hooikoorts tips

Hooikoorts tips nodig? Deze 5 tips helpen!

Hooikoorts veel mensen kennen het wel. Rode pijnlijke ogen, een snotter neus, niezen, benauwdheid en ga zo maar door. Ook ik heb heel veel last van hooikoorts. Maar wat helpt nou het beste bij hooikoorts klachten? Dat is voor iedereen anders, daarnaast is vaak het ene jaar is het erger dan het andere jaar en ik kan je garanderen dat ik al heel wat oma weet raad trucjes en tips heb uitgeprobeerd. Daarom deel ik vandaag de hooikoorts tips die mij er elk jaar weer doorheen helpen en die voor jouw eventueel ook de moeite waard zijn om uit te proberen!

 

Tips met water bij hooikoorts klachten

Een nat washandje op je ogen leggen

Wanneer je ogen heel erg branden of jeuken kun je er eventueel een nat washandje opleggen, het vermindert de jeuk en het branden. Dit is misschien wel hetgeen wat ik het meeste toepas als ik veel last heb van hooikoorts. Vaak maak ik het washandje ook echt goed nat zodat mijn ogen er ook wat vochtig van worden, dat vind ik zelf het fijnste omdat de huid rondom mijn ogen ook heel erg kan gaan trekken door alle spontane tranen die er vloeien dankzij de hooikoorts.

 

Was je handen goed en regelmatig

Nu is dit met alle coronamaatregelen iets wat je vast al heel veel doet, maar door je handen regelmatig en goed te wassen zorg je ervoor dat je geen pollen in je ogen kan wrijven. Het kan zijn dat er pollen en viezigheid aan je handen zitten die je niet kan zien en aangezien we vaak onbewust aan ons gezicht zitten voorkom je door je handen te wassen dat je ze in je ogen kan wrijven.

 

Neem een douche

Door ’s avonds te douche spoel je de pollen die je die dag allemaal op je lichaam hebt verzamelt van je af. Je houd je bed goed schoon en word minder snel met rode/ontstoken ogen wakker.

 

Tools die kunnen helpen bij hooikoorts klachten

 

Smeer wat zalf rond de neus en ogen

Voor mij werkt het ook heel goed om crème of zalf rond mijn ogen en neus te smeren. Pollen die in je gezicht terecht komen blijven daardoor “plakken” en komen minder snel op plekken waar je ze niet wil hebben, omdat ze dan voor irritatie gaan zorgen.

 

Tapen bij hooikoorts klachten

Op Instagram kreeg ik verschillende reacties op mijn hooikoorts klachten en kreeg ik ook de tip om jezelf door een fysiotherapeut in te laten tapen om zo hooikoorts klachten te verminderen. Een tip die ik zelf nog niet heb uitgeprobeerd, maar misschien wel voor jou werkt ;).

(Update 10 mei 2022; Ik kan je vertellen, het werkt! Of althans voor mij, want ik las online ook dat dit in 85% van de gevallen helpt. Door de tape word namelijk de allergische reactie geremd in het lichaam, maar hoe dit precies zit legt dit artikel over ‘medical tanig bij hooikoorts‘ je nog veel beter uit!)

 

Geniet een beetje van het mooie weer (met uiteraard de maatregelen die er zijn) en ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn tips, laat in de reacties weten wat goed voor jullie werkt bij hooikoorts klachten.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

7 reacties

 1. corrina op 15 april 2020 om 09:24

  Goede tips gelukkig heb ik er zelf geen last van

 2. Tessa op 11 april 2020 om 13:55

  Goede tips, vooral van het washandje. Ik heb zelf ook hooikoorts, ondanks mijn zware medicatie heb ik er helaas veel last van. Vooral van droge en tranende ogen

 3. Felice op 11 april 2020 om 13:52

  slimme tip, die van het in de avond douchen ga ik direct aan mijn dochter door geven

 4. Joyce - SomedayTodayNL op 11 april 2020 om 13:16

  Oooh ik word de laatste dagen zo gek van de hooikoorts. Zelf met sterke pillen nies ik me nog rot en heb ik jeukende ogen als een malle. Vreselijk! En nat washandje vind ik dan heerlijk.

 5. hippiemeisje op 11 april 2020 om 12:42

  Goede tips!
  Ik heb ook hooikoorts en vooral die douche s avonds is een weldaad, ik had er nooit bij stil gestaan tot mijn huisarts letterlijk zei dat pollen ook in je haar vliegen en dat, als je je haar niet was s avonds, dus de hele nacht tussen de pollen ligt…
  En ja hoor, hooikoorts is sindsdien veel beter!

  • Liefslinne op 11 april 2020 om 16:11

   Super fijn om te horen!

 6. Alexandra op 11 april 2020 om 12:08

  Gelukkig weinig last van hooikoorts, maar lijken me hele praktische tips voor als je last hebt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.