Hooggevoelig

Hooggevoelig zijn, mijn ervaringen en tips

Wanneer je hooggevoelig bent kunnen woorden van anderen harder binnenkomen dan dat het zal binnenkomen bij mensen die niet hooggevoelig zijn. Vaak kan je aanvoelen hoe iemand zich voelt en zo zijn er nog tal van ‘symptomen’ die erop wijzen dat je hooggevoelig bent. Het is niet dat je er iets mee moet, maar het kan je wel inzichten geven in wat je nodig hebt om bijvoorbeeld meer energie voor jezelf te bewaren i.p.v. die energie constant aan anderen te geven. Jij mag zijn wie je bent, hooggevoelig of niet. Wanneer je hooggevoelig bent komen prikkels meer binnen. In een eerdere blogpost schreef ik al over de voordelen van hooggevoelig zijn. Vandaag deel ik mijn eigen ervaringen en tips. Hooggevoeligheid wordt ook wel, HSP of High Sensitive Person genoemd

Me-time inplannen

Voor mij werkt het heel goed om momenten in te plannen waarbij ik echt even de tijd neem voor mijzelf. Soms heb ik een dag school achter de pc gehad, wat bij mij voor veel prikkels zorgt en door dan even in bad te gaan of echt iets te doen wat ik leuk vind, kan ik ontprikkelen en daarna ook beter slapen zonder dat ik constant aan het nadenken ben of onrustig ben.

 

Vinkjes en voor het laatst gezien uitzetten en archiveren

Zelf kan ik heel veel gaan nadenken door de blauwe vinkjes op Whatsapp. Ze maken mij onzeker als ik zie dat iemand mij ‘negeert’. Terwijl iedereen soms een moment heeft dat hij/zij niet kan reageren. Ditzelfde geldt voor het laatst gezien, ook deze heb ik uitgezet. Naast deze twee functies die ik uit heb gezet, heb ik mijn chats die ik niet gebruik gearchiveerd, waardoor als ik de app open het niet een bulk aan prikkels is en ik gemakkelijk een aantal chats kan zien.

 

Geluksmomentjes opschrijven

Zelf merk ik als hooggevoelig persoon dat ik veel kan nadenken over dingen die er op een dag zijn gebeurd, en dan vooral over de negatieve dingen. Daarom helpt het voor mij heel goed om aan het eind van de dag geluksmomentjes op te schrijven en mijzelf op die manier bewust te maken van alle mooie momenten van die dag en om zo ook de negatieve momenten sneller te vergeten.

 

Wandelen en/of sporten

Als laatste is wandelen of sporten voor mij als HSP’er wel echt een key. Door te sporten of wandelen, heb ik net als bij me-time dat ik kan ontprikkelen, maar daarnaast worden er met wandelen en sporten ook meer hormonen aangemaakt, waar je je gelukkiger van gaat voelen.

Zorg dat je zelf kijkt naar wat voor jou werkt. Ik las laatst een tip van iemand die zei “Vraag jezelf ook af of je zin hebt om te wandelen, want heb je echt geen zin, dan ga je je er niet beter door voelen, omdat het niet tegen elkaar opweegt.”

Wil je graag ervaringen uitwisselen of heb je vragen aan mij? Dan kan je altijd contact met mij zoeken via het contactformulier of via Instagram.

Zorg je een beetje goed voor jezelf?

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.