veel minder last van hooikoorts, maar omdat ik veel mogelijkheden heb uitgeprobeerd deel ik vandaag welke tips voor mij het beste werken bij hooikoorts.

 

Een nat washandje op je ogen leggen

Wanneer je ogen heel erg branden of jeuken kun je er eventueel een nat washandje opleggen, het vermindert de jeuk en het branden. Dit is misschien wel hetgeen wat ik het meeste toepas als ik veel last heb van hooikoorts. En een kleine tip 😉 als je even rustig erbij gaat liggen en een muziekje opzet, is het ook nog eens heel ontspannen.

 

Was je handen goed en regelmatig

Nu is dit met alle coronamaatregelen iets wat je vast al heel veel doet, maar door je handen regelmatig en goed te wassen zorg je ervoor dat je geen pollen in je ogen kan wrijven. Het kan zijn dat er pollen en viezigheid aan je handen zitten die je niet kan zien en aangezien we vaak onbewust aan ons gezicht zitten voorkom je door je handen te wassen dat je ze in je ogen kan wrijven.

 

Draag een zonnebril

Als je graag naar buiten wilt maar geen zin hebt in rode ogen, kun je eventueel een (zonne)bril opzetten. Zo komen de pollen moeilijker in je ogen. Daarnaast is ook de kans dat je in je ogen wrijft een stuk kleiner wanneer je een zonnebril draagt, omdat het je ervan bewust maakt dat je in je ogen wilt gaan wrijven.

 

Douche

Door ’s avonds te douche spoel je de pollen die je die dag allemaal op je lichaam hebt verzamelt van je af. Je houd je bed goed schoon en word minder snel met rode/ontstoken ogen wakker.

 

Zalf rond de neus en ogen

Voor mij werkt het ook heel goed om crème of zalf rond mijn ogen en neus te smeren. Pollen die in je gezicht terecht komen blijven daardoor “plakken” en komen minder snel op plekken waar je ze niet wil hebben, omdat ze dan voor irritatie gaan zorgen.

 

Geniet een beetje van het mooie weer (met uiteraard de maatregelen die er zijn) en ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn tips, laat in de reacties weten wat goed voor jullie werkt bij hooikoorts klachten.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

7 reacties

 1. corrina op 15 april 2020 om 09:24

  Goede tips gelukkig heb ik er zelf geen last van

 2. Tessa op 11 april 2020 om 13:55

  Goede tips, vooral van het washandje. Ik heb zelf ook hooikoorts, ondanks mijn zware medicatie heb ik er helaas veel last van. Vooral van droge en tranende ogen

 3. Felice op 11 april 2020 om 13:52

  slimme tip, die van het in de avond douchen ga ik direct aan mijn dochter door geven

 4. Joyce - SomedayTodayNL op 11 april 2020 om 13:16

  Oooh ik word de laatste dagen zo gek van de hooikoorts. Zelf met sterke pillen nies ik me nog rot en heb ik jeukende ogen als een malle. Vreselijk! En nat washandje vind ik dan heerlijk.

 5. hippiemeisje op 11 april 2020 om 12:42

  Goede tips!
  Ik heb ook hooikoorts en vooral die douche s avonds is een weldaad, ik had er nooit bij stil gestaan tot mijn huisarts letterlijk zei dat pollen ook in je haar vliegen en dat, als je je haar niet was s avonds, dus de hele nacht tussen de pollen ligt…
  En ja hoor, hooikoorts is sindsdien veel beter!

  • Liefslinne op 11 april 2020 om 16:11

   Super fijn om te horen!

 6. Alexandra op 11 april 2020 om 12:08

  Gelukkig weinig last van hooikoorts, maar lijken me hele praktische tips voor als je last hebt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.