hoogtepunten van deze week2

Weer aan de slag! En mijn hoogtepunten van deze week – Week dagboek #32

Deze week was een fijne en goede week en in dit blogartikel lees je mijn hoogtepunten van deze week. Als je dan meteen het beeld van een gelukkige meid hebt die elke dag vrolijk opstaat en eruit ziet alsof ze een uur in haar verzorging heeft gestoken. Weet je wel zo’n beeld dat je in een reclame ziet? Dan kan je dat uit je hoofd zetten, want dat was het zeker niet. Maar als ik terugkijk op vorige week kijk ik er wel op terug met een grote glimlach.

De laatste weekblog die online kwam ging over het nieuws van mijn vader. De drie maandagen daarop kwam er geen weekblog online. Vorige week maandag deelde ik hier op Liefs Linne waarom dit zo was en vandaag ben ik er gewoon weer met een weekblog. Weekblog nummer 32 alweer. Ik weet nog dat ik het idee had om weekblogs te schrijven en inmiddels staan er alweer 32 artikelen online over mijn weken. Echt verschil zal je niet merken denk ik, maar ik ga de blogs over mijn week wel iets anders indelen. Ik wil namelijk niet meer elke keer over mijn dag gaan vertellen en dat mijn weekblog dus een soort samenvoeging is van dagen, maar ik wil echt meer over mijn week gaan vertellen en dus onderwerpen eruit halen. Want dat ik doordeweeks overdag thuis aan het werk ben weet je denk ik nu wel ;). In dit artikel lees je dus meer over mijn hoogtepunten van deze week! 

 

De laatste stageweken – hoogtepunten van deze week

Deze week was zoals je al las een fijne week. Ik startte met de laatste vier weken van mijn stage. Waar de deadline elke keer heel ver weg leek komt hij nu dan toch wel heel erg dichtbij. Zelf werk ik altijd een stuk beter aan dingen als de deadline in de buurt komt. De druk om er echt voor te gaan zitten is groter en daardoor lukt het mij vaak ook om een stuk productiever te zijn. Stiekem vond ik dat wel fijn want doordat ik ook echt productiever was waren mijn werkdagen gewoon een stuk fijner.
Daarnaast heb ik het voordeel dat ik gewoon hele fijne begeleiding en heb ik samen met mijn twee begeleiders regelmatig deze week even gekeken naar hoe ik voor mijzelf de rust kan bewaren en natuurlijk heb ik ook met ze naar mijn werk gekeken. Dat voelde goed.

 

Tips tegen paniekaanvallen

Afgelopen week had ik ook weer een afspraak staan met mijn medisch psycholoog. Samen hadden we het erover hoe het nu met mij gaat en uiteraard ook over de paniekaanvallen. Toevallig dat ik er een had net voordat ik bij haar kwam dus ze had het al aan mij gezien en dat maakte het openen van het gesprek al een stuk makkelijker. Samen zijn we gaan kijken naar de kern van mijn paniekaanvallen. Waardoor ontstaan ze?

Die conclusie konden we eigenlijk vrij snel trekken, namelijk door Corona en de hele situatie van het thuiswerken, geen perspectief en bla die bla die bla. Je kent het wel. Aan de kern van mijn paniekaanvallen kan niet veel veranderd worden, want op Corona is gewoon geen invloed uit te oefenen. Dus zijn we samen gaan kijken naar hoe ik mijn paniekaanvallen kan voorkomen zonder meteen weer mij compleet van de wereld af te moeten sluiten. Maar gewoon kleine tips die misschien gaan helpen.

 • 5x per dag twee minuten heel bewust op mijn ademhaling letten
 • Samen met de fysiotherapeut kijken hoe ik mijn ademhaling wat lager kan krijgen
 • Meditaties doen uit de VGZ app

 

Vinted – hoogtepunten van deze week

Mijn zaterdag besteedde ik onder andere aan mijn Vinted account. Ik had nog een hoop kledingstukken en spullen die ik erop wilde zetten maar waar ik elke keer ‘geen tijd’ voor had. En ineens begon het te kriebelen. De spullen lagen in de weg en diezelfde middag heb ik alles gefotografeerd en op Vinted gezet. 43(!) Kledingstukken en spullen zijn het in totaal geworden. Ook heb ik een doos gemaakt met spullen die ik niet ga verkopen. Deze breng ik gewoon naar de kringloopwinkel over een tijdje. Op Vinted kan je mij vinden onder de naam linnevk.

 

Meehelpen aan een onderzoek

Deze week ben ik ook gestart met een klein onderzoek (1 uur per week) waar ik aan mee help om te kijken naar de mentale ballast die jongeren hebben met een chronische ziekte bij hun behandeling. Ikzelf heb in de afgelopen jaren al regelmatig meegedaan met onderzoeken en toen ik deze oproep zag heb ik mij eigenlijk zonder nadenken meteen ingeschreven. Indirect weet ik namelijk hoeveel effect het kan gaan hebben op een andere tiener of jongvolwassene. Dit keer was het echt een online meeting en zelf vond ik het wel heel leuk om ook met andere jongeren in contact te komen en met hen te praten over wat je behandeling met je doet.    

 

Kleine hoogtepunten van deze week

 • De zon die zich af en toe even liet zien. Om dan na de stage-uren op het bankje voor ons huis  (uit de wind) met een glas drinken te genieten van het weer.
 • Momenten met vrienden die mij goed deden. Zo sprak ik een oud klasgenootje weer via Instagram, kwam mijn beste vriendin met een chocoladereep aan en ging ik facetimen met een goede vriend
 • Lucky was deze week heel erg aanhankelijk wat resulteerde in een hoop kopjes en schattige beelden
 • Ik ging aan de slag met een aantal planten nieuw leven in blazen en een aantal nieuwe plantjes die binnen waren gekomen. En nu staan er 10 kleine plantjes in de vensterbank. Alleen plantenliefhebbers begrijpen dit 😉
 • De wandeling waarmee we het weekend inluidden. We (Timon en ik) liepen samen met Doedel naar de molen bij ons in de buurt om bakspullen te halen.
 • Een weekend waarin ik de energie had om met keiharde muziek aan dingen op te ruimen en te regelen wat weer voor meer rust zorgde in mijn hoofd.
 • De energie en zin hebben om weer artikelen te schrijven waaronder deze!

Dat was hem voor deze week, mijn hoogtepunten. Een weekblog met een iets andere insteek dan normaal. Ik hoop dat je het net zo leuk (of misschien wel leuker :)) vond om te lezen. Maak er een fijne week van en tot volgende week!

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

– Dit blogartikel bevat geen gekregen producten of samenwerkingen

2 reacties

 1. elisemayann op 13 maart 2021 om 17:43

  Wat een leuke blog heb je. Wat mij heel erg geholpen heeft is vroeg opstaan. Soms zelfs 05:30. De tijd en rust die je dan hebt is heerlijk. En het geeft mij ook motivatie om er een leuke dag van te maken.

  • Liefslinne op 13 maart 2021 om 19:40

   Lief! Dankjewel ☺️

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.